reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Czarna wreszcie coś konkretnego. Kurcze, postaraj się odpoczywać i oszczędzać maxymalnie. Tylko nie mów,że nie masz jak:-p Oby na kolejnym usg łożysko okazało się być w porządku. Będę dalej trzymać kciuki!:-)

reklama
Słonko hehe no cóz męzowie tak mają... JA też nieraz ręce rozkładam... Wysyłam go po sałatę, przynosi kapustę, po ser żółty do frytek, przynosi pleśniowy camembert... A ponieważ ja z tych nerwowych, to awantura gotowa:)

MAgda z uk podziwiam Cię że mając małe dzieci umiałas wszystko tak zorganizować że leżałas wg zaleceń lekarza. Jakby mi kazał leżeć, to nie wiem... Nie wyobrażam sobie, będąc sama z dzieckiem... Noo chyba że bym miała cały czas kogoś do pomocy to bym sobie poleżała, nawet z chęcia:D

Dziewczyny mowilyscie ostatnio o chrapaniu mezow :) ImageUploadedByForum BabyBoom1402515925.829043.jpg

Ps. Mam nadzieje ze zadna nie poczuje sie urazona :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1402515925.829043.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1402515925.829043.jpg
    51,3 KB · Wyświetleń: 32
Hej dziewczyny!

Jakaś masakra z tym dzieckiem zostawionym w aucie. Nie wiem jak tak można... choć jak mi koleżanka powiedziała, facet mógł z "automatu" pojechać do pracy (np. gdy codziennie dziecko do przedszkola wozi mama) i zapomniał o dziecku (co wydaje się wręcz niemożliwe - ale może jakiś zabiegany z myślami gdzieś daleko, nie wiem...). Szukam wytłumaczenia bo nie wierzę, że tak można...I nikt nie zauważył że dziecka nie ma 8h...Tragedia...

mitemil - trzymam kciuki za amino! musi być dobrze. Kiedyś czytałam, że jakaś kobieta miała wyniki z krwi 1:32 i urodziła zdrowe dziecko,ale ona nie robiła amino.

oomamba - ja też jestem na etapie odpieluchowywania. Już od weekendu chodzimy na spacery bez pieluch. W pon. i dziś zrobił siusiu na trawę (wcześniej nie chciał i popuszczał w majty). Później zostaną nocki. Gratuluję nowego zakupu - oby dobrze służył. volvo to dobre auto.

anula - gratuluję skończone pracy mgr i trzymam kciuki za egzaminy i obronę!

czarna - no to odpoczywaj jak najwięcej. Będzie dobrze!
p.s. uśmiałam się z tego chrapania :)

A mojemu Kubie wyskoczyły krosty na szyi i karku w poniedziałek i są do dziś. Myślałam że od słońca, ale są też tam gdzie ma już koszulkę. Poza tym wyglądają podobnie jak takie małe syfki. Jutro podjadę do pediatry, niech obejrzy.
I muszę koniecznie jutro kupić czereśnie skoro takie zdrowe i je lubię.

hehe Czarna dobre to:laugh2::laugh2:, super, ze sie wyjasnilo, to odpoczywaj:tak:

Magda Singh zmienione;-)

mitemil &&&&&&

oomamba ja bym chciala odpieluchowac mala pomalu juz teraz na lato, ale nie wiem, czy cos mi z tego wyjdzie. Nie wyobrazam sibie kupowac podwojnie pampersow

estranea moze to potówki?

Dobranoc :)

Dziewczyny nie wiem czy to nie za wczesnie ale moja dzidzia wypiela dupke albo plecki z boku brzucha haha 2 razy pod rzad raz ze czulam to a dwa ze widzialam jakby piesc pod skora :) poglaskalam to stwardnienie i zniklo :) i sie przenioslo na sam dol brzucha tam stwardnienie tez a teraz chyba spi :p

czarna - super, że czujesz i 'widzisz" dzidzię :)

jagoda - też dziś pomyślałam, że to może potówki (od upałów i słońca?). Zobaczymy jutro.

Miłej nocki dziewczyny:)

Ostatnia edycja:
reklama
MAgda z uk podziwiam Cię że mając małe dzieci umiałas wszystko tak zorganizować że leżałas wg zaleceń lekarza. Jakby mi kazał leżeć, to nie wiem... Nie wyobrażam sobie, będąc sama z dzieckiem... Noo chyba że bym miała cały czas kogoś do pomocy to bym sobie poleżała, nawet z chęcia:D

Wiesz, to nie było tak,że ja leżałam, a dzieci w samopas były puszczone. Mąż kombinował z pracą,żeby dzieci ze szkoły odbierać, po drodze mi robił zakupy. Przyjaciółka pomagała z gotowaniem, a z czasem przyleciała mama i nie ukrywam,że w zasadzie masa znajomych była zaangażowana w to wszystko. Bez tej pomocy mąż by musiał odejść z pracy, a tego wiadomo...zrobić nie mógł. I wcale nie było łatwo o tę pomoc, ale cóż....po prostu żeśmy poprosili o nia i okazało się,że się dało to jakoś zorganizować:-)

Do góry