reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

No tak. U mnie niby 3 testy pozytywne, beta 3 dni przed spodziewaną @ 124 ale i tak się człowiek zastanawia czy wszystko ok .

reklama
k8libby - trzymam kciuki za piątek :) trzeba myśleć pozytywnie!

ooleeczka - witam serdecznie :)

&&&&&& za wszystkie które chcą dołączyć do nas

Dziewczyny a macie już jakieś objawy? Bo ja poza ciągłą sennością i pobolewaniem podbrzusza to w sumie czuję się ok ;)

Ostatnia edycja:
Trzymam kciuki dziewczyny za Wasze testowanie i za wizytę.

anncka u mnie też mega senność - śpię po 9h dzień w dzień a i nie rzadko do Małej się przytulę na popołudniowej drzemce i też oko przymknę. Tylko nie wiem czy to objaw ciąży czy przez odstawienie kawy ;P

Byłam wczoraj u mojej gin: nic jeszcze nie widać oprócz poszerzonego endometrium. Dostałam już duphaston i fraxiparine, vit d, kwasy omega3 - te dwa ostatnie to ponoć nowe zalecenia. W 2011 w ciąży z córcianką nie brałam. Betę mam zrobić 2x w odstępie 48h i wtedy będziemy się umawiać na kolejną wizytę. Pocieszyłam mnie ginka mówiąc że jeśli są jakieś problemy w ciąży to zazwyczaj wracają w kolejnej, tylko wcześniej ;P A moja poprzednia ciąża była raczej nieksiążkowa, więc trzeba być gotowym na komplikacje. Na szczęście ja nie z tych co się martwią na zapas :)

Dziwne te "nowe" zalecenia, po co wit d zalecać na wiosnę, kiedy sami produkujemy jej wystarczająco dużo? Ktoś to wymyślił i lecą jak na taśmie, jak z wit K i D, zabiegiem Credego dla noworodków, które w większości przypadków, nie mają ku temu wskazań medycznych... Ale korpo musi hajs się zgadzać, to jeszcze ciężarne zaczną ładowac suplementami... A wystarczy zdrowo się odżywiać.

I ja witam sie ponownie. nie było mnie bo juz zaliczyłam szpital. pojechałam w sobote z plamieniami. niestety beta nie przyrasta prawidłowo mam czekac do pon na wizyte u swojego gin i zobaczymy co dalej. na pocieszenie lekarz w szpitalu powiedział ze widział różne cuda i mam być dobrej mysli puki nie krwawie więc czekam na swój kolejny Mały Cud

k8libby, podobno niedobór wit D jest dość powszechny wbrew pozorom, a z kolei wit D ostatnio święci triumfy wśród naukowców ;) że nie tylko układ kostny ale i zapobieganie chorobom bla bla bla... ;) A Omega3 chętnie będę jeść bo ryb nie cierpię i nie jadam prawie wcale ;P

AniaWroc, nosek do góry. Ten lekarz miał rację. Moja źle przyrastająca na początku ciąży beta ma w tej chwili dwa lata i ma się świetnie. Śpi sobie właśnie obok :) Trzymam kciukasy mocno zaciśnięte!!!

Oczywiście, że wit D zapobiega chorobom. Największa epidemia grypy w hustorii Polski zbiegła się z wycofaniem podawanua tranu w szkołach. Dziwi mnie tylko takie zalecenie o tej porze roku.
Jeśli chodzi o oleje, to apteczne wynalazki niestety to ściema :) lepszy jest naturalny olej lniany.

heeej dziewczyny skromnie do was dołącze :-)
dzisiejszy test wyszedł pozytywnie , według moich obliczeń wychodzi 4.12.2014 :)
pozdrawiam

reklama
Jejku, już grudniówki! Gratuluję wszystkim i trzymam kciuki. Jak sobie teraz przypomnę, to na samym początku się fatalnie czułam. Prawie tak źle, jak teraz :-D oby do drugiego trymestru!

Do góry