reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

reklama
annte tutaj to normalne ze z poczatku wizyta co 4 tygodnie ,chyba ze cos sie bedzie dziac wtedy wiadomo.a ty/ wy co ile macie wizyty?
w czwartek natomiast bede juz miala robiona krzywa cukrowa z racji ze w 1 ciazy mialam cukrzyce

Kama, ja w pierwszej ciąży miałam wizytę też raz w miesiącu. Teraz jeszcze nie wiem, o jak pierwszy raz byłam u gina to ciąży jeszcze nie widział, w tym samym tyg trafiłam do szpitala, później byłam tydzień później u gina ale nie mojego bo go nie było i idę jutro czyli po dwóch tygodniach.

Annte
czy jakos bylas wspomagana te masz dwojke? Czy to natura :-)

Kiraa, natura która bardzo nas zaskoczyła. U mnie w rodzinie była tylko jedna para bliźniaków u siostry mojej babci.

cypryda- podstawa to pozytywne myślenie, nie pozwól negatywnym myślą zawładnąć Tobą, na pewno jest wszystko dobrze, nic się nie dzieje, głowa do góry, uśmiech na twarzy i poszukaj zajęcia, które sprawia Ci przyjemność :tak:

Aniula tez tak mam, ze mi sie wydaje ze cos zjem bo mam na to ochote, dzis na obiadek mam smazone czerwone kartofelki z piersia z kurczaka i mixem salat, slinka mi ciekla jak zobaczylam przez okno (jak wchodze do domu widze kuchnie mamy) ale jak poczulam zapachy (ktore przed ciaza byly cudne) to odechcialo mi sie i zjadlam... kromke slonecznikowego chleba z pomidorem... czyli to samo co na sniadanie i w trj samej ilosci...
Jak tak dalej pojdzie to ta ciaza mnie odchudzi... (co przy mojej wadze byloby na plus)
W 1 ciazy bylo tak lajtowo, nic nie bolalo, nic nie smierdzialo az tak jak teraz, nie rzygalam a schudlam w pierwszych misiacach okolo 6 kg, to co bedzie teraz??? Ale moze to i dobrze.

Obiecalam rodzicom i bratu, ze po wizycie (zostana z Miko w tym czasie) pojade po kebaby... ciekawe czy dam rade go zjesc... jak nie to przynajmniej moje dziecko bedzie szczesliwe bo uwielbia te miesko :D

Acha.... dziekuje wam za cieple slowa.... i moj maz pewnie tez... bo gdyby nie Wy wylalabym swoje zale mu przez smsy i by sie stresowal, ze mi zle... a tak niech spokojnie pracuje a wieczorem mu opowiem przebieg dnia

Kira... moj gin mowi, ze po tym tescie jest sie juz na 50% pewnym co sie urodzi :D

Poza tym on dziala na zasadzie wykrycia hormonow meskich, ktore wiele kobiet ma w sobie... a jesli zostala juz kobieta matka chlopca to ten poziom wzrasta i wynik jest falszywy.

Gdyby byl sprawdzony i bezbledny to bylby na stanie kazdego gabinetu ginekologicznego haha, a ja juz dawno bym go zrobila :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja z listopada ;-)

może i ściema z tym testem ale ja zrobiłam, wyszło tak że można zinterpretować i chłopca i dziewczynę, ale u mnie bardziej na chłopca właśnie i tej wersji się trzymam bo chce chłopca (mam już córek) 8.05 mam USG więc może będzie już widać to Wam zweryfikuje ;-)
pozdrawiam.

Do góry