reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Staram sie im zaufac chociaz naprawde mi ciezko uwierzyc.. najgorsze bedzie to czekanie bo nie mam pojecia co sie dzieje...
Poinformuje was o tym co sie stanie.

reklama
A ja ciągle wierzę, że kobiety mają tak w genach zapisane, że one po prostu wiedzą, kiedy są w ciąży. I żaden lekarz czy test nie będzie tak samo pewny jak one :tak: I skoro my jesteśmy babami, to też tak mamy. A skoro czujemy, że jesteśmy w ciąży, to przecież najlepiej jest zaufać swojemu organizmowi :tak:

milka bardzo mi przykro ale to strasznie dziwne ze test wychodzi pozytywny a oni ci wpieraja ze ciazy nie ma :/ co za debile bo nie wiem jak mozna tak traktowac pacjentow! U mnie kobieta w ciazy to dmuchaja na zimne zawsze, USG powinni zrobic albo bete chociaz. W jakim miescie mieszkasz? Musza byc jacys prywatni lekarze. Odpoczywaj jak najwiecej zeby jakos dotrwac do nast wizyty.

Mlka znajdź w swojej okolicy prywatne laboratorium i zrób betę koszt waha się od 30 funtów w zwyz często robią takie badania w prywatnych klinikach leczenia niepłodności GP na pewno nie zrobi ci tego badania testy nawet po stracie mogą wychodzić pozytywnie ale to może b c fałszywy alarm i jesteś w ciąży póki normalnie nie krwawisz nic straconego Pierre co do przeczucia z dwoma pierwszymi ciazami byłam pewna na 100% ze jestem a juz z chłopakami i teraz nic kompletnie nie czulam wiec to nie ma reguły. A i milka możesz zrobić prywatni scan poszukaj w swojej okololicy

Hej:happy2:

Zaglądam do Was na chwilkę między praniem i sprzątaniem.
Troszkę podzielam zdanie Magdy S....dlaczego lekarze w Pl tak ochoczo dają
ciężarnym progesteron profilaktycznie? Ok, rozumiem jak ciąża jest zagrożona i są powody, ale
profilaktycznie? Przecież to nie są cukierki:szok: No nie wiem....wszyscy narzekają na służbę zdrowa w
Uk, a ja jednak chyba się cieszę,że nie pakują w nas wszystkiego co możliwe, czy to w ciąży
czy dzieciom na katar:-p Tak samo nie rozumiem tego zakazu picia kawy w ciąży. Albo nie jedzenia
chipsów....przecież ciąża to nie jest choroba. Owszem, trzeba być ostrożnym z niektórymi produktami,
ale nie popadać w paranoję...wiem wiem, każdy ma prawo mieć swoje zdanie, tylko jestem przerażona,
jak tak czytam i widzę, że dla niektórych ciąża zaczyna być więzieniem, bo tego nie, tamtego nie.....ale
hormony profilaktycznie tak....chyba nie powinnam się odzywać, bo moje podejście do ciąży jest inne.....
chyba najbliższe tego, co pisze Magda S;-)

Odnośnie moderatora, to może niech zostanie ta, która po prostu chce nim być. Która ma czas
na bieżąco doglądać forum i w razie potrzeby natychmiast rozwiązywać problemy. Najlepiej, by było
dwóch, w razie niedyspozycji jednego. Perrie jak ma ochotę, to ja jestem za. I może ktoś jeszcze
po prostu chce?:happy2: Ogólnie bycie moderatorem to nic strasznego, ale jednak dobrze jest miec czas
poświęcać się forum;-)

Milka myślałam o Tobie dużo...Widzisz, okrutne jest to, że w krajach takich jak w UK nikt nie "leczy"
ciąży do II trymestru. Ot, albo się utrzyma, albo nie. Ja przywykłam do tego systemu po wielu latach,
a nawet widzę jego dobre strony. Lekarze nie są imbecylami, oni po prostu mają inne podejście
i żyjąc tu, trzeba się tego nauczyć. Trzeba widzieć jak podejść ich. Ale to my Polacy
myślimy "bo w Polsce" i to jest zgubne....Bo to nie Polska:blink:
Bardzo mi przykro,że lekarz ciąży nie widział :-( Oni po prostu czekają na to, co się wydarzy.
Być może hormony w organizmie szaleją i dlatego okresu nie ma, a może faktycznie jest to ciąża.
A może masz możliwość zadzwonić do jakiego fajnego ginekologa w Pl. Pogadać, zapytać, może
doradziłby Ci coś. Moja koleżanka czasem tak robiła podczas swojej ciąży, gdy nie była zadowolona
z tutejszych lekarzy. No i czemu nie pójdziesz do położnej? Nigdy nie przewidzisz na jaką babeczkę
trafisz i co Ci doradzi...ja bym poszła. Trzymam bardzo, ale to bardzo mocno kciuki za Ciebie!
Pisz nam jak to wszystko wygląda...może wcale nie będzie tak źle? OBY:tak:

Wszystkim babeczkom, które widziały pikające serduszko serdecznie gratuluję!!!!:-)

Teraz już zmykam do obowiązków, ale będę zerkac w między czasie ;-)

Udanego popołudnia dla wszystkich!

Aha....i ja we wszystkich ciążach wiedziałam,że to to. Nie wiem....jakoś czułam,że
okres się nie pojawi. Nigdy poza tymi 4 razami nie miałam tej pewności, także myślę,
że to co Perrie pisze ma sens;-)

I zgadzam się z Mama290. Na pewno masz w okolicy Milka prywatne laboratorium,
czy klinikę, gdzie mozna scan zrobić. Nawet u mnie jest, więc poszukaj w sieci:happy2:

magda u mnie jest tak samo jesli chodzi o dzieci lekarze nie wypisuja antybiotykow na wszystko, jak dziecko kaszle bardziej to wtedy inhalacje np ale co kraj to obyczaj. Ale jesli chodzi o ciaze 1 trymestr to oczywiscie reaguja pierwsze jak na ER pojedziesz to USG robia nawet jesli to jest poczatek czesto przeciez mozna wczesna ciaze podtrzymac do tego 2 trym i dalej moze byc ok takze nie rozumiem takiego olewania

Czarna, ale ja też nie rozumiem tego podejścia w UK i samą mnie to męczy, bo
cudownie byłoby iść sobie na scan i zobaczyć serduszko już teraz, a nie dopiero po 11tc.
Chodzi mi po prostu o to,że żyjąc w UK trzeba do tego przywyknąć. Nikt z nas
tego nie zmieni. Tak było i jest tu od zawsze :nerd:

reklama
Magda ok moga robic pozniej ale jak jest pilna sprawa typu plamienia czy cos to powinni na emergency sprawdzic dokladnie zanim na kobiete zrzuca taka nowine...? No ale masz racje trzeba sie dostosowac do kraju w ktorym sie zyje ale nie wierze ze nie ma zadnych prywatnych gin czy laboratoriow, trzeba przekopac siec. :confused:

Do góry