reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Witajcie!

Agrafka-
cieszę się, że z ludzikiem wszystko w porządku. Może plamienie jest spowodowane tym, że się denerwowałaś, albo może coś dźwigałaś? Odpoczywaj dużo. Masakra z tymi lekarzami, ja ciągle powtarzam, że niekiedy aż strach iść do lekarza, bo nie wiadomo czy Ci bardziej nie zaszkodzą niż pomogą, straszne.

A ja z racji, że czuje się dzisiaj trochę lepiej niż ostatnimi dniami, to wstałam rano z Mężusiem, zrobiłam mu śniadanko i jedzonko na cały dzień do pracy. Potem posprzątałam i od bladego świtu siedzę w książkach, aby się pouczyć na niedzielny zjazd na Uczelni. A jak starczy sił to planuję po nauce skosić trawę na naszej działce i odkurzyć w samochodzie, bo jest tam tak brudno, że dziwię się, że jeszcze żadne zwierzątka tam nie zamieszkały, hihi.

Pozdrawiam Was i miłego dnia Kochane!

Agrafka właśnie przeczytałam co u Ciebie.. Eh no to teraz musisz szczególnie na siebie uważać i odpoczywać. A bedzie dobrze! Trzymaj się :-)

Jopal ja podobnie jak Ula pomyślałam o kokardach dla dziewczynek :-)

Jeszcze raz dziękuję za Wasze miłe słowa
jopal- można uszyć dla dziewczynek, kokardki, różyczki lub kwiatki na agrafkę , kołnierzyki wiązane z tyłu
Anula- ciesze się, ze lepiej się czujesz, fajna lista zadań, ale oszczędzaj się też
ulenka- jejku aż tak miała, szok, ja miałam bardzej upławy bordowo- różowe

agrafka_7 omdlenie było pierwszym sygnałem od dzidziusia "mamo za ciężko pracujesz!". Nie posłuchałaś, więc musiał inaczej zwrócić na siebie uwagę. Ale teraz będziesz grzecznie leżeć, oszczędzać się i wszystko będzie ok :tak::-)

estranea gin mi mówił tak:
- 1 trymestr od 1 do 14 tygodnia
- 2 trymestr od 15 do 27 tygodnia
- 3 trymestr od 28 do porodu

PaulinaMaria clotriamazoleum używałam przy córce jak miała problemy z drogami moczowymi. Jest to preparat dopuszczony do użytku przez dzieci, ale jest to środek przeciwgrzybiczy.
Jeśli chodzi o kotlety mielone mój mąż mówi, że najlepsze jest mięso wieprzowo-wołowe. Do tego dodaje cebulę pokrojoną w kostkę, namoczoną czerstwą bułkę, całe jajko i przyprawy. Smacznego :-)

Jopal ja pomyślałam o jakiejś opasce na włosy, albo kwiatek a'la broszka?

Mój mąż dzisiaj zaspał do pracy. Ale rano było zamieszania :-D Ale córka skorzystała, bo dzięki temu ja odprowadziłam ją do przedszkola. Dla mnie też rozrywka i wyzwanie, bo ostatnie dwa miesiące leżałam plackiem. Mam nadzieje, że jeden spacer fasolce nie zaszkodzi :zawstydzona/y:
Mam do Was prośbę. Zaczynam głupieć, bo każdy kalkulator ciąży wskazuje inaczej :angry: Ostatnią miesiączkę miałam 26 lutego. Jedne aplikacje pokazują mi, że w czwartek zacznę 13 tc, inne że 12. Sama już nie wiem. Lekarz ustalił datę porodu na 3 grudnia.

no ja mysle ze agrafka to powinna isc od razu na L4 w takim przypadku,bo to ciaza zagrozona i to wolne raczej nie podlega dyskusji. Agrafko slyszysz mnie???

reklama
mitemil mi wychodzi z obliczeń od miesiączki, że jesteś 11tyg i 6 dni, czyli koniec 12 jutro zaczniesz 13
JA clotrimazolum używałam na zapalenie dolnych partii

Do góry