reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

A Slonko i jeszcze raz dziękuję za informacje ze zmiany w biedrze asirtymentu sa w czwartki ;-) mama x rana juz byla i zakupila kocyk :-)
Nie ma za co!
Hihihi... Widzisz jak to jest
Szewc bez butów chodzi. Na nawet ich nie widziałam. Nie byłam w Biedronce. Miałam jechać dziś do mojej w odwiedziny, ale nie mam siły. Musze pospać.

reklama
magda_z_uk - trzymam mocno kciuki! &&&&&&&&&&&&&&&&&

ewelinka - dzięki, że powiedziałaś wczoraj o tych kocykach ;) po południu pojadę i też pewnie kupię ;)

Eh... ja dzisiaj od rana przygnębiona chodzę :( mijają właśnie 4 miesiące od utraty mojego pierwszego Maleństwa :((( serce boli i rozrywa się na kawałki, mimo, ze wiem że nie nie powinnam się tak smucić w naszym stanie ;( ale to silniejsze ode mnie... i wraca tyle obaw :(

p.s zmieniłam suwaczek na datę porodu wg usg bo ten nie będzie mnie okłamywał

Anncka bardzo ci współczuję i rozumiem twoje obawy, ale najważniejsze że tygodnie obarczone największym ryzykiem masz już za sobą. Tym razem będzie na pewno inaczej, ani się obejrzysz jak w grudniu bocian przyleci:)

Anncka nie steresuj się.
Oomamba ma rację. Najgorsze tyg juz za Tobą. Wszystko.jest dobrze, widziałaś maleństwo. Głowa do góry!
Rozumiem twój ból, ale odrzuc złe myśli dla tego maluszka!

Mitemil bo lekarze opierają się na książkach. W książce napisane tak to ma być tak i nie ma bata. Dlatego lepiej teraz nic im nie mówić. Zostawmy to dla siebie

Dla przykładu moja Simran jak miała 2, 5 miesiąca miała trzydniowke i wszyscy lekarze twierdzili że to nie możliwe bo trzydniowka występuje między 6 a 36 miesiącem bo tak w książkach jest. Na siłę wysłali nas do szpitala a tam stwierdzili że to zapalenie pęcherza od chusteczkę i chcieli moje malenstwo zostawić w szpitalu i kuc male lapki.

Nadmienie że miała objawy trzydniowki włącznie z piwiekszonymi wezlami chlonnymi do wielkości ziarnka pieprz i temp 40 stopni raptownie.

Nie zgodzilam się żeby została w szpitalu...nasluchalam się od lekarzy i pigul że jestem nieodpowiedzialna matka i przezemnie dziecko umrze. Nie sluchalam ich wróciłam do domu. Spedzalam jej gorączkę i po 3 dniach wysypka na ciele.

Moral taki "ufaj sobie i rób według swojej intuicji"

Ostatnia edycja:
oj z lekarzami tak jest , ja przestałam chodzić do jednej pediatry bo leczyła moje dzieci na to samo co mojej siostry mimo że dzieciaki nie miały styczności ze sobą .

na szczęście ostatnio nie chorują więc nie muszę chodzić po lekarzach , tylko specjaliści nam zostali .
mam nadzieje że tak zostanie jak maleństwo się urodzi

oomamba nie wiem dlaczego niemożliwe, bo nie wdawałam się z lekarzem w dyskusje. Pomyślałam, że wiem swoje i olałam go w tym temacie ;-)

Magda Singh nie wykluczone, że masz racje z tymi książkami. Ale Twoja historia mrozi krew w żyłach :szok: A słowa "ufaj sobie i rób według swojej intuicji" bardzo prawdziwe :happy:

oomamba, ewelinka_shn Ruchów doczekacie się i Wy, a pod koniec będziecie prosiły, żeby brzdąc Wam odpuścił, bo nierzadko wsadzenie nóżki pod żebra przyjemne nie jest :tak:

ewelinka_shn ja na obiad zrobiłam kaszę gryczaną z gulaszem :happy: Jak mięso mnie teraz nie zachwyca, tak dzisiejszy obiad mi smakował :sorry:

ewelinka_shn, slonkoonline dziękuje za cynka. Jak tylko M wróci z pracy zaciągnę go do biedronki. Przez telefon był szczerze zainteresowany :-)

anncka straciłam dwie ciąże więc doskonale wiem co czujesz. Tym większa jest nasza obawa na każdym etapie ciąży. Pomyśl jednak, że teraz będzie już tylko dobrze, a w grudniu przytulisz swojego szkraba mocno do siebie :tak:

A u nas przestało padać. Jednak jest bardzo mokro. Nie widzę tego dzisiejszego pikniku u mojej córki w przedszkolu :baffled: :eek:

reklama
Do góry