reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

k8libby - w każdym razie kobieta kobiecie (zwłaszcza taka która wie czym jest strata) nie powinna mówić, że szansa, że się tym razem się powiedzie jest niewielka. Podjęłam decyzję taką jaką podjęłam i ciesze się każdym dniem tej ciąży. Dziewczyny na wątku "Starania po straconej ciąży" są dla mnie wsparciem, a ich doświadczenia pozwalają mi wierzyć że mi też się uda ;)

reklama
A teraz pytanie odnośnie mojego nieumiejętnego liczenia owulacji :) Może mi któraś pomoże w tym temacie, jak to się liczy? Tzn. jak wylicza ten dzień owu? :-D:-D bo jak widać jestem zielonaaa :)

Ja też miałam poronienia i niektórzy zalecają odczekać 1 miesiąc inni 3 miesiące inni 6 miesięcy
Uważam że decyzję należy pozostawić nam pragnącymi posiadania kruszynki

Owulacja jest zazwyczaj ok 14 dnia cyklu czyli od pierwszego dnia miesiączki. Ale moze być równie dobrze kilka dni w ta lub w ta. Następnie faza lutealna która trwa również ok 14 dni. To tak przy cyklu 28dniowym mniej więcej wygląda.

K8libby - pewnie że będzie dobrze :-)

Czyli byłby to 27.03? Skoro @ miałam 14.03...wybacz za moje pytanie, ale kto pyta nie błądzi ! :) Przynajmniej na całe życie to zapamiętam :)

reklama
Lekarze liczą z cyklu 28 dniowego. Wiecie, że 28 dniowy cykl ma tylko 20% kobiet?
Ja mam 24 dni, więc 28 dniowe wyliczenia o kant dupy rozbić :)

Do góry