reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

reklama
Witam z ponurej Warszawy.

Wróciłam z tony badań. Siedzialam chyba z 10 min i spuszczali mi ta moja biedna krew. Wyniki w środę.

Koleżanka miała odstęp 5 lat między porodami i drugi też był cc

Dziewczyny a czemu Wam aż tak zależy na cc? Ja tam bym chciała chociaż jedno urodzić naturalnie :-/

Ja opisywała moja batalię z lekarzami i sZpitalami. Zaczęłam rodZic normalnie po 12 h zero akcji. Ważniejsza byłą córka.

Pamiętaj o zrostach na macicy po pierwszych cc. Mojszwagier jest lekarzem w usa dokładnie w cincinatti i też mówił że poród sn po cc jest niebezpieczny ze względu na zrosty. Przy wysiłku często dochodzi do pęknięcia macicy w miejscu zrostu

Ostatnia edycja:
maga z uk Zalezy mi na cc, poniewaz nie chce po raz kolejny przechodzic tego czego przechodzilam podczas narodzin Nikolki. Bóle były nei do zniesienia. Nie spałam całą noc. Byłam naprawde mega zmeczona i wycienczona. Nawet wymiotowalam z bolu. A wkoncu i tak wszystko skonczylo sie cc. :baffled:Wiec teraz przynajmniej bede mogla sie cieszyc narodzinami dziecka, a nie myslec o tym kiedy mi wkoncu dacie spokoj i bede mogla chociaz na chwile zamknac oczy :-p:-D

Dziewczyny ja tak trochę w innym temacie. Czy jest któraś ktora nie męczą mdłości i wymioty? Mi tylko czasem chwile sie zrobi nie dobrze i jest za chwilę ok... to ze się tak dobrze czuje zaczyna mnie martwić czy wszystko z Maleństwem ok :-(

Hej!No wlasnie tak myslalam, ze decyzja będzie nalezala do Gina... Tez slyszalam ze jak mina dwa lata od cc to juz mozna rodzic naturalnie. Ja narazie mam mieszane uczucia, troche chcialabym urodzic naturalnie ale boje sie ze znow beda problem I mega bol.... No Nic, bede musiala pogadac z moim lekarzem pozniej o porodzie.Ewelinka ja wlasciwie nie mam objawow, general or czuje sie ok, duzo jem. Tylko wczoraj zle sie czulam, bylo mi niedobrze.Milego dnia:)

Ewelinka_shn. Ja nie mam młodości ani wymiotów. Czasami mnie zmuli rano jak jestem głodna. To ze nie masz objawów nie znaczy ze coś jest nie tak.
Magda z uk wiadomo ze na 4d widać wszystko Ale też zależy jak dziecko współpracuje. ;)

reklama
Spoko dziewczyny,tak z ciekawości zapytałam. Trzeba jednak pamiętać,że cc to też nie zawsze lajcik.

Magda z racji 3 cc na prawdę wiem dużo o tym,co się dzieje w organizmie po takich operacjach ;-) Prawda jednak jest taka,że jeśli wskazania nie były bezwzględne, to nikt kobiecie nie zabroni rodzić naturalnie ;-) Kobiety rodzą nawet po 2 cc naturalnie,ale najpierw lekarz ocenia stan macicy i blizny ;-)

Do góry