reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Wiecie, ja nigdy nie chciałam mieć dziecka z listopada. Jakoś tak, a teraz na bank bedzie listopadowy maluszek. Ale ciesze się, bo ostatnio rodziłam 8 stycznia i Boże Narodzenie plus Nowy Rok, to był koszmar. Chodzić już nie mogłam przez to moje spojenie, spac też nie, całe te Święta ryczałam po kątach z bezsilności, bo jednak dziewczynki tak czekały na święta z choinką....Dobrze, że tym razem uda się już wrócić do formy na ten czas :happy2:

reklama
Kobietki moje kochane a co myslicie o teorii tetna?
Powyzej 140 dziewczynka
Ponizej 140 chlopak.

Dodam ze moja corka miala powyzej 140 jak teraz spojrzalam, dokladnie 147. W 13 tc miala 157

Moja mama tez miala tak sprawdzana moja plec i tez mialam powyzej 140.

Dobry wieczór.
Ja jestem już po jednym cc,dlatego gin nie chce słyszeć o sn. Termin mam na 7.12 a on twierdzi, ze jeśli dochodzę do 01.11 to się mocno zdziwi. Ogólnie jestem tą wizja przerażona.
Mama290 Jak było u Ciebie przed bliźniakami? Byłaś wcześniej w szpitalu?

Annte a czemu jesteś przerażona? Już nie jednej mówili,że nie donosi do końca, ale okazało się później inaczej, także uszy do góry;-)

Magda u mnie się nie sprawdza. Zarówno synek, jak i córki oscylowały w granicach 150.

Madziu, moja Ninka urodziła się dzień przed terminem i ważyła 4000g. Jak teraz mam urodzić dwójkę miesiąc wcześniej i to będą tjakie okruszki ... zwyczajnie boję się tego czego nie znam.
Co do tętna. Obydwa bąbelki ostatnio miały po 150.

Cypryda, uch, dzięki ;-) Uspokoiłaś mnie :tak:

Eli, kurczę, odpoczywaj w takim razie. Zdrówka ;-)

Doris, ja mam czasami takie wrażenie :/ Paskudne, a brzuch mnie czasem tak zaboli, że aż się zginam :confused:

Annte, nie Ty pierwsza i nie ostatnia rodzisz bliźniaki ;-) Wszystko będzie dobrze, innym się udawało, to dlaczego Tobie ma nie wyjść? ;-) To logiczne, że się stresujesz, ale postaraj się nie myśleć o porodach - jeszcze kilka długich miesięcy ;-)

Ok, laski: mój ostatni wpis na jakiś czas.
Nie będzie mnie tak do 8.-9. maja, postaram się Was podczytywać w miarę możliwości, może jak znajdę więcej czasu, to coś napiszę, ale raczej w to wątpię :sorry: Jakby co: panie, które nie są jeszcze na naszej liście, ale i te, które dołączą podczas mojej nieobecności, możecie wysyłać mi na pw swoje info, pododaję Was jak będę miała czas, a jak nie wyślecie, to pewnie zapomnę :sorry: I inne panie proszę, żebyście przekazały tę informację tym, które by dołączyły niedługo ;-)

Annte rozumiem już. Powiem Ci,że ja zawsze marzyłam o bliźniakach. To musi być coś pięknego, choć też pewnie bym się stresowała:sorry2:

Powiem Wam,że ja oczekując na określenie płci w trzeciej ciąży wyczytałam chyba wszystko co możliwe,żeby ją przewidzieć...Nie śmiejcie się ze mnie, ale to było silniejsze. Robiłam chyba wszystkie śmieszne testy z sody, kapusty, kupowałam test na płeć w sieci, sprawdzałam teorię z tętnem, wróżyłam z obrączki itd:-D....teraz już tak nie szaleję, ale ciekawość zżera, czy Marcel będzie miał braciszka:zawstydzona/y::-p

reklama
Jagoda - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)

Doris - ja biorę folik + jodid i euthyrox (na obniżenie TSH).

Temat szczepień jest bardzo zawiły... i kontrowersyjny. Myślę, że sporo było już w tym temacie napisane. Każdy ma swoje zdanie i robi jak uważa. Może i jakieś powiązania chorób ze szczepieniami są, ale nie ma reguły...Też nei wiadomo czy dane dziecko gdyby np. nie było zaszczepione to by nie zachorowała (np. autyzm)....Mój Kuba też idzie zgodnie z kalendarzem szczepień. W ciągu 2 lat 2 razy brał antybiotyk i może z 3 razy był przeziębiony. I tyle.

Eli80 - odpoczywaj, ja przy pierwszej ciąży miałam plamienia (2tyg.) i brałam duphaston do 15 tc.

MAgda - ja z tego co pamiętam to mój Kuba miał tętno powyzej 140.

perrie - powodzenia !!!

A ja dziś miałam kiepski dzień, tzn. senna byłam strasznie (miałam 2 drzemki w ciągu dnia) i do tego po południu było mi niedobrze...
A czy ja mam szansę na cc jeśli 2 lata temu pierwszy poród miałam też przez cc (nie było postępu porodu). Miednice mam wąską, ale pani doktor nie widziała przeciwskazań (może nie jest tak wąska). Czy wskazanie do cc w moim przypadku będzie zależało od gina?

Do góry