reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Słuchajcie a dlaczego bierzecie duphaston? Ja pamiętam że koleżanka brała całą ciążę ale ona miała zagrożona ciążę i krwawila. W 6 tc stwierdzili że poronila ale lekarz mający czyścić ją zrobił usg i córka żyła. Dał właśnie duphaston i miała leżeć. Ją bralam w 23 tc kiedy to trochę krwawienia bylo ale bralam tylko miesiąc i koniec. Ale nigdy profilaktycznie.

reklama
witajcie. ja sie chyba juz odlaczam niestety z grudniowek :(
wczoraj poznym wieczorem zdecydowalismy jechac na emergency do szpitala ( mialam jeszcze jeden problem zdrowotny). przyjechalismy, odczekalismy swoje 3 godziny, w miedzyczasie wzieli ode mnie 2 probki moczu.
wezwali mnie, zrobili szczegolowy wywiad, doktor wymacal brzuch, zmierzyl cisnienie, wyszedl po wyniki z moczu.. wrocil i stwierdzil, ze nie jestem w ciazy, test wyszedl negatywny, prawdopodobnie nie bylam w ciazy, po prostu testy sa teraz zbyt czule i daja falszywe wyniki. stwierdzil, ze to plamienie ktore teraz mam to okres (?????), gdy powiedzialam, ze tak na pewno moj okres nie wyglada, to jest malutkie plamienie w kolorze brazowym, a nie duzo zywej czerwonej krwi jak podczas okresu, powiedzial na to, ze moze sie to jeszcze rozwinie i jesli bedzie bardzo bolec to mam wrocic.

dziewczyny ja wszystko rozumiem. akceptuje z przykroscia fakt, ze moglam poronic, nie wmawiam sobie nic, nie robie sobie zludnych nadziei... ale dlaczego WSZYSTKIE moje testy daly wynik pozytywny?? z dnia na dzien kreski byly wyrazniejsze. dlaczego do teraz nie mam okresu??? dlaczego nie krwawie, nie mam zadnych boli??? dlaczego gdy dzis rano powtorzylam test zeby zobaczyc to co lekarz- czyli nic, zobaczylam wynik pozytywny???
nie mam pojecia co sie dzieje, co robic.... chyba po prostu bede czekac i zobacze jak sytuacja sie rozwinie... moze ten lekarz mial racje i krwawiene dopiero nastapi.

w kazdym razie, BARDZO WAM DZIEKUJE za wsparcie i cieple slowa! naprawde bardzo mnie podnioslysce na duchu gdy was czytalam! jestescie kochane :) kazdej z osobna zycze spokojnej i zdrowej ciazy, szybkiego porodu i zdrowych dzieci :) trzymajcie sie cieplo kochane!

[QUOTE=milka
O fuck że tak powiem. Jedź gdZie indziej. Żeby potwierdzić. Jak pisałam wyżej moja koleżanka miała ciężka ciążę. Już na czyszczenie miała skierowanie ale lekarz dr adouku zrobił usg i serduszko biło i leżała i brała duphaston.

Milka bardzo mi przykro :(
skonsultuj z innym lekarzem. Nie wiem jak to mozliwe ze testy ciągle wychodzą pozytywne a lekarz stwierdził brak ciązy:confused:

Witam się weekendowo :happy2:

Czarna, gratulacje :tak: Jeśli chodzi o administratorkę forum, któraś z dziewczyn przekazała info od moderatorki, że trzeba wybrać admina grudniówek i wypadłam z tematu, bo nie wiem, czy takowa pani została wybrana, czy jeszcze nie :confused:

Zabeczka, witamy Cię i gratuluję :-) Już widniejesz na naszej złotej liście :-D

Katjana, ja bym kwestię leków zostawiła lekarzom :tak:

Fimka, haha, dzięki :-p Ja nie mam problemów z podjęciem się tego zadania, ale nawet nie wiem, co bym miała robić :zawstydzona/y:

Magda, myślę, że jeśli nie ma wyraźnego zakazu na jakieś produkty od lekarza prowadzącego ciążę, nie ma przeciwwskazań, żeby je jeść :-D Więc w większości przypadków można jeść wszystko :-p
Mogę się spytać, czy Singh to Twoje nazwisko? :-p Mam znajomego o identyczym :-D

Milka, nie wierzę Ci. Myślę, że to błąd lekarzy, takie też się zdarzają. Skoro tyle testów potwierdzało ciążę, to na logikę to praktycznie niemożliwe, by wszystkie się myliły :no: Poczekaj na rozwój sytuacji i się nie przejmuj. Nie wiem, jak wygląda sytuacja z UK z lekarzami, ale może idź do innego? I się nie martw, ja nadal głęboko wierzę, że do nas dołączysz za momencik albo nawet wcale nie odejdziesz :sorry: Trzymam kciuki, żeby jednak wszystko było w jak najlepszym porządku :tak:

reklama
Magda biorę Duphaston, bo tak jak pisałam, lekarz stwierdził, że dzięki temu dzidź się między innymi lepiej zagnieździ.
Do 12tc jest dla niego najważniejszy czas na rozwój, więc do wtedy mam brać. To nic nie zaszkodzi, to zwykły progesteron.
A póki co wspiera on także pracę ciałka żółtkowego, z którego dzidzia pobiera składniki pokarmowe.

Milka :( A masz nadal plamienia? Czy to się rozkręca na @? Może jeszcze nie jest po wszystkim?

Ostatnia edycja:
Do góry