reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witam nową mamusię :-)

Dziewczyny, cholera jasna wróciły mdłości!!!!!!!!!!!! bleeeeeeeeee nie moge patrzec na jedzenie. dobrze ze zrobilam dzis jak jeszcze bylo mi dobrze golabki przynajmniej beda miali co jesc jutro jakby co. Znow mi nie dobrze i teraz czuje "gotowanie" w żołądku,chyba pojde zaraz do wc chociaz tak bardzo sie boje ze jak juz zaczne bedzie ciezko skonczyc...jeju niech to minie....

Mnie jak złapalo kilka dni temu tak raz a porządne tak wszystkie niedogodności zoladkowe minęły. I mdłości brak.

Ostatnia edycja:
reklama
Co do ruchów to z córka pierwsze poczułam w 14 tc i zastanawiam się kiedy w tej ciąży.
Wczoraj wieczorem jakoś dziwnie usiadłam ściskając bardzo dol brzucha i bez kitu poczułam tak jakby coś wywrócilo się w środku. Odgielam się natychmiast i wyprostowalam.

Estranea mój mąż wstaje co rano o 4 do pracy,ale w weekend spać nie umie długo,dlatego mam tak dobrze :-)

Oomamba witaj :-) Moja córa młodsza poszła do przedszkola/szkoły ( w uk wszystko nazwy się szkoła) jak miała 2 latka. Miałam obawy ogromne. W pierwszym dniu nawet mi nie pomachala tylko pobiegła do dzieci. Jak tylko wyszłam wylam jak dziecko :p

Cypryda wrzucę przepisy na wątek o jedzeniu,ale jak będę na kompie,bo na razie leżę na kanapie,a córcia mnie drapie po pleckach....Wrrrr :-) Dorzucę jeszcze jedną z feta i arbuzem ;-)

Misia mi brzuch już rośnie. Nie wiem ile w obwodzie,bo nie mierzylam,ale waga stoi,zaś jak spodnie jeansy włożę,to choć zapne,ciasno mi. U mnie 4 ciąża,więc pewnie szybko brzuch wyskoczy ;-)

Ulenka a może lepiej sobie ulżyć i zwymiotowac? Czasem to pomaga. Współczuję kochana,ale na pewno jest to już tylko chwilowe. Trzymaj się!

Jak tak czytam,to strasznie szybko czulyscie ruchy w I ciazach. Wiem,że to bardzo indywidualna sprawa,ale jednak jestem zaskoczona ;-)

Dziewczyny dzięki za kciuki za badanie wyszlo ok :-) glukoza na czczp 97. Po godz po obciążeniu 140 a po kolejnej godzinie 68 :-)

Ewelinka- suuuper, że glukoza dobrze, ufff.

Miisia
- ja Ci powiem Kochana, że wczoraj w H&M MAMA kupiłam sobie jeansy i 2 pary getrów. Zaczne je nosic, bo wszystkie moje spodnie mnie cisną w brzuch, a jak jeszcze dłużej w nich posiedze, to aż mnie brzuch boli, wiec nie będę się męczyć. Dzisiaj już ubrałam jeansy jak jechałam do miasta to aż mi się przyjemnie w samochodzie siedziało, bo nic nigdzie mnie nie cisnęło.

A ja odebrałam wyniki wczorajszego szeregu badań. Wszystko w najlepszym porządku, juuupi.

reklama
Hej miisia wpisze Cie zaraz na liste grudniowek:tak:

kompot z rabarbaru tez luuubie:-D:-D

na brzuchu spie bo to moja ulubiona pozycja, jak brzuch bedzie za duzy to nie bede spala:-D

Ana super ze sie uspokoilas po wizycie:-)

oomamba wyslij mi swoje dane na priv (nick,wiek, imiona, rodzenstwo) dodam Ciebie do listy

ewelinka a jak znioslas picie glukozy??

co ro duchow to ja dokladnie w 16tyg2 dniu poczulam, takie puk-puk od srodka:tak:

dziewczyny powklejajcie te przepisy na watek o diecie i odzywianiu, beda pod reka ;-)

a to tak dla serducha Ty zrobiłeś mnie mamą - YouTube

Do góry