reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Witam nowe mamy !
Ja nie moge patrzec na jedzenie i to mnie martwi bo przeciez musze cos jesc :( dzis przez caly dzien zjadlam platki z mlekiem i jednego kinder bueno i to wszystko , czuje glod a nie moge nic w siebie wmusic :(

Hej a tak z innej beczki czy u Was brzuszki sa juz widoczne ? :) Bo ja jestem w 11 tygodniu a przybylo mi lacznie 16 cm w pasie :o a od 2 tygodni musze nosic juz spodnie ciazowe . ;)

Witam się i ja :)

cypryda - współczuję nocki. Musisz być nieźle zmęczona.

ja pierwsze ruchy poczułam w okolicy 17 tc. Zobaczymy jak będzie teraz.

martus - współczuję dodatkowych problemów i emocji. Ale faktycznie, tak jak dziewczyny mówią, ochłoń i niech ojciec dziecka też się poczuje do obowiązku! Zrób to dla maleństwa.

miisia - witaj i gratuluję!

slonko - współczuję sytuacjji z wypłatą. Każdy by się wkurzył. Ja kiedyś też tak miałam, że czekałam na wypłatę i się okazało że sporo mniej dostałam niż myślałam - szlag mnie trafił, aż mi łzy popłynęły. Oczywiście okazało się że byłam niedoinformawana....
JA niestety też się w tym nie orientuję...

magda - ale masz dobrze, że możesz rano pospać. U nas to w 90% ja wstaję do Kuby rano (ok 7-mej) a mąż śpi do 9-tej. Z racji tego że dużo pracuje to daję mu pospać....ehhh...

agrafka - ja też nie mam objawów i dolegliwości. Piersi bolą jak je dotykam mocniej, i ze 3 razy było mi niedobrze, ale bez wymiotów. I tyle.

ulenka - ja często mam taki gęsty biały śluz (taka wydzielina), ale ja luteiny nie biorę.

Tez uwielbiam spać na brzuchu. I nawet ostatnio się zastanawiałam, jak długo można w ciąży tak spać.

ana - super że wizyta się udała i że widziałaś bijące serduszko - to na pewno uspokaja. także głowa do góry i się nie stresuj:)

mitemil - to odpoczywaj ile się da :)

oomamba -witaj i gratuluję :)

czarna - ja swojego Kubę od sierpnia zaczynam prowadzać do przedszkola. Ogólnie trochę wcześnie, bo będzie miał 2,5 lat.

misia - wow, to chyba nieźle z tym brzuszkiem. JA też mam 11 tc, brzuszek lekko się powiększył, ale spodnie jeszcze są ok.

Ależ sie napisałam. Sporo nadrabiania miałam. Na szczęście mąż wziął syna na spacer żeby poskakać w kaloszach po kałużach :) Więc nastawiłam pranie i czytam forum:)

Uwielbiam lody wodne!!! Szczególnie mango, cytrynowe, pomarańczowe :)

Magda UK - podziel się przepisami w temacie o jedzonku - uwielbiam tortellini, brokuła, fetę, mozarellę, sałatka z granatem też brzmi ciekawie.
Byłam już na zakupach i zrobię sałatkę z szyneczką, kukurydza, fasolą czerwoną i szczypiorkiem w muszlach makaronowych z sosem czosnkowym oraz sernik na zimno - ostatnio na zebraniu babeczki mówiły, że chodzi na nimi ten smak - to im zrobię :)
Czyli nic trudnego i niezwykłego :)

A moja mamunia zrobiła dziś placki ziemniaczane i zjadłam dwa! Jupi :)

I z racji tych placków chodzi za mną sos węgierski (a mój mąż dostał od kolegów z Węgier oryginalny węgierski sos i jak go dodaję to sos uhmm, mniam, mniam)

I taka głęboka myśl mnie właśnie naszła. A c...iul z kilogramami :D

estranea widzę że nasi synowie w podobnym wieku, i twój juz do przedszkola... chetnie bym swojego Arka też wysłała, żeby się przyzwyczajał, ale u mnie to byłby niewypał, zapłakał by się biedak, taki dzikusek:) A ty nie masz obaw?

Mnie niedobrze jest cały czas, jak cos zjem, z głodu itd. Przez cały dzień jem raczej mało, ale kolacja u mnie tradycyjnie na ciepło i obfita. W nocy śpię, więc przynajmniej nie czuje pokolacyjnych mdłości:)

oomamba - mam trochę obaw jeśli chodzi o przedszkole. Ale mój Kuba to ciągnie do dzieci. Ostatnio jak byliśmy w przedszkolu pogadać z Panią co i jak o synek poszedł na salę i siedział tam ok 45 min i jak mąż po niego poszedł to nie chciał iść. Ale nie wiem jak to będzie jak go zostawię na 8h. Zobaczymy.

reklama
Hej a tak z innej beczki czy u Was brzuszki sa juz widoczne ? :) Bo ja jestem w 11 tygodniu a przybylo mi lacznie 16 cm w pasie :o a od 2 tygodni musze nosic juz spodnie ciazowe . ;)

Ja w 8tc i 2 d i powiem ci że zapinam się w spodnie ale po 15 min przeszkadzają i to porządnie. Sciskaja. Ale tak z 5 cm przybylo. To samo majtki.
Ale czekam na moje ciazoweczki bo zamówiłam.
Teraz najlepiej czuje się w dresach sznurowanych w pasie.

Dziś kupiłam sobie staniczek bo zaczęły przeszkadzać mi z fiszbinami.

Aaaa i nie mogłam przejść obojętnie kolo bodziaczka dla maluszka...

Witam nowe mamusie.

Do góry