reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

A ja z tą datą porodu to jakoś tak dziwnie mam, moja gin mi wpisała na 1.wizycie termin z miesiączki 21.grudzien, a miesiaczke miałam 14.03., a z usg wychodzi 12 grudzien.
A nie myslicie że dzidzia jest za duża jak na ten tydzien? Bo ona mi wymierzyła 5.5cm, a tak czytam ze wy niektóre w podobnym wieku ciąży a wasze maja np 3,5cm
Oooj wariuję, wiem.

Kazde dziecko rozwija sie we wlasnym tempie.

reklama
Dziś mam jakiś słaby dzień... kręci mi się w głowie i jestem strasznie zmeczona jakbym nie wiadomo co robiła... dobrze ze mam lasagne z wczoraj to obiadu nie musiałam robic :-D

Moje dziecko to ma szaloną babcie :-) ostatnio body juz musiała kupic a przed chwilą dzwoniła ze od piątku są super kocyki do wózka w biedronce i muuusi kupić :-D Szalona ;-)

Wracając do tematu progesteronu.... Ja miałam brać chyba do końca 13tyg. Jednak konsultujac z obecnym lekarzem przestałam, jak tylko skończyłam opakowanie. Wcześniej brałam asekuracyjne 2 razy dziennie. Niezbyt regularnie, bo to kolejna moja cecha: zapominam brać leki :-/ Później poprostu przestałam. Tak samo w poprzedniej ciąży. Kiedy minęło trochę czasu od ustąpienia plamien przestałam brać.

ULENKA GRATULACJE!!!! Ah... Te rączki i nóżki ;-)
Niezła inwigilantka w tym labolatorium, że wyczuła oranżadę ;-)

Ostatnia edycja:
Dziś mam jakiś słaby dzień... kręci mi się w głowie i jestem strasznie zmeczona jakbym nie wiadomo co robiła... dobrze ze mam lasagne z wczoraj to obiadu nie musiałam robic :-D

Moje dziecko to ma szaloną babcie :-) ostatnio body juz musiała kupic a przed chwilą dzwoniła ze od piątku są super kocyki do wózka w biedronce i muuusi kupić :-D Szalona ;-)

Ja jutro jadę do pracy muszę o wszystko wypytac. Pracując wszystko wiedzialam, mogłam oglądać wcześniej, a teraz nic nie wiem.
Ale jednego jestem pewna, EWELINKO promocje towarów przemysłowych wchodzą w poniedziałek i czwartek. Napewno nie w piątek, wiec powiedz mamie, żeby jutro grzała, jeśli w sklepie jest duży ruch i szybko się te rzeczy sprzedaja.

Faktycznie kocyki będą od jutra po 15 złotych, sa śliczne tylko że ja mam z 10 kocyków po chłopakami i nie kupię kolejnego chyba, że bym wiedziała że dziewczynka to na bank na różowy bym się skusila:D

Ja idę kimnac bo padam na twarz, ledwo żyje

Dziewczyny ja w zasadzie dziś tylko chciałam listę obecności podpisać:zawstydzona/y:

Wczoraj nocka w pracy, dziś wizyta (relacja na wątku wizytowym;-)), cały dzień na nogach i zaraz mykam spać:sorry2: Wiem,że wczesnie, ale musze jakoś siły zregenerować. Jutro po raz pierwszy ujrzę mojego okruszka. Usg na 10.30, mąż ma urlop, więc idziemy razem. Mam nadzieję,że wszystko będzie ok:happy2:

Każdej, która miała wizytę serdecznie gratuluję! Mitemil za Ciebie i Twoje maleństwo trzymam kciuki wyjątkowo mocno:tak: No i powodzenia każdej, która jutro wizytuje:happy2:

Przepraszam,że tak ogólnikowo, ale padam pomału:nerd:

Anncka
tak tylko odnośnie Twojego terminu porodu. Mój synek wyprzedzał termin z owulacji o 2 tygodnie w zasadzie na każdym usg, ale mimo to nikt mi nie zmieniał daty porodu. Po prostu niektóre dzieci są większe;-) To ma istotne znaczenie właśnie wówczas, gdy maluszek szybciej rośnie, bo to,że jest większy, nie znaczy wcale,że jest szybciej gotowy do porodu. Gdyby u mnie kierowali się terminem usg i do tego doszłyby 2 tyg, o które szybciej wyznaczyli termin cc, mój Marcelek byłby wcześniakiem:sorry2: To oczywiście tylko taka moja dygresja. Tydzień, a nawet dwa w jedną,czy druga stronę różnicy nie robi, ale jednak już przy cc cięciu tak.

Dobra, już zmykam do łóżka, może zerknę jeszcze na telefonie. Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie:-)

reklama
Do góry