reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Anula super....już wpisałam kiszona kapustę na listę zakupów. Ale będzie pysznie :p Moje dzieci uwielbiają wszystko, do czego zrobie surowke z kiszonej kapusty :-) Jeszcze raz dziękuję za przepis!

Eli moja młodsza córka ciągle męczy o pierogi,bo skubana zjada ich więcej ode mnie :-) Chyba czas uwzględnić w tygodniowym menu. U nas oczywiście ruskie ;-)

reklama
Witam dziewczyny!
A ja zamiast pracować, to was podczytuję :p

Misia – w głowie się nie mieści historia z tą lekarką. Masakra jakaś. Idź faktycznie do innego lekarza i nie odpuszczaj. Jejku, co za ludzie pracują w tej służbie zdrowia. Ehh, aż się zdenerwowałam….

Abby – jeśli chodzi o rozstępy, to czytałam i tak mi się tez wydaje, że jeśli mają być to będą. Ja stosowałam w poprzedniej ciąży krem od 6-7 mc ciąży (chyba Pharmaceris). Ja rozstępów nie miałam i dla BHP w tej ciąży tez będę używała kremu.

Agrafka – trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Ja też pewnego dnia ( 9 tc) miałam śluz zabarwiony na różowo. Bardzo się wystraszyłam. Ale tylko raz się pojawił a później był biały. Byłam już po tym na wizycie i wszystko było ok. Także głowa do góry.

Kaha – ja mierzyłam temp. przed ciążą. Jak zrobiłam test to przestałam. Właśnie po to by się nie denerwować. Ale jak jesteś przeziębiona to temp. może być niższa ze względu na osłabienie (jeśli nie masz gorączki).

Co do jedzenia – mam smaka żeby zrobić na obiad jakieś naleśniki z dobrym farszem. Macie jakiś pomysł? Np. pieczarki, ser żółty i coś jeszcze? Albo podobne, nie na słodko.
Musze zajrzeć na wasze przepisy. U mnie z gotowaniem lipa. Nigdy nie byłam w tym dobra i mam mało pomysłów. Nie umiem też kombinować i wymyślać smaków i nowych potraw :(

Estranea ja do naleśników często używam mięso takie z rosołu od kurczaka. Siekam je drobno, dorzucam starta marchew, paprykę i obowiązkowo cebulkę smażona. Dusze to razem, łyżka koncentratu,doprawiam jak lubimy i jest super farsz :-)

ja farsz najlepiej lubie z ugotowanej kiszonej kapusty, troszkę mięska odsmażonego, boczusia i suszone grzyby odgotowane i to zmielone pycha, ale w ciąży leśne grzyby odpadają.

Wy Tu i takich wykwintnych daniach, a ja zajadam zupkę chińska z torebki :-/ Poprostu nie mogłam. Została mi ostatnia od dawien, dawna z makaronem różowym. Pyszna! Będę się smażyć!

Dodzwonilam ale powiedzieli ze mnie nie przyjma dzisiaj ani jutro jedynie jak sie zapisze na normalny termin czyli tj za 3 tygodnie.. chyba wzbudzam niechęć u ludzi

reklama
Słonko ja w ciąży z Edkiem nie mogłam się powstrzymać od ostrej vifona kurczak curry chodziła za mną non stop dobrze, że kierowałam się rozsądkiem a nie żołądkiem hehe ale i tak kilka razy zjadłam:cool2:

Do góry