reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

U mnie to mama nawet nie wie, że w ciąży jestem więc o zamówieniach specjalnych nie ma mowy. Widzimy się codziennie bo zajmuje mi się małym tak ciężko mi trzymać język za zębami ale jeszcze nie chce mówić tylko małż w dalszym ciągu wie, chyba, że się dzisiaj swojej mamie wygada bo ją będzie widział ale wtedy to baj baj tajemnico, pół Polski będzie wiedziało i jeszcze za granicą haha:-D

I styczniówki się pojawiły WITAMY

Ostatnia edycja:
reklama
Agulka ja rozumiem Twój stres i pesymizm. Coprawda straty nigdy nie przeżyłam, ale domyślam się, jak ciężko jest wierzyć,że będzie dobrze. Niemniej jednak my po to tu jesteśmy, by czytać nie tylko o radościach, ale też o problemach i obawach, więc jak masz potrzebę, to śmiało. Zawsze podamy łapkę i pomożemy ogarnąć sytuację, a nade wszystko będziemy mocno wierzyć razem z Tobą,że wszystko będzie dobrze ;-)

Anncka ja zawsze wspominam sytuacje z pierwszej ciąży, jak napaliłam się na krokiety. Nasmażyłam jak głupia, farsz udziergałam, a jak skończyłam, to ugryzłam raz i do wc biegiem leciałam:eek: Teraz się z tego śmieję, ale wtedy mi do śmiechu nie było:happy:

Odnośnie tej wątróbki dziewczyny, to tu w UK mają hopla na tym punkcie w ciąży. Raz w miesiącu i tyle. Więcej nie wolno. Tak jak na wszelkie pasztety każą uważać. Ja nie jadam w ciąży, bo jakoś mnie nie ciągnie i moge się obyć, a żelazo pięknie rośnie po wołowinie (to z mięsa wołowego jest najlepiej przyswajalne) ;-) Oczywiście każdy robi jak uważa, jak mu lekarz radzi i nie ma się co wzajemnie krytykować:-)

MAGDA ja tam akurat wątróbki nie lubie ale jestem z tych, że jakbym lubiła i akurat miała ochotę to pewnie bym zjadła, podobno organizm i tak się domaga tego co mu akurat najbardziej potrzebne.

Jopal może to i lepiej miec takie podejście jak Ty? Ja lubię tuńczyka, ale w ciąży nie jem, bo też nie wskazany. No jest kilka takich rzeczy, których na ten czas sobie odmawiam. Nie jestem panikarą, tylko tak jakoś sobie to wbiłam do głowy. Staram się do ciąży lajtowo podejść, choć jednak pewne zasady zachowuję. A powiedz, masz już jakieś przeczucia do do płci? Tak pytam z ciekawości, bo po 2 synkach córcia byłaby super odmianą...chyba,że się mylę;-)

Magda fajnie by było mieć dziewczynkę troche celowaliśmy na dziewczynkę czyli kilka dni przed owu ale wiadomo i tak natura decyduje. Ja mam jedną siostrę i ona ma synka. Mój małż ma siostrę i ma dwóch synków i z trzecim synkiem w ciąży, moja kuzynka trzech synów, małża kuzyn dwóch synów, więc pewnie jesteśmy skazani na syna, ale teściowa to by chyba oszalała z radości na wnuczkę, w końcu piąty wnuk w drodze no nasze szóste ale jeszcze ikt nie wie. Miała być dziewczynka w rodzinie ale szwagierka ta co jest z trzecim chłopcem w ciąży urodziła dziewczynkę w 22 tygodniu ale lekarze nawet nie podjęli próby jej ratowania. Fajnie by było warkoczyki czesać ale poczekajmy jeszcze troche samo się wyjaśni. Z kalendarza chińskiego chłopcy mi się zgadzają no i teraz wychodzi dziewczynka - kto wie? Jak byli chłopcy to od razu była zgoda co do imion, o dziewczynke dyskusja, teraz jest na dziewczynkę a dla chłopca dyskusja więc to może jakiś znak.:-D

Agrafka &&&&&&&&

reklama
Do góry