reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Słonka- ja zaryzykowałam kolor jagoda i białe dodatki i efekt wyszedł bardzo fajny
oo mamba- u mnie ta sama sytuacja- jak się wprowadziliśmy to wszędzie kolor piaskowy, teraz tylko duży pokój został na koniec do odważnego koloru
Magda Snigh- ja też tak czasem mam, jak kichnę, boli jak by mi się macica oderwała, to chyba przez to, ze brzuch się naciąga
Magda z uk- uważaj na siebie kochana, to nie dobrze, ze się tak przemęczasz :-(
Uff jestem taka padnieta, któraś wcześniej pisała, że jak się idzie na zwolnienie, to jest 2 razy więcej obowiązków, podpisuję się pod tym. Jak chodzę do pracy, to wracam padnięta i nie przeszkadza mi sterta ciuchów, czy bałagan w szafkach, teraz pół dnia dom, pół dnia działka.
Jeżeli chodzi o tarczycę to ja przy niedoczynności dawce 75 euthyroxu miałam zwiększone natychmiast przy ciąży do 100
Czemu jak są fajne promocje na coś, to ja jestem tydzień przed wypłatą buuu..
Mam pytanie do mam przedszkolaków... jak wpłynąć na mamę dziecka autystycznego, żeby nie przyprowadzała wiecznie chorego do przedszkola? Jak ktoś próbuje jej zwrócić uwagę robi się agresywna, pani tak samo próbowała. Już mi ręce opadają, bo mój przez to chodzi tydzień do przedszkola, a 2 choruje i tak w kółko.

reklama
Ja mam podobny problem z "normalnymi" dziećmi w przedszkolu. Teraz jak jestem na zwolnieniu, to już wolę jej nie prowadzac. Panie tez wiecznie wojny toczą. Nawet kiedyś opowiadała mi, jak dzieciak z ewidentnie "chorym" katarem łaził, zwróciły uwagę, a mamusia, że dziecko ma alergiczny katar :-D

Juz daruje Wam opowieść, jak poszłam na Jasełka i myślałam, że skonam. Dzieci z przeszklonymi oczami, gile po pachy, kaszą, że w uszach dudni.

Hej:-)

Poczytałam co u Was korzystając z przykazu męża,że mam jak najwięcej odpoczywać.

Paulina ale Cię biedną męczy ta ciąża. Ten spadek wagi jest niepokojący i to bardzo. Kurcze, żeby chociaż się zatrzymała na jednym poziomie, to już będzie bardzo dobrze. Nie każdy musi od razu tyć w ciąży, ale jak dalej będzie spadać, to....ehhh....oby mnie. Trzymam za to kciuki kochana!:tak:

Agrafko bardzo się cieszę,że u Was wszystko w porządku:-) Super,że możesz iść na zwolnienie tak na już. Mnie też by się przydało, ale jednak zwlekam, bo wciąż coś do zakończenia w pracy:baffled: Dzięki za dobre słowko:tak: Z chorymi dziećmi w szkole to i ja mam problem. U nas walijskie mamy nic sobie nie robią z tego,że ich dzieci są zasmarkane i zakaszlane, a moje niestety zaraz to łapią:nerd: Interweniowałam w szkole i u nauczycieli, ale nie pomogło. Dopiero jak poszłam do dyrekcji szkoły. Bo frekwencja wymagana w wysokości 90%, a jak ja mam to zrobić, jak moje ciągle chore, bo inne mamy nic nie obchodzą cudze dzieci. Wiem,że człowiek chce zawsze po dobroci, ale się nie da czasami. U mnie się nie dało. Na szczęście dyrekcja nie ma mi tego za złe;-)

Mitemil
tak według moich obliczeń, skoro miałaś ostatni okres 26 lutego, to termin faktycznie jest na 3 grudnia i w tej chwili zaczęłaś 13tc ;-) Masz rację absolutną! Powinnam zwolnić:sorry2: Tylko chęci chęciami, a życie życiem. Mimo wszystko wzięłam sobie bardzo do serca, to co sie wczoraj działo i tak jakoś sama sobie obiecałam,że coś z tym zrobię. Przez moment wyobraziłam sobie,że mdleję przy dzieciach lub gdzies na ulicy.....brrrr.....nie moge tak. Wiem. Na pewno to ogarnę:happy2: I dziękuję Ci bardzo za troskę:-)

Martia gratuluje zdrowego maluszka! O zachowaniu lekarki nie będę się rozpisywać. Żenada i tyle...Ja bym poszukała innej;-)

Czarna
z tymi plecami, to Ci szczerze współczuję:sorry2: A nie mogą Ci dać na to jakiejś rehabilitacji. U nas zawsze jest taka możliwość, może zapytaj lekarza?:happy2:

Lilli jak tam Twoje zapalenie pęcherza? Już lepiej? Kurcze, oby te migreny odpuściły, bo to musi byc straszne:baffled:

Agulka
bardzo się cieszę,że z maluszkiem wszystko w porządku! Zdjęcie przepiękne:-) A Tobie niech szybko antybiotyk pomoże i ciesz się swoim maleństwem. Będzie dobrze:tak:

Cypryda
tak mnie naszło odnośnie tych tatuaży,że gdyby faktycznie ich posiadanie wymagało jakichś specjalnych badań w ciąży, to w uk większość ciężarnych byłaby maglowana na wszystkie strony:-) Nie jest tak jednak, więc wydaje mi się,że tatuaże nie mają nic do rzeczy;-)

Fimka troszkę późno to usg genetyczne masz, no ale jak inaczej się nie dało, to coż zrobić...trzeba czekać;-) Owocowe kostki lodu rewelacyjne! Już ukradłam pomysł i moje córki zachwycone :-)

Abby
w uk pierwsze badania z krwi się robi najwcześniej po 10 tc, więc wydaje mi się,że nic złego nie ma w tym,że nikt Ci nie dał teraz skierowań. Jeśli barć pod uwagę ostatnią miesiączkę, to termin masz raczej na przełom grudnia/stycznia, a nie na 14 stycznia. A na jakiej podstawie wyliczono ten na 14 stycznia? Bo jeśli z usg, to ja bym się nim wcale nie sugerowała;-)

Evi ja opalam się w każdej ciąży. Fakt,że mam ciemna karnację, która szybko i łatwo przyjmuje słońce, więc nigdy się nie poparzyłam na słońcu czy coś w tym stylu. Nie wystawiam brzucha, ale resztę tak i nawet lekarz w Pl nie miał nic do tego, wręcz twierdził,że wyglądam bardzo "zdrowo":-) Mój synek zawsze wyprzedzał termin z usg, ale jednak lekarze trzymali sie terminu z ostatniej miesiączki i było ok. Super,że wszystko z maluszkiem w porządku:tak:

Estranea
cieszę się,że i u Ciebie wizyta udana:-) Maluszek cudowny, niech rośnie zdrowo ku uciesze mamusi:tak:

Oomamba mi zawsze lekarze mówili, że przy badaniu glukozy po obciążeniu krew musi być pobierana z żyły. Badanie glukometrem jest obciążone dużym ryzykiem błędu pomiaru (często badanie wykonane w ten sposób raz po razie daje inny wynik), a poza tym stężenie glukozy w krwi z żyły jest niższe, a tym samym bardziej wiarygodne. Ja jako cukrzyk mam na co dzień glukometr, ale i tak raz w miesiącu oddaje krew z żyły do badań diagnostycznych. Pozostaje mieć nadzieję,że skoro wynik badania glukometrem jest ok, to z żyły byłoby jeszcze bardziej ok;-) A kłucia w brzuchu to i ja mam. Tez się martwiłam,ale dzwoniłam do położnej i mnie uspokoiła,że to tylko więzadła :-)

Anula spóźnione, ale na prawdę szczere życzenia z okazji rocznicy ślubu! Miłości wszechogarniającej i poczucia jej nieskończoności
życze Wam z całego serca!:tak: Miło czytać,że kolacyjka się udała:happy2: No i cudnie,że po wizycie okej! Uwielbiam takie wieści i cieszę się razem z Tobą:-)

Anncka podobno koty wyczuwają ciężarne jeszcze przed tym, jak one same wiedzą,że są w ciąży:-) Ja kotów nigdy nie miałam, ale moja szwagierka jest miłośniczką i zawsze opowiadała, jak to jej koty albo się łasiły, gdy była w ciąży, albo na nią prychały własnie:happy2: Co do ruchów, to zgadzam się. Uspakajają bardzo, ale znowu bywają dni, kiedy maluszek mniej jest ruchliwy i wtedy znowu człowiek duma, czy wszystko ok....ehhhh.....myślmy pozytywnie:tak: No i daj znać, co na wizycie:-)

Jagoda Tobie również gratuluję udanej wizyty! Pięknie rośnie kruszynka:tak:

Ona na luteinie się nie znam, ale wizyty gratuluję!:-)

Aniawroc zdrówka życzę! Ja miałam wypadek w poprzedniej ciąży jak byłam w 8tyg. Też lekarze nie wiele zrobić mogli, ale bardzo pomogła mi wtedy rehabilitacja. Mam nadzieję,że szybko wrócisz do formy. Trzymaj się i cieszę się,że wszystko z fasolką w porządku:happy2:

Gosia na problemy ze snem w ciąży dobra jest meliska do picia;-)

Eli mam nadzieję,że już dziś czujesz się lepiej. te migreny są straszne. Oby nigdy więcej:happy2:

Ewelinka oby wyniki tarczycy były dobre. Trzymam kciuki!:-) A to body na pewno prorocze. Czuję to w kościach:tak:

Słonko ja puchne chwilami ze zmęczenia. Zresztą zawsze wtedy mniej sikam i już wiem,że woda się zatrzymuje:baffled: Ja czekam na moje pierwsze usg jak na zbawienie. Niby wiem,że jestem w ciąży, ale jednak 12 tyg nie widzieć swojego okruszka, to strasznie dużo. Zobaczysz,że Tobie do wtorku zleci szybciutko:tak: Staraj się nie nakręcać, choć ja wiem,że to trudne chwilami, ale będzie ok, przecież wiesz:happy2: Pytasz o kolory do korytarza. Ja uwielbiam kolory w domu. Teraz na korytarzu mamy miętowy i jaśniutki żółty. Miszkamy w tym domu od roku i ja już bym coś zmieniła. Marzy mi się korytarz w jasnej moreli i ciemnym brązie gdzie nie gdzie:-) Jedynie kuchni nie zmienię, bo mam tam swój ukochany turkus i limetkę:-p Jedno jest pewne, jak chcesz powiększyć przestrzeń to koniecznie jasne kolory, albo ewentualnie mała ilość ciemnego;-)

Misia poprawy sytuacji z mężem życzę, no i ogólnie, żebyś miała lepsze samopoczucie ;-)

Jopal czekam na wyniki z wizyty i daj znać, jak było na spotkaniu z dziećmi:-)

Resztę brygady pozdrawiam serdecznie i wszystkim bez wyjątku miłego wieczorku życzę!:happy2:

Słonko wszystko jest ok, jeśli nikt nie rozlicza dziecka z frekwencji. Wtedy moge dziecko trzymac w domu. U nas obowiązek szkolny jest od 4 rż i nie jest tak,że szkoła się czepia, tylko teraz jest takie prawo,że za nieobecności w szkole bez uzasadnienia rodzice płacą kary, jeśli dziecko ma frekwencje poniżej 90%. Mnie wkurza to,że ilekroć mam dzieci chore, musze biec do lekarza,żeby szkoła się nie czepiała. Tylko czemu ja mam się wiecznie tłumaczyć, skoro inne dzieci chodzą chore i zarażają inne. Jestem osoba bardzo pokojową, ale w tym przypadku powiedziałam dość:-p Bo ja nie po to tłukę się autobusami do szkoły i nie pozwalam dzieciom zostać w domu ot tak,żeby ciągle się tłumaczyć,że nie chodzą bo są chore. Najbardziej mnie dobija, jak mama przyprowadza dziecko noc po tym, jak wymiotuje i mam ewidentnie jelitówkę:baffled: Szkoła zawsze prosi min 48 godzin dziecko w domu po tym trzymać, ale nie, bo po co? Niech inne dzieci też złapia....ehhhh...szkoda słów:nerd:

To ja zalaczam cos dla zabawy znalezione na jednym forum

"Witam wszystkie przyszłe Mamusie
wink.gif

Jeśli chcecie poznać płeć swojego dziecka a na USG jeszcze tego nie widać możecie zrobić to za pomocą NUMEROLOGII.
To się naprawdę sprawdza ! Wszystkim moim koleżankom obliczałam płeć maleństwa i się zgadzało !

Aby wynik wyszedł prawidłowo należy podać :
swój wiek ( wiek jest zaokrąglany do następnej wyższej liczby jeśli ostatnie urodziny miały miejsce więcej niż 6 miesięcy wstecz)
miesiąc poczęcia"

liczba parzysta to dziewczynka
liczba nieparzysta to chłopiec

podam wam na przykladzie mojej córki

49 (stałe dla kazdej kobiety) + 8 (miesiac poczecia) = 57 - 27 (wiek w momencie poczecia) = 30
30-1=29-2=27-3=24-4=22-5=15-6=9-7=2 dziewczynka zgodziło sie.

mamie liczylam i tez wyszla dziewczynka i jestem ja

milej zabawy tylko pamietajcie jesli do poczecia doszlo 6 miesiecy po ur trzeba dodac do wieku 1. czyli ur 15.01 a poczecie np w sierpniu to trzeba do wieku dodac 1

PS Druga tez wychodzi córka

Magda, dziekuje kochana za pamiec, Ty dla kazdego znajdziesz mile slowo :-)
Zapalenie pecheza zwalczam antybiotykiem I juz duzo lepiej dziekuje, a migrena w koncu odupscila! Jade na 3 dniowy wypad do lasu I na ryby, mam nadzieje ze sobie troche odpoczne :)

reklama
Magda Singh- a co to za działanie? 30-1=29-2=27-3=24-4=22-5=15-6=9-7=2 nie wiem co tam podstawiać, może Ty rozumiesz? :) bo tam wyże, to wiem mój wiek i mies poczecia

Do góry