reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

centrum materna z dha...

Tutaj krótkie info o DHA, może jeszcze za wcześnie? Bo te suplementy z DHA są zazwyczaj droższe.

"Dodatkowa suplementacja DHA jest niezbędna u kobiet w ciąży (zwłaszcza od 24. tygodnia), matek karmiących, niemowląt i dzieci. DHA jest składnikiem budulcowym centralnego układu nerwowego. W ostatnim trymestrze ciąży i pierwszych trzech latach życia następuje najbardziej intensywny jego wzrost, dlatego też szczególnie w tym okresie podaż DHA musi być odpowiednio wysoka."

Ja brałam VitaMiner Prenatal, a teraz też zastanawiam się co kupić.
Jutro mam wizytę, to zapytam lekarza :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
witam wieczorową porą:)

czarna - musiałaś mieć super odpoczynek :) tylko pozazdrościć (pozytywnie). I super że wizyta ok.

agrafka - super wieści :)

anula - ja nie mam takiej możliwości, żeby codziennie spać po południu...

dziewczyny - ja w poprzedniej ciąży też brałam duphaston do 15tc, ale ok 12tc właśnie miałam zmienione z 2 razy na 1 raz. I wszystko było ok, także się nie martwcie.

agrafka - świetna fotka, ale się uśmiałam :) Ja od kilku dni biorę femibion natal 2 z dha - te polecił mi gin.

ulenka - super że wszystko ok :)

magda - ale śmiesznie wyszło z twoją szwagierką, ale fajnie :)

Ja znów padam zmęczona... Do jutra!

Dziewczyny a mi gin powiedział że dopóki wyniki sa dobre to nie mam brać witamin a jedynie stosować zrównoważona dietę... I sama już nie wiem co robić

co do witamin moja lekarka wyznaje zasadę, że od witamin dzieci się duże rodzą, i że sztuczne witaminy to więcej szkody jak pożytku. Kazała tylko jeśli nie jem ryb kupic sobie tran w płynie lub kapsułki z tranem bo tam właśnie tylko dha.

Magda między mną a moją szwagierką 6 tygodni różnicy. Ona termin na połowe listopada ja koniec grudnia.

Dzień dobry :-)

Ja również nie biorę witamin. Póki wyniki mam dobre, lekarze nie widzą podstaw ;-)

Dziś wielki dzień, więc idę na kawkę i śniadanie, szybki prysznic i lecimy :-)

Dzień dobry, dzień dobry!

Ja chyba musze juz przyzwyczaić się do wczesnego wstawania. Dziś tez pobudka po 6 i spać dalej nie mogłam.
Nie wiem czym to się ma. Dotychczas spalam jak suseł do oporu!

Co do witamin.... Jopal właśnie mam takie zdanie jak twoja dr. Wystarczy tylko.spojrzeć jakie rodzą się teraz dzieci, a jakie rodziły się kiedyś, kiedy nie brały kobiety Wit. Myślę, że tak jak Magda pisze jeśli wyniki są ok, to jaki w tym cel?
Równie dobrze można przedobrzyc, a to też nie jest pozytywny efekt.
Ja narazie wstrzymuje się, bo po Feminatalu jest mi jednak niedobrze. Może od kolejnej wizyty coś wezmę.

Apropo DHA, ja mam straszna ochotę na ryby ostatnio i to te tluste. Znajomy jedzie nad morze i juz mu jęcze o jakiejś wedzonej rybce.
Dziś zajadam kanapki z tuńczykiem ;-)

Miłego dnia!
Mimo pogody ;-) U mnie leje.... Eh.... :-/

Witajcie!

Fimka- cudny filmik, wzruszyłam się, łezki popłynęły.

Czarna
- gratuluję mocnego serduszka!

Madzia uk- ściskam mocno kciuki! Już dzisiaj zobaczysz swoje dzięciątko po raz pierwszy!

Co do witamin, to mi ginka i z kliniki niepłodności i moja ginka, która prowadzi mi ciążę od samego początku kazały brać witaminy i biore kompleks witamin Omega Med Optima Forte, tam jest dużo właśnie tego kwasu DHA i inne takie jak: kwas foliowy, wit. D, jod i żelazo.

reklama
Witam :)

Jeszcze co do witamin - ja w poprzedniej ciąży brałam i mój Kuba urodził się nieduży - 3200 i 52cm. Więc chyba nie ma reguły. a jeśli gin mówi, że zrównoważona dieta wystarczy i wyniki są ok, to może rzeczywiście nie trzeba.

A ja jak zwykle siedzę od 7 w pracy... ale miałam miłą niespodziankę i poczułam ruchy mojego maleństwa :) Aż mi się buźka uśmiechnęła.
U nas zimno i pogoda brzydka....
Miłego dnia!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry