reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

mitemil norma jest do 3 mm ale u Ciebie też będzie dobrze!!!!
czarna troche odpoczelas. Ja też lubie jezdzic na wies do tesciow ale moje dziecko całymi dniami jest na dworzu i nie chce jesc wcale!!!a powinno byc odwrotnie..
Jagoda nie da sie wyspać na zapas a szkoda:-D

pierwszy dzien na l4 a ja odnalezc się nie moge w domu:szok:troche posprzatalam w pokoju corki i naszym i kregoslup mnie juz boli i to taka robota. oooo zapomniałam Wam powiedzieć,że z usg wyszedł termin na 6.12:-D(miał byc 9.12)

reklama
pierwszy dzien na l4 a ja odnalezc się nie moge w domu:szok:troche posprzatalam w pokoju corki i naszym i kregoslup mnie juz boli i to taka robota. oooo zapomniałam Wam powiedzieć,że z usg wyszedł termin na 6.12:-D(miał byc 9.12)

A ja terminowo po raz kolejny wypadłam z grudnia. Chociaż przeczucia mam nadal na grudniowy początek.

Cypryda ja dziś wstałam przed 4. Poszłam siusiu, napić się, córkę przykrylam, położyłam się spać dalej i juz nie mogłam! Później jakoś zasnelam, bo obudziłam się przy budzik właśnie ;-)

Jagoda ja mam wrażenie, że na katar nam majerankowa nie pomaga, ale słyszałam tez pozytywnych opinii mnóstwo. Natomiast kropelki Olbas Oil lub Inhalol(tańsza wersja pierwszych) na koszulkę lub poduszkę do snu pomagają. Chociaż ostatnio dopiero Clemastin zaczął pomagać. Co niestety sugeruje, że mimo ujemnych testów alergicznych, coś musi być mojej corce :-(

Czarna zazdroszczę wyjazdu. Ja tak naprawdę nie mam nawet rodziny na prawdziwej wsi. Męża babcia z wujostwem mają krówki mleczne, ale to rodzina z którą kontakt jest oddalony....
Marzy mi się właśnie taki krótki nawet wyjazd w dzicz ;-)
Dziś na FB pokazała mi się reklama domów na drzewie, które można sobie wynająć. Super sprawa, ale nawet nie chce wiedzieć ile kosztują :-D

Mama ja z niecierpliwością czekam na fotkę twojego USG. Dla mnie więcej niż jeden dzidziuś w brzuchu, to zawsze jakaś magia totalna! Oczywiście, jak większość zawsze chciałam bliźniaki, nie myśląc o konsekwencjach ;-)

Coś nam forum zamiera, czy mi tel. szwankuje i nowych postów nie pokazuje?! Gdzie stresujące się mamy wizytujące?!
O której wizyty?
Kciuki zaciśnięte!

Ja od wczoraj już chyba milion razy oglądałam naszego człowieczką na zdjęciach ;-)
Nie będę ich wklejać, bo są słabej jakości wydruki, a jak zrobię zdjęcie telefonem, to będzie jeszcze gorzej.

No, halo?!?!?!
Gdzie wszystkie mamy?

Ostatnia edycja:
no hej pewnie wszytskie spią

pogoda do kitu w ciąży jesteśmy to nic nam się nie chce, mnie to ktoś w d... powinien kopnąć i zagnać do roboty. Pracy mam tyle, że strach myśleć klienci czekają na zamówienia, w domu to tylko brakuje granat podłożyć i wszystko wysadzić taki syf, ech nic mi się nie chce a jak już robie to jak żółw postępy powolne. Jeszcze marzy mi się remont w wakacje ale nie wiem jak ja dam radę.

Witam
stresuję się , pewnie jak większość dziewczyn co wcześniej straciły

które biorą duphaston 2x dziennie ? o których godzinach bierzecie? ja powinnam z 3xna 2x zmienić ale nie wiem czy nic się nie zacznie

ja biorę dwa razy dziennie od początku i biorę rano i wieczorem ok. 7 a od 11 tygdni mam brać raz i tylko przez tydzień do ukończenia 12 tygodnia a potem odstawić. Ważne jest aby odstępy były równe. ja bym wzięła tak, że odstęp od ostatniej wziętej to 12 godzin potem już się tego trzymać.

Ewelinka ja rozmawiałam z moją ginką właśnie, że też się boję i mi wytłumaczyła, że w 12 tygodniu łożysko jest praktycznie wykształcone i samo sobie produkuje hormon i dlatego dalej nie ma sensu brać bo ciąża już jest mocna, nie wolno tylko z dnia na dzień odstawić tylko powoli zmniejszać dawki

Jopal no ja właśnie czytalam ze niektóre nawet do 20 tyg braly... mi je
szcze kilka dni 3x zostalo a potem 2... no i 1... musze tylko zapytać gina jak dlugo brać 2 tabletki i potem jak dlugo po 1 tabletce...

Slonko ja mam rodzine na wsi w Polsce a tutaj placimy spora kase By sobie pomieszkac 3 dni na farmie :p ale za to wszystko pod nos bylo :p nie musialam gotowac sprzatac itp he

reklama
Do góry