reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Agrafka, słonko trzymam kciuki za wizytę.
Co do zwolnienia to ja chciałam iśc jak najszybciej, bo źle się czułam i po pracy nie miałam na nic siły. I już miesiąc jestem na zwolnieniu. Nawet gdybym czuła się dobrze, i tak chciałabym zwolnienie ze względu na syna - chcę z nim pobyć jak najwięcej skoro mam okazję. Zresztą przez ciążę zmniejszono mi ilość godzin, pracowanie byłoby dla mnie nieopłacalne w tej sytuacji.

Ja sie wczoraj trochę obkupiłam w rossmannie, bo z karta rossnę był rabat na zakupy - 20%:) Jesli robicie tam zakupy, koniecznie załóżcie sobie taką kartą, naprawde opłacalna rzecz:)

Ostatnia edycja:
reklama
Slonko- ale Ci fajnie, bo juz niedlugo idziesz, trzymam kciuki !!!
MamaJa mam rossmana daleko ,ale teraz mam wiecej czAsu to pojade i zalorze bo zamierzam dziecku wszystko tam kupic.
Mamy w centrum swietny lumpeks wszystko z Anglii ,czesto z metkami. Uwielbiam tam kupowac bo sa zawsze w swietnej jakosci i same firmowki, wlasnie wracam z nowymi zdobyczami hehe

Witajcie Dziewczynki!

Słonko, Agrafka- Kochane spokojnie, wizyty przyniosą na pewno same dobre wiadomości! Ściskam kciuki! I czekam na piękne zdjęcia maluszków!

Agrafka-
ojej, jaki słodki widok, synuś z kwiatkami dla Mamy, booosko.

Evidzi- super, ze wypoczełaś w innym miejscu. Taki wyjazd czasem jest na wage złota. Ja jestem na L4 już od 8-go tygodnia ciąży, ze względu na niebezpieczne promieniowane i pracę fizyczną w pracy. Na Twoim miejscu tez bym się nie zastanawiala i poszła na zwolnienie.

Jopal
- to prawda z właśna dzialalnoscia. Mój Mąż prowadzi rodzinny biznes z Tatą i widzę po nich, że jakby się dało, to by nawet w nocy pracowali. Z jednej strony fajnie, bo nie mamy problemów finansowych, ale z drugiej strony pewnych rzeczy nie da się załatwić przez telefon, gdy ciagle nie ma Męża w domu.

Estranea-
jak słodziutko, to nic, że kolejny kubek do kolekcji, ale przede wszystkim jak synuś ślicznie powiedział do Mamy, wzruszyłam się.

Madzia UK- jej, Kochana a ja Ciebie wciąż podziwiam! Nawet teraz do pracy jeszcze chcesz smigać, gdy masz tyle obowiazkow w domku i jeszcze dzidziuś w drodze. A ten wypadek co piszesz to straszne, a najgorsze jest to, że skutki odczuwasz aż do dzisiaj. Kochana, ale zazdroszczę, że czujesz już maluszka!

Asissima
- witaj Kochana grudnióweczko! Czuj się jak u siebie i pisz co u Ciebie, koniecznie!

Paulina- zaglądaj i pisz co u Ciebie. :-)

Magda singh
- gratuluję Ci tak szybkiego odczuwania maluszka! Jej, ja też już się nie mogę doczekać tego uczucia.

Uleńka-
ciesze się, ze już lepiej się czujesz. Oby tak zostało.

oomamba- o kurczę, ale masz już dużego człowieczka! Gratuluje udanej wizyty! Wiem po sobie, ze nic teraz bardziej nie cieszy jak dobre wieści podczas USG.

Annte- ja też uwielbiam teraz truskawki!

Jagoda- o jaa, ale miałaś pracowity weekend! Ty w sobote na Uczelni, a ja cała niedziele tam spędziłam. Kiedy kończysz? Ja jestem w trkacie ostatniego semestru magisterki. Matko, ale się w nocy strachu najadłaś, dobrze, że czuwałaś.

Miisia- wyrazy współczucia z powodu śmierci Babci.

Ewelinka
- jak po wizycie u endokrynologa? Co mowil na wyniki? Pochwal się co tam Mamcia Ci wczoraj wzruszającego napisała w smsie. :-)

Kontra- nie wolno Ci źle myśleć, fasolek to czuje. Kochana, na pewno wszystko jest dobrze. Tylko wiem, ze to czekanie do kolejnej wizyty zawsze się przeciąga w nieskonczonosc. Ja mam teraz USG prenatalne 9 czerwca. I też odliczam...

Mitemil- ale spedziliscie mily weekend ze znajomymi. Hihi, ja tez się dowiedziałam na Uczelni, ze moja kolezanka z grupy jest w ciąży, a roznica wg OM miedzy nami to AŻ 3 dni.

A ja dzisiaj znowu od rana fatalnie się czuję. Odkąd wstałam towarzyszy mi odruch wymiotny, blee :baffled: Nic mi się nie chce, w domu bałagan, a ja nie mam siły na nic. Ech, płakać się chce. No nic, miejmy nadzieje, że do wieczora się poprawi, bo jedziemy do mojej Mamy na kolacje.

Miłego dnia Kochane!

Hej Dziewczynki ;)

Dzis pół nocy nie spałam bo mi cos bzyczalo w sypialni... i nie moglam cholerstwa znalezc... w końcu obudzilam Męża i zatrudnilam do poszukiwań- znalazl i pozbyl sie :-) a ja dopiero się obudzilam przez te nocne bzykanie hihi. Moje zaparcia powróciły ze zdwojona mocą... prawie rycze jak musze do wc :-(

Slonko, agrafka trzymam kciuki i na pewno bedzie wszystko dobrze ;-) nie zapomnijcie o fotkach dla ciotki :-D

Paulina dobry i Męża tel pisz jak najczesciej sie da ;*

Witam nowa Grudnioweczke :-)

Madzia pracusiu :-) podziwiam Cię bardzo kobietko!!! Całuski ;*

Anula mama napisala mi smsa o tym ze zawsze moge na nią liczyc i pięknie to ujęła... wzruszylam sie... i złożyła mi zyczenia z okazji dnia mamy hihi. Endokrynolog powiedziała ze nie zwiekszy mi dawki bo jakieś przeciwciala mam ujemne i powiedziala ze musi byc ostrozna. Przepisala mi dodatkowo Jodid 200 bo fo tej pory brałam jod w suplemencie diety dla ciezarnych... poza tym powiedziała ze anemia ktora nam również wplywa na poziom ft4 i jak ja opanuje to towniez powinno ładnie skoczyć wyżej. Kochana ja czekam do 5 czerwca i juz chce widzieć mojego Niunka ;-) męczą Cie te mdłości Bidulko :-( ściskam ;** mi jest nie dobrze ale chwile po zjedzeniu obojętnie czego...

czesc dziewczyny:-)
melduje,ze dzis tez ok sie czuje:tak: jestem bardzo z tego faktu zadowolona:-)
jutro wizyta buuuu wczoraj jak o tym pomyslalam to tak sie zdenerwowalam ,ze az maz mnie zwyzywal i oboje zasnelismy nerwowi. Nie moge sie doczekac ale z drugiej str boje sie czy wszystko z dzidzia dobrze. Glupie uczucie.

Wizytujacym dzisiaj mamuskom zycze powodzenia i czekam na info.
buziole

Cześć dziewuszki kciuki za wizytujące, ja dopiero co byłam więc muszę dłuuuuuuuuuugo czekać, następna wizyta to dopiero 19 czerwca.

Siostra mojego małża napisała smsa, że się ostatnia dowiaduje bo teściu się jej wygadał niechcący a ona też w ciąży termin ma na połowę listopada więc jakiś 6 tygodni różnicy i już wie, że 3 chłopaka będzie miała. My w sumie w dalszym ciągu nikomu poza rodzicami nie mówiliśmy tyle, że teście nie umieją języka za zębami trzymać i pewnie już pół rodziny i znajomych wie nam za plecami a potem oczywiście będą udawać że nic nie wiedzą.

Dziewczyny będę trzymała kciuki za Wasze magisterki, też bym się jeszcze chętnie pouczyła ale cierpię na chroniczny brak czasu i skończyłam edukacje na inżynierze a na uzupełniające już nie poszłam, może kiedyś jak dzieci odchowam:-)

Anula szczerze powiedziawszy to dotychczas najlepiej mi się w nocy pracowało bo wtedy w dzień miałam czas dla dzieci ale teraz zwyczajnie opadam z sił i brak mi mocy napędowych no ale nic mam zamiar dalej rozwijać firmę chociaż jeszcze pomyślę bo sumie jeśli zamknę firmę to od razu na KRUS przechodzę bo mamy 1,5 ha no i muszę skalkulować skąd dostanę więcej kasy po porodzie bo chyba z zusu niewiele bo ja jeszcze na małym zusie jadę. Pogadam za jakiś czas ze znajomą księgową może ona coś doradzi.

Nie wiem co jeszcze miałam komu napisać no ale nic wszystim życzę miłego dzionka i biorę się za robotę, bo robota się za mnie nie weźmie:-D

hej dziewczyny ;)

od nie dawna zaglądam na te forum ;)
ponad rok się staraliśmy o dzidziusia a dziś dołączam do waszego wątku grudnióweczek ;)
termin z miesiączki na 06.12 a z USG 20.12 ;)
pozdrawiam wszystkie ciężarówki, całuje w brzuszki pozdrawiam ;)

Witam u mnie mdlosci poszly precz z zcego bardzo sie ciesze:-)mam jakis mega przyplyw energy ze az sama sie dziwie:-)powoli czuje bardziej wyrazne ruchy wiec mam tak jak poprzednio ciagna mnie pachwiny:baffled: musze w koncu zaczac ogarniac dom bo zarastam przedmiotami caly czas licze po cichu ze wkoncu sie odezwia w sparwie domu I sie przeprowadzimy bo mi brakuje jednego pokoju:baffled:

reklama
anissima, moniczka1616_1990 witam nowe ciężaróweczki i życzę spokojnej ciąży :)

agrafka_7, slonkoonline trzymam kciuki za Was i Wasze maluszki integrując się w stresie. Wizytę usg mam 15:20, a od rana wali mi serce, ściska w żołądku i trzęsą mi się ręce. Dobrze, że mój M tego nie widzi, bo bym bure jeszcze zebrała. Z Martyną jakoś inaczej podchodziłam do badań. Wiedziałam, że będzie ok i nie brałam pod uwagę, że może być inaczej.

mama290 przy takiej gromadce to duży metraż potrzebny :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry