reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Cześc dziewuszki, ja nie mam specjalnych zachciewajek za to bardzo dużo rzeczy mi nie wchodzi na mięso, wędliny itp nie mogę patrzeć.

Dzisiaj mi mija dokładnie 7 tydzień, jutro wypada ten dzień co ostatnio poroniłam, wtedy nic nie zwiastowało nieszczęscia dlatego tak schizuję. Jutro na szczęście nie będę miała czasu myśleć bo z małym jadę do kardiologa na echo a tam kolejki jak stąd do Warszawy więc pół dnia w nosie, potem pewnie poczuję sie ciut bezpieczniej co oczywiście nie gwarantuje powodzenia, no nic byle do wizyty w czwartek za tydzień.

agrafka ja wczoraj miałam leciusieńkie plamienie jasno brązowe i na razie się nie powtórzyło myslę, że u mnie to po dupku.

reklama
Z tym jedzeniem, to dla mnie naprawdę jest ciężko. W zasadzie codziennie musze jakiś obiad wymyślić, do tego mąż też jest smakowo zupełnie inny niż ja. Nie lubi warzyw, a ja latem uwielbiam fasolke, kalafiorka, brokuła. Tylko córkę mam za wspólnika.

ja wszystkie badania robię na nfz chyba że jakieś dodatkowe płatne muszę to płacę .
Jopal będzie dobrze, ja właśnie też jestem w tym tyg. co ostatnio jak straciliśmy maleństwo,

ja jem po trochu , nie mam tak żeby się napchać :) najgorsze że na coś mam ochotę jak zaczynam to jeść to blee już nie smakuje ,
ostatnio chodzą za mną pierogi z jagodami , fasolka, na słodkie mam obrzydzenie blee nie wiem dlaczego

Cześć dziewczyny!

Ale dziś pospałam! Na śniadanie oczywiście kanapka z pysznym pomidorkiem i wędliną. Bez pomidorów ani rusz.

Magda_uk
- dzięki za rady. Wiesz na pewno w poniedziałek skonsultuje to z moim ginekologiem. To naprawdę świetny specjalista. Ta endo niby też i specjalizuje się w prowadzeniu kobiet właśnie przed i w ciąży.Cukier mam w porządku tylko ta insulina i powiedziała że dopóki cukier ok to nie robimy nic. No ale jak się dowiem w poniedziałek to napiszę co mi powiedział ginekolog. Mój organizm chyba wariuje ze wszystkim w ciąży.

Agrafko mam nadzieję, że to tylko tak chwilowo się dzieje. Ja miałabym dziś dostać miesiączkę, więc też obserwuje czy coś jest nie tak może. Będzie ok.

Jeśli chodzi o pieniążki to kurcze Nam bardzo pomagają moi rodzice bo z tym wszystkim nie dalibyśmy rady. Miesiąc przed zajściem w ciąże miałam zabieg histeroskopii 1200 zł a jeszcze wcześniej wiele płatnych badań i wizyt.Od ciąży byłam już 4 razy u ginekologa (wizyta 150 zł) i 2 razy u endo (wizyta 200 zł), lekarstwa miesięcznie ok 160 zł i badania zlecone plus kontrola tarczycy. Pieniądze się rozchodzą strasznie. To wszystko niecałe przecież 2 miesiące.

Życzę Wam miłego dnia. U mnie pochmurno i zimno. Żal mi ogrodników u sąsiadki. Zakładają jej trawnik z rolki w taką pogodę się męczą. Wieje i pada.

Ja mieszkam w bloku ale czasami uda mi soe wylapac smieszne teksty sasiadow takie jak "mamo, mamo a Maciek znowu sika do pietruszki!!!" Ahh mina mojego męża gdy akurat pietruszka posypywalam carbonare hahaha ;) ale chcialabym miec ogródek caly z warzywami i owocami i jeszcze bym chciala drzewko ktore daje żelki albo jakies inne pyszne rzeczy :)

Mówicie o zupach i warzywach mniam! Wczoraj miałam właśnie pomidorówke :-) a z warzyw ostatnio zajadam się kalarepa :D

Misia - to Ty mieszkasz całkiem niedaleko mnie z tego co piszesz :-)

Ewelinka - zapamiętam sobie ta przychodnie na chelmie, w razie gdyby byla kiedyś potrzeba szybkiej konsultacji :-)

reklama
Do góry