reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Ja tak skromnie tu zaglądam bo zrobiłam 2 testy i są pozytywne choć to jeszcze dość wcześnie ale na pewno nie tak jak to pokazuje program ovufriend że 7 bo to nie możliwe . Testy mam 25ml
Więc na dniach wszystko się okaże :)

reklama
Witaj Matik2012 :) widzę, że przybywa nas tutaj powolutku:)
k8libby - daj znać jak tam po wizycie
AniaWroc - a jak u Ciebie? wszystko ok?
Ja dzisiaj powtórzyłam betę i obecnie wynosi ona 489,6 :happy2:

Witam przyszłe grudniowe mamusie :-) Wczoraj wraz z ukochanym ujrzeliśmy 2 kreseczki na teście :tak: To 5 tydzień. Kiedy najlepiej zglosic sie do lekarza na pierwszą wizytę? Bo z tego co wyczytałam na forach to zdania są podzielone. Niektóre mamusie mówią, że poczekać jeszcze bo nic szczegolnego lekarz mi nie powie, a z innych informacji wyczytałam, że już można się zgłosić????????? :-D

Gratuluję, i dołączam się do grudniowych Mamuś :)

katjana123 - Gratulacje! Jeśli chodzi o pierwszą wizytę to powiem tak - w 5 tyg zapewne lekarz zobaczy jedynie pęcherzyk ciążowy i pogrubione endometrium. I oczywiście możesz iść na wizytę (ja w 1 ciąży byłam po raz pierwszy w 4w5d), ale wiele się nie dowiesz. Jeśli nie plamisz i wg Ciebie wszystko przebiega ok to możesz poczekać tak jeszcze tydzień, dwa wówczas powinno być widać już zarodeczek, a w 7,8 tyg bijące serduszko :) Ja z uwagi na wcześniejsze doświadczenia postanowiłam pójść na 1 wizytę 10.04 a będzie to koniec 6 tygodnia.

anncka . dziękuję za odpowiedz, objawów które mnie martwią nie ma praktycznie w ogóle. Prócz tego, że podbrzusze czasem boli, i czuję takie kłucie w jajnikach, ale trwa to ok. 2 minut i później ustaje na jakiś czas. Słyszałam, że jest to normalne, i może się "pojawiać,, więc nie mam czym się martwić jeśli nie ma krwawienia.
Też myślałam by iść do lekarza ok 7 tygodnia ciąży. Więcej się dowiem, i może usłyszę serduszko maleństwa :tak:
Mam nadzieje, że wszystko będzie okej u Ciebie jak u mnie :) Powodzenia

Fajnie, że nas przybywa. Gratulacje dziewczyny.
Anncka, pięknie rośnie beta :)
katjana123, jak nic cię nie niepokoi, nie masz żadnych plamień ani mocnego bólu, to chyba można poczekać... Tak jak przeczytałaś i jak pisze anncka: teraz lekarz niewiele Ci powie, stwierdzi tylko czy pęcherzyk jest tam gdzie powinien być ;) a na wizytę ok 7-8 tygodnia na posłuchanie serduszka pewnie i tak zaprosi :)

Ja dziś odebrałam wczorajszą betę: dorodne 373 :) jutro powtórka. Szkoda że wyniki dopiero we wtorek :/

Jakieś postanowienia już jeśli chodzi o tryb życia? Jakichś wyrzeczeń od Was wymaga ciąża? Ja jestem totalnym kawomaniakiem. Tego mi najbardziej brak. Ale tym razem INKA z mlekiem mi smakuje - w ciąży z Po naciągało mnie od niej :) Na szczęście rzucanie fajek mam już za sobą. Ciężko było i wcale nie czułam wstrętu do papierosów w poprzedniej ciąży, ale jak zobaczyłam II, zapaliłam ostatniego, resztę wywaliłam i już nie wróciłam :)

Ostatnia edycja:
PolaNegri - Twoja beta też ładna :-)
Jeśli chodzi o wyrzeczenia to mnie w pierwszej ciąży zupełnie odrzuciło od kawy więc nie miałam problemu z tym aby ja ograniczać.. A teraz staram się pić jedna dziennie, słaba i z mlekiem. Inne zmiany.. Narazie brak:-) zapewne po pierwszej wizycie wybiorę się niestety na l4 z uwagi na wcześniejsze poronienie.

Dodałam nowy temat, "Po wizycie", dodam jeszcze jeden, żeby sie przedstawić kto jest kto i napisac coś o sobie :)

"Jakieś postanowienia już jeśli chodzi o tryb życia? Jakichś wyrzeczeń od Was wymaga ciąża?,,

Taaaak, rzucanie fajek... :crazy: Co do kawy to jakoś przestala mi smakować, codziennie piłam od 1-3 kaw! Dzisiaj wypilam pol kubka i zrezygnowałam, brzuch zaczął mnie boleć ( Bol o ktorym wspomnialam powyżej) no i do tego ten smak kawy byl taki dziwny......
Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny, zarejestruje juz sie do lekarza bo pewnie i tak dadza mi termin za miesiac. Tutaj juz tak jest... z terminem do ginekologa to jak wygrac w lotto.
Najważniejsze by dzidzi bylo zdrowe, i tego Wam życzę dziewuszki!

reklama
Do góry