reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Kochane byłam wczoraj u lekarza i wg pani dr jestem w 7tc i termin mam na 14.01.2015 a na pierwszej wizycie(prywatnej) 30 grudzień ale wtedy nie było jeszcze zarodka widać. Jest to możliwe żeby była taka różnica w przewidywanym terminie? Trochę się wystraszyłam ale pani dr mówiła że wszystko jest ok. Dostałam skierowanie na badania prematalne więc 24 czerwca jadę do Poznania, może przy okazji kupię już coś maluszkowi :) i mam jeszcze jedno zapytanie. Nie dostałam skierowania na żadne badania, ani krew, ani mocz ani nic innego co tam się jeszcze w ciąży robi i to mnie zastanawia trochę.

reklama
jagoda- kciuki zaciśnięte
agulka- wszystko będzie dobrze, tym razem na pewno się uda :-)
estranea- to bardzo ważne badanie, powodzenia kochana!
abby- a kiedy miałaś miesiączkę? może miałaś bardzo późno owulację.

Nie dostałam skierowania na żadne badania, ani krew, ani mocz ani nic innego co tam się jeszcze w ciąży robi i to mnie zastanawia trochę.

A to była Twoja pierwsza wizyta?
Jeśli tak, to dziwne, że nic nie dostałaś. A pytałaś lekarza dlaczego?

A co do daty porodu. To bardzo możliwe, że do zagnieżdżenia doszło późno, stąd ta różnica :tak:
Najważniejsze, że wszystko ok :)

Pierwsza, straciłam głowę jak już dała mi zdj usg do reki ;) Następna wizytę mam 23.06 zobaczymy, wtedy już na pewno dostanę :)

witam mamusie:-)

co tu taka cisza z rana?

u nas piekna pogoda:tak:

abby dziwne, ze nie dostalas skierowania na badania. a data porodu bedzie sie zmieniac za kazda wizyta. moze faktycznie mialas pozno zagniezdzenie

milego dnia:tak:

Mitemil tak sie tylko zastanawialam, moj gin tez nic nie mowil ze mam cos dodatkowo robic, ale wolalam sie upewnic. Ja to od porodu Mikolaja piereszy raz robie badania, czyli 6 lat minelo od ostaynich.

Myślę, że gin zleci Ci wszystkie potrzebne badania, ale jeśli masz wątpliwości, zapytaj ;-)

Wyprawiłam rodzinkę do pracy i przedszkola :tak:Czuje się znacznie lepiej jak wczoraj, więc może wezmę się za prasowanie. U nas śliczna pogoda. Na obiad planuje kotlety mielone, choć ze smażeniem poczekam na męża, bo mnie zapach zabije :baffled:

Witam sie w ten piekny sloneczny dzien:-)szkoda ze nic mi sie nie chce:dry:nie mam pomyslu na obiad, w lodowce mam tylko swiatlo i najchetniej nie ruszalabym sie z lozka...co ta ciaza robi z czlowiekiem;-):-Dmoze z biegiem dnia cos mi sie zachce bo inaczej bedzie krucho:-DOdebralam wyniki hiv, hcv, kile wszystko gra musze jeszcze morfologie i mocz zrobic ale tak ciezko mi z rana byc na czczo:no:Pozdrawiam i milego dnia zycze :-)

Dzień dobry wam Ja dzis rano się stowałam glukoza 75g i dwie godziny czekalam gdzie 3 razy mi pobierali krew. Jak dotarlam do domu zjadłam śniadanie i zwrocilam wszystko.

reklama
Hej Dziewuszki ;-)

Mitemil ja dzis tez mam mielone bo z wczoraj mi zostały tyle narobilam :-D

Abby ja bym poszła do innego lekarza i skonsultowala to. Faktycznie do owu i potem zagnieżdżenia mogło dojść później.

Paulina glukoza fuuuuj jak sobie przypomnę to badanie to mi słabo...

Ja jeszcze zalegam w wyrku mieciutkim :-) dzis chce zajechac na hale bo ostatnio kupowałam tam truskawki i były przepyszne ;-) zrobie z bita śmietaną i deser gotowy ;-)

Do góry