reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

enigma zupka słoiczkowa czy domowa?
U nas 7.30 - mm, 10.30 - obiadek, 13.30 - mm, 16.30 - deserek (najczęściej z dodatkiem manny chyba, że w obiadku jest gluten to już nie dodaję), 19.30 - mm z kaszką ryżową, ok 3 - mm, raczej nic się nie przesuwa, drzemki też stałe pory.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Na razie kupuje Bobovite, ale to wynika bardziej z tego, ze malo zup gotujemy. Ale wkrotce chcialabym wlasne jedzenie podawac. Poza tym mam dziwne przeswiadczenie, ze gotowe jedzenie jest bezpieczniejsze. Co pewnie nie do konca jest prawda;-)
Zapomnialam dopisac, ze po kazdym sloiczku podaje piers;-)

enigma mi pediatra mówiła, że raczej do pół roku nie dawać domowego chyba, że mamy swoje warzywka i mięsko. A taką zupkę co my dorośli jemy to jeszcze chyba nie czas, po pierwsze wywary mięsne podaje się chyba po 10 msc dopiero, chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii w aktualnych wytycznych...

Rozyczkowa, a jak obiadek miesny jest po 5 miesiacu to moge normalnie podac?

Ostatnia edycja:
Rozyczkowa, widzisz nie zwrocilam na to uwagi. Nie wiedzialam, ze miesko jest wczesniej dopuszczane niz wywar

Rozyczkowa, dobrze wiedziec:) ja jestem zielona z gotowania dla niemowlat.
Bylam kupic kaszke glutenowa dla Olka, bo powoli musze zaczac wprowadzac gluten. Lekko zdziwilam sie, ze nie ma czystej kaszki mannej. Przynajmniej z Bobovity. Musialam wziac Nestle ze sliwka (kaszka owsiano-pszenna). Bobovita jest od razu z mlekiem modyfikowanym, a na razie pediatra kazala sie wstrzymac z podawaniem mleka innego niz moje. W sumie racja, jeden alergen na raz wystarczy;-)
Rozyczkowa, Lazy, jesli chce sama zrobic marchewke itd dla Olka to mam ja ugotowac w malej ilosci wody i wszystko razem zblendowac? Czy wylowic marchew i tylko ja zblendowac? Wiem, ze chyba Lazy o tym pisala, ale nie moge znalezc tego postu:-(

reklama
Do góry