reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Nanowi jasne witamy :-)

Z tym grillem to chyba chodzi o to aby mieso bylo porzadnie ugrillowane prawda? Ja akurat lubie prawie na wegielek :p

Czytalam ze chodzi o to aby grillowac na tackach zeby tluszcz nie spalal sie kapiac bo wtedy wydziela cos szkodliwego. Ale miesko smaczniejsze w rusztu :D

reklama
Nanowi jasne,że możesz:happy2: Witaj wśród nas! Spokojnej ciązy życzę. Jak się czujesz?

Czarna ja mam luzackie podejście do ciąży:-p Ogólnie dieta w moim domu jest zdrowa, ale
bez przesady. Uczę dzieci zdrowego odzywiania, staram się zdrowo gotować, ale jest czasem
szaleństwo;-) W ciąży unikam jedynie serów pleśniowych, surowego mięsa i jajek, tuńczyka
jem bardzo rzadko, tak jak wątróbkę, ale poza tym....luzzz. Ja musze uważać na cukrzycę, więc
jem zgodnie z zasadami diety cukrzycowej, ale już na tyle poznałam swój organizm, że mogę zjeść frytki,
bo po nich cukier mi nie skacze, albo zapić pączka gorzką kawą i tez jest ok. Nie mam zamiaru sobie
wszystkiego odmawiać, tym bardziej,że od pierwszej ciąży walczę z nadwagą:-p Zostało do zgubienia 5 kg
i mam nadzieję,że uda się w tej ciąży:happy2:

No ja tez od dluzszego czasu juz trzymam zdrowa diete w domu wiekszosc jedzonka pieke ze smazenia zrezygnowalam praktycznie. Moja cora za to przed warzywami ucieka :p ale jakos tam jej przemycam :D

Aa i srednio co drugi dzien kubelek lodow vaniliowych konieczny :p

Ja mogę z chęcią, ale zgadzam się z Magdą - drugi administrator też mógłby być :sorry2::confused:

Czarna, ja wszystko z grilla bardzo lubię i nie zamierzam z tego rezygnować :sorry2:

Nanowi, pewnie, witaj! Wyślij mi swoje info, dodam Cię na listę :tak:

Już nie wiem, która to mówiła, ale się zgadzam - ciąża nie jest chorobą i nie ma sensu tego tak traktować. Skoro lekarz nie powiedział wyraźnie "nie", to znaczy, że nie ma potrzeby sobie odmawiać większości rzeczy :blink:

Czarna, taka "spalenizna" nie jest zdrowa nawet i bez ciąży, ale normalnie grilowane jest ok.
U nas na urodziny córki planuję duży grill w ogrodzie, więc na prawdę bedzie dużo dobrego jedzonka
i jeśli mój okruszek pozwoli, to pojem sobie do woli;-)

dziękuję :-)

muszę przeczytać Was od początku, trochę tego jest, ale jak znajdę chwilkę to na pewno nadrobię :)

czuję się świetnie, przynajmniej na razie, jest to moja druga ciąża, mam prawie 3 letnią córeczkę i muszę przyznać, że poprzednim razem znosiłam to wszystko dużo gorzej, może dlatego, że miałam więcej wolnego czasu żeby rozmyślać :-D

Nanowi, myślę, że nawet bez nadrabiania za nami nadążysz ;-) Ewentualnie "poznajmy się" może się przydać :-p Zrób sobie suwaczek? :sorry2:

Wiesz co moze przesadzam z tym wegielkiem :p chodzi mi ze spieczona kielbase lubie :)

My tez co roku wszelakie urodziny robimy w ogrodzie stad tez moje pytanko:p zwlaszcza ze wiekszosc w maju i lipcu :D

Nie przesadzam z odmawianie sobie wszystkiego zlwaszcza ze to moja 2 ciaza. Ograniczam napoje gazowane i jakies fastfoody ale akurat nie przesadzam chcialam tylko o tego grilla sie upewnic :)

Moje dzieci uwielbiają to co co mamusia zrobi, więc problemu nie ma, ale nie straszę ich szpinakiem
ciągle:-D Ja sama kocham warzywa i owoce i kocham gotować i piec, więc gotowców u nas mało, ale
np. robię często domowe pączki, bo rodzinka je uwielbia:happy2: Mimo to wiem, gdzie są granice i tego się
trzymam.

Perrie w takim razie Ty jako moderator i teraz kto jeszcze? A z tym jedzeniem, to ja się z Tobą zgadzam
absolutnie. W dzisiejszych czasach, to mało co jest zdrowe, więc nie dajmy się zwariować:-)

Kogo proponujecie na moderatora? Kto chce?

Nanowi zrób sobie suwaczki, żebyśmy wiedziały co i jak u Ciebie;-) I zgadzam się. W każdej kolejnej
ciąży coraz mniej jest czasu na rozkminianie, ale to lepiej według mnie:-p

reklama
Do góry