Witam Wszystkie ale dzisiaj naprodukowałyście.
Niech no pomyślę, żeby wszystkim odpowiedzieć.
Magda_z_UK Riko miał robione testy skórne, które nic nie wykazały bo alergie ma wziewną :-(, za to na astmę miała ileś krwi pobierane i jakieś wymazy robione dokładnie nie wiem i z tych jakichś tam współczynników coś wyszło, chociaż lekarka nie byłą do końca przekonana ale wpisała mu tą astmę bo to choroba przewlekła i mamy przez to zniżkę na te wszystkie leki (główne lekarstwo do inhalacji normalnie kosztuje ponad 100 zł a ryczałtem coś koło 12 zł więc to spora różnica, na innych lekach też dużo taniej) no ale oprócz tego z krwi wyniku nic innego nie robili. Teraz jakoś na dniach muszę go zarejestrować na wizytę, pewnie poczekamy z pół roku no ale jest starszy może coś więcej będzie wiadomo.
Anula trzymam kciuki za obronę, ja się broniłam w poprzedniej ciąży, co ciekawe skónczyłam studia 5 lat wcześniej i to był ostatni moment żeby się obronić inaczej wszystko by przepadło ale się zawzięłam i się udało i dzisiaj niczego nie żałuję a tak pewnie bym sobie w brodę pluła, że zmarnowałam całe studia. Chociaż prawdą jest, że akurat mi studia niewiele dały.
Mitemil, Czarna trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, dbajcie o siebie.
Co do tego ojca co zostawił dziecko w aucie to żeby nie było NIE USPRAWIEDLIWIAM GO, ale poniekąt rozumiem, dzisiejsze życie w biegu, zalatanie nadmiar obowiązków. Mężczyźni nie mają takiej podzielności uwagi jak kobiety i jeśli odwoził córkę sporadycznie do przedszkola po prostu o tym zapomniał. Nie raz widziałam jak dzieci z tatusiami w papciach w zimę z przedszkola szły do domu (owszem to bez porównania ale tacy właśnie są faceci a przynajmniej wielu z nich). Mój mąż też jest taki nieuważny, na wiele rzeczy po prostu nie zwraca uwagi. Ale nie tylko faceci moja siostra np. to taki trzepun dorosła kobieta teraz ale jak była nieco młodsza potrafiła pójść do sklepu z psem a wrócić bez bo został pod sklepem, albo wyjśc bez torebki do pracy, kiedyś do szkoy nagminnie nie brała plecaka wracała po niego i była wiecznie spóźniona.
TAK jak mówię nie próbuję go tłumaczyć tylko zrozumieć, przecież dla niego życie się w tym momencie skończyła, żona go zostawi (ja bym tak zrobiła), rodzinai przyjaciele się odwrócą, a on sam nie będzie mógł z tym żyć, zresztą siedzi w psychiatryku i nie ma z nim kontaktu.
Co innego gdyby zostawił dziecko świadomie i naumyślnie np z głupoty ale wygląda na to, że zapomniał odwieźć córkę do przedszkola. Dokładnie taki sam przypadek miał miejsce we Włoszech wtedy mojego małża upominałam bardzo bo ma taką samą pracę a ja byłam w ciąży z drugim. Zaraz poszukam link i wkleję
...
Ojciec zostawił córkę na 5 godzin w aucie - dziecko zmarło - Wiadomości - WP.PL
Dokładnie analogiczna sytuacja, oby więcej takich się nie zdarzało bo dzieci są najważniejsze, poza pracą obowiązkami i innymi rzeczami, czasy wymuszają na nas życie w pędzie, pogoń za pracą i pieniądzem.
Oby to było przestrogą dla innych.
Ale się rozpisałam.