reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Katjana, Perrie dziekuje. Mam malenka, makusienka, tycia nadzieje, ale absolutnie nie daje jej wyjsc na zewnatrz, po prostu przyjelam do wiadomosci, ze najpewniej bedzie tak jak lekarz mowi. Tlumacze sobie, ze przeciez to lekarz, szpital, oni na pewno sie nie myla, wiedza co robia i wiedza co mowia. A z drugiej strony jednak ciezko uwierzyc...
Nawet sama sobie sie dziwie, ze tak spokojnie to przyjelam. Chyba dlatego, ze od samego poczatku bardzo sobie dawkowalam ta radosc.

reklama
Fimka plamienia mam o wiele mniejsze i delikatniejsze. Wogole od samego poczatku bylo tego malutko, na wkladce to tak moze 1,5 albo 2 cm. I nie przez caly dzien tylko np 1, 2 dziennie. Teraz mam takie jakby smugi na wkladce. Okresu ani widu ani slychu, zadnych boli.

Milka!!!! Możesz poczekać. Jednak to już ktorys dzien. Okres juz byś miała na całego! Myślę, ze ciążą jest zbyt mała i on nic nie wyczuł. Mi konował w przychodni od razu zapowiedział, że tak wczesnej nie stwierdzi. A wizyta u położnej? Kiedy możesz iść? A sa tam prywatni lekarze?! Może znajdź o pójdź. Ja oszaleje! Może USG taki by Ci zrobi i ewentualnie będziesz wiedzieć nawet jeśli najgorsze, ale na 100% Czemu nie zrobili badania z krwi?!

Ja już daje na luz. Będzie co ma być. Zrobię badania i po świętach pójdę na kolejną wizytę. Wtedy wszystko będzie jasne. Już wtedy musi być coś widać.

Ale Milka!!! Walcz o swoje, bo to jest nieco naciagana diagnoza.

Sloneczko tez tak mysle,ze jakbym mialamiec okres to juz bym dawno miala bo cykle zawsze mam regularne, jedyna opcja jest poronienje ale nie okres. Nie wiem czemu on nazwal to plamienie okresem. Do poloznej juz nie pojde bo ona nic mi nnie poradzi na to, badan nie zleci bo wg nich ciąży nie ma. Po prostu odczekam tydzien i zobaze co bedzie, jesli zaczne krwawic no to wiadomo... jezeli nic nie bedzie sie dzialo to pojde i powiem, zw wg lekarza nie ma ciazy, ale nie ma tez okresu ani innych krwawien wiec o co chodzi. Nie, nie ma tu prywatnych lekarzy :( tez myslalam, ze chociaz pobiora mi krew jesli nie usg, no ale moje zdanie o tutejszej sluzbie zdrowia jak bylo tragiczne, tak tylko w tym sie utwierdzilo...

Kur....! Może masz rację.... Tylko drugą sprawa jest taka, że jeśli faktycznie ciąża jest teraz martwa, to nie trzeba zabiegu skoro organizm sam się nie oczyszcza?

reklama
Tak mi przykro. Tylko boję sie, że jednak jesteś w ciazy, a lekarze wmawiają Ci jej brak. Znajoma opowiadała jak lelarz jej już tabletki na wywolanie okresu, a w ostatniej chwili okazało się, ze jest ciąża, której wcześniej nie widział :(

Do góry