reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Czesc dziewczyny,
Ja jestem drugi dzień w pracy po półtora miesiąca przerwy i zamiast na spokojnie podchodzić i robić połowę roboty, to znowu wszystko chcę ogarnąć. Chyba się tego nie oduczę już. Ale miło przynajmniej miło, że na powrót do pracy wszyscy mnie wyściskali i klienci z innych krajów zauważyli mój powrót. Co prawda mój szef dostał pozwolenie na ogłoszenie ciąży zespołowi, ale czy od razu musiał wysyłać do wszystkich??

Co do problemów z tarczycą, to ja walczę z nią juz 2 lata i dopiero ostatnio ją opanowałam. Moja gin była aż zaskoczona, że TSH zamiast rosnąć - u mnie spada (teraz mam 0,52 a przed ciąża miałam 1,4). Ale wizyta u endo dopiero za tydzień. Badań na ft4 już długo nie miałam. Ale zawsze były w normie.

Co do zamknięcia forum - za świeża jestem tutaj żeby się wypowiadać. Poza tym ciężko za Wami dziewczyny nadążyć a w pracy nie mam nawet chwili czasu aby nadgonić wpisy:-) a co dopiero włączyć się w dyskusję.

reklama
Byłam na zwolnieniu. Ponad miesiąc leżenia i pół lekko chodziłam. Krwiaczka miałam. Tylko bezobjawowego. Teraz już śladu nie ma, ale staram się jeszcze nie szaleć po mieście tylko mały spacer jeśli już.

to dobrze ze juz wszystko dobrze:) dziewczyny co tu taka cisza jak moge pisac to cisza jak mnie nie ma to drukuja....:blink:

ulenka7883 mój też ma zwykły 2d, ale obejrzana zostałam z każdej możliwej strony, usg dopochwowe, przez brzuch i w ogóle spędziłam u niego prawie 50 minut. Tak właśnie zastanawiałam się czy pytać się czy już wiadomo co z płcią czy za wcześnie, a nie musiałam bo sam zaczął temat :)
No i usg na dwa fronty miałam z racji tego że Mała była tak ułożona że nie dało się inaczej wszystkich narządów znaleźć :) bardzo mi się podobało jak na nogi patrzył: 'jedna kość udowa jest, druga też, trzeciej nie ma to świetna wiadomość!' Świetny lekarz, wcale nie czuje się że jest się u ginekologa.

A a propos mojego byłego. W tej chwili jest mi już po prostu go szkoda. Pogubił się trochę, sam nie wie czego chce i jest w zdecydowanie gorszej sytuacji niż ja. Ja mam oparcie bardzo wielu bliskich mi osób, a nasi wspólni znajomi... Wiadomo nie odwrócą się od niego, ale już teraz też dają mu odczuć co o tym myślą.

Laski, ide spac. Jestem wykonczona a jutro wstaje o 6 bo jade do Czestochowy na pielgrzymke z mojej szkoly.

A w ogole to mam dola bo dostalam dzis wezwanie z CBŚ na przesluchanie jako swiadek. Masakra, nawet nie wiem jak to mezowi powiedziec (podpisalam umowe, ktora wydawala mi sie lipna, ale kolega mnie namowil a moj maz byl bardzo przeciwny)

Acha... przybralam 8 cm w pasie :)

Acha po raz drugi.... boli mnie krocze po prawej stronie i pulsuje czasami do kosci ogonowej i krzyzowej. Boli mnie chyba jakas kosc albo miesien, ma ktoras podobnie? I nie jest to pieczenie, mrowienie tylko ból, szczegolnie gdy duzo chodze lub siedze na dupie :D

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze glowa mnie zaczyna bolec,a jakies pol godz temu dusilo mnie w piersiach jakos tak tepo i chba ok 10min juz myslalam ze zawal czy cos ale odpoczelam i minelo na szczescie.
juz mnie nudzi ta pogoda ,zimno ,wietrzenie,bez slonca...buuuuuuuu
mnie dzisiaj też boli głowa jak nigdy, ucisk na skroniach straszny, przytulam mocno, jak Cie coś trapi
magda z uk- ok, być może jeszcze są dziewczyny, które do nas dołączą
gosia- w sumie apap to paracentamol, w ciąży nie jest szkodliwy, także spokojnie możesz wziąć cały. kciukasy za wizytę. to poszalałaś na zakupach :-D
Hej

Ja po odebraniu ft4 :/ wynik zly :-( do tego kuje mnie brzuch i szaleja hormony... siedze i rycze
aż się boję sama zrobić wyniki, na milion procent tarczyca mi szaleje, bo przez 3 dni miałam takie doły, że szok, ostatnio miałam 0, 15 , spadło mi z wyniku 1,5 sprzed ciaży.
Niedoczynność tarczycy również mam, bierzesz też euthyrox? Mi kazała w ciąży brać 100.
mysza- ja brałam antybiotyki w 5-6 tygodniu ciąży, bo byłam tak chora na grypę
martuś- a jak kwestię dziecka dogadaliście, on będzie chciał mieć kontakt?
zanag- w 1szej ciąży miałam 9 miesięcy grzybicę i niczym nie mogłam wytępić cholerstwa.
cypryda- oj,, to powodzenia z tą sprawą, mam andzieję, ze się szybko wyjaśni :-( ja mam identycznie, mnie tak uciska i kłuje jak się przemęczę, lekarz mi tłumaczył, ze to tyłozgięcie tak boli
Wróciliśmy z działki, Mateusz kosił trawę, a ja atakowałam poziomki.
W sumie też bym chciała czasem pożalić się na tematy bardzo mi osobiste, ale trochę się obawiam, poczekam cierpliwie na forum zamknięte.

Do góry