reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Ewelinko nie płacz. Jesteś pod opieką lekarza, na pewno coś mądrego poradzi i wszystko będzie dobrze. Wiele dziewczyn w ciąży ma problemy z tarczyca, a mimo to do końca jest w porządku. Trzymam kciuki!

Ja widziałam ten wątek o mleku modyfikowanym fo szpitala...Szczerze przyznam, że szoku doznałam, jak dziewczyna jakaś odpisała, że dziecko to się piersią karmi, a nie mm...ja karmię mm z wyboru. W uk o sposób karmienia pytają juz na początku ciąży. W szpitalu tuż przed porodem pytają jaka mieszankę mają naszykowac. Dostaje się jednorazowe buteleczki ze smokiem. Jak rodziłam w Pl w szpitalu w Kielcach dokarmiali dzieci. Mleko dawało się kieliszkiem takim specjalnym. Owszem, niby każda karmila piersią,ale położne donosiły mleko ciągle. Wolę podejście w uk. Nikt nie krytykuje, nie pyta dlaczego...jest to dla nich naturalne, że kobieta ma wybór :-)

reklama
Oomamba masz racje tak ttutaj jest. Ja rodzilam w panstwowym szpitalu nie jakims najlepszym a miala. Prywatna sale porodowa, pozniej sala po porodzie tez pojedyncza, ze spankiem dla meza nikt nie wchodzi bez pukania i wogole warunki godne kobiety rodzacej :) nie slyszalam nawet jak inne rodzace krzyczaly (no chyba ze ktoras byla wyjatkowo glosna:p) ale wspominam dobrze a i oczywiscie sie pytaja od razu czy chcesz znieczulenie itp
Ewelinka nie martw sie bedzie dobrze lekarz Cie dobrze poprowadzi nke denerwuj sie wiem ze latwo mowic ale stres nie wskazany :) przytulam <huug>

Ostatnia edycja:
Odebrałam wyniki z papa i ryzyko mi zmalało trisomia 21 - 1:12198 a pozostałe < 1:20000 to chyba ok tak mi pani wydającą wynik powiedziała na wizytę do swojego lekarza pójdę w czwartek .
Jeszcze muszę posiew moczu zrobić bo właśnie skończyłam leczyć zapalenie pęcherza i trzeba sprawdzić czy już sie bakterie wybily

czy któraś z was brała antybiotyk w tak wczesnej ciazy? Ja musiałam wziąć amoksiklav na ten pęcherza mam nadzieje ze dziecku jakoś nie zaszkodził !

Mysza to suoer ze po pappa jest lepiej :)
Ja bralam antybiotyk na jakies bakterie w moczu zaczelam w 14 tyg tydzien temu dawalam mocz do analizy i czekam na wizyte u lekarza aby sprawdzic czy juz sie pozbylam tego ale mysle ze nie bo ciagle mam tak ze czuje sie jakbym miala pelny pecherz lece do lazienki a tam kilka kropelek tylko... A to jeden z objawow mozliwosci posiada ia bakterii w moczu

Cześć wszystkim po strasznie długiej przerwie!
Podczytywałam Was, ale nie za bardzo miałam kiedy pisać, działo się u mnie aż za dużo.

W skrócie wielkim rozstałam się z moim (w sumie to prawie, ponieważ złożyłam już wypowiedzenie wynajmu ale rzeczy jeszcze nie pozabierałam on też nie, no ale jest to pewne że razem już nie jesteśmy).
Do tego uczę się dużo ostatni tydzień sesji został :)

Z pozytywnych wiadomości - dzisiaj miałam przezierność badaną wszystko idealnie, lekarz wypatrzył dziewczynkę (znaczy się powiedział że 'się pod tym nie podpisze' bo jest wcześnie trochę ale z tego co on widzi to dziewczynka :)). Tylko ciśnienie mam trochę za duże 160/100 i dostałam jakieś leki na to.

Trzymajcie się cieplutko, mam nadzieję ze teraz uda mi się częściej wpadać :)

Martus przykro mi ze tak wyszlo, ale na pewno dasz sobie rade! I oby ojciec dziecka nie migal sie od obowiazkow.
To faktycznie masz wysokie cisnienie, ja za to mam za niskie :/ no ale mi wystarczy kawka na podniesienie.

Super ze z dzidzia ok, ze badania super :-) teraz odzywaj sie czesciej mozna sie wygadac ze wszystkoego!:-) pozdrawiam

dziewczyny mi tez jest zle ale nie moge tu pisac...:-(

Ewelinka najwazniejsze,ze jestes pod opieka lek. na pewno doradzi co trzeba i bedzie wszystko dobrze. Nie zamartwaij sie o malenstwo bo dopiero tym mozesz zaszkodzic. mysl pozytywnie kochana.

mysza dobrze ,ze pappa lepiej:tak:

martus nawet nie chce sobie wyobrazac jak Ty sie teraz czujesz... przykro mi ,ze zostalas sama teraz... no chyba ze facet nie byl godzien Was.A powiedz mi jaki sprzet ma twoj gin bo tak sie zastanawiam czy ,moj tez juz cos w srode dojrzy... ale moj ma zwykly 2d.

Witajcie,

po 13h wróciłam do domu... i mam wszystkiego dość :( Na szczęście dziś ostatni taki maraton, od jutra tylko praca 7-15 i ew małe zakupy w ramach spacerku do domu. A potem leżenie z nogami na lampie!

Czy któraś ma może problem z powracającym grzybkiem? (Przepraszam, że tak z grubej rury, ale gdzie spytać jak nie tu?)
W 11 tc dostałam od lekarza NATAMYCYNĘ, zgodnie z zaleceniami została mi połowa opakowania na później. Ale żeby to później było już po 3 tyg? A nawet 2, przez tydzień stosowałam tabletki? Załamka... Miałam nadzieję podleczyć się lactovaginalem, ale doczytałam że teraz to już za późno.
Jest w stanie ktoś mi coś podpowiedzieć? :(

Pozdrawiam znad miski super kwaśnej ogórkowej :) Teściowa wie jak dogodzić... :)

Hej kobietki. Ja jestem za zamknietym.

Jestem zmeczona, wrocilam niedawno z rady pedagogicznej, takich klotni dawno juz nie bylo i obradowalismy od 15 do 18.30. Niby nie dlugo w poprzedniej pracy norma byly rady 8-9 godzinne ale dla mnie wysiedzoec tyle to kosmos, a ze jestem protokolantem to nie za bardzo moglam wyjsc.

Ulenko... wspolczuje Ci jak lezy cos na.sercu i nie masz komu sie wyzalic, to straszne.uczucie -znam je doskonale :(

Ide sie prysznicowac, pewnie pozniej jeszcze zajrze do Nas :)

reklama
też miałam ogorkowa ale nie bardzo kwaśna,ogólnie w czwartek wysępiłam od teściowej 6 słoików ogórków kwaszonych a na miejscu zjadłam 2 wiecie co aż w szoku byłam a ona skkała nade mną że wnusia będzie miała a ja mówie jesteś w błędzie bo wnusię-tak ubzdurałam sobie ze to dziewczynka.
jak byłam ten mocz zrobic to weszłam do 2 sklepow wozki oglądnąć i zakochałam się w jednym:blink:kurde ja wszystko wydałam wszystko!nie no karton ubranek -56-62 dla dziewczynki mi został. :sorry:świetnie. w biedronce zakupiłam soebie takie ozdobne kartoniki usztywniajace metalowymi rogami kolorowy no fajne z mysla o dzidzi :) i widziałam sudocrem za 11.50 miałam go wziąć ale mysle sobie ze nie bede głupiała:confused:

Do góry