reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

dziuneczka mam dwie butelki,myślę, że to wystarczająca ilość,myję na bieżąco i styka. Te co mam są o pojemności 260ml i aktualnie nie mam w planie kupować większych, pamiętam, że starszy syn zjadał mi max 220-230ml w pewnym momencie, a jak miał 9msc w ogóle odrzucił butelkę, więc na tą chwilę jak nie wiem jak będzie nam przebiegać to dalsze karmienie zostanę przy tych co mam. Mam też niby dwie o pojemności 125ml ale z nich to korzystałam chyba tylko w pierwszym miesiącu, może z czasem przydadzą się do jakiegoś picia, ale w tej chwili to tyle, że są.

No dobra dziewczyny to ja się już nie chwalę tu mega spaniem mojego synusia bo już dwie noce z rzędu obudził mi się dwa razy, tj ok 1 i ok 4. Nie wiem co on taki głodny...A na noc wypił 175ml,potem o tej 1 też 160ml...skok czy co..., ale dla odmiany chwalę się, że od kilku dni chłopaczek obraca się na bok, a wczoraj pierwszy raz zrobił obrót na brzuszek:)
Dobra,uciekam na kawkę, miłej soboty Wam życzę:)

reklama
Dziuneczka ale moj maly ma po moim mleku rozwolnienie i kupka jest brudno zielona z duza iloscia sluzu. A sam od jest wesoly kp ale strasznie blady. Ilosc kup byla tez duza bo ok 12 kup na dobe.. byl przez to odwodniony i trafilismy do szpitala.. wiec boje sie na wlasna reke go karmic..

Majka. Skontaktuj się najlepiej z doradcą laktacyjnym - w necie jest ich lista , ewentualnie potem mogę ci podesłać. Jeśli masz fb to zapisz się do grupy "karmienie piersią" i tam zapytaj. Są tam administratorki otrzaskane w laktacji. Koniecznie idź do innego lekarza, bo podejście twojego woła o pomstę bo jak tak może was zostawić bez pomocy? Nawet jak teraz nie karmisz a znajdziesz przyczynę to jest możliwość powrotu jeśli ci zależy, a widzę że tak.
I jeszcze przeczytaj koniecznie to bo wszystko wskazuje na alergię a z nią da się karmić.
Dieta eliminacyjna mamy alergika | mleczne wsparcie

Ostatnia edycja:
Majka popieram w 100% lazy! Też należę do tej grupy na fb i mamuśki tam wiedzę mają naprawdę sporą nt.temat :-)

Dziekuje dziewczyny przeczytam wszystko i dolacze do grupy.. :confused: moze akurat sie dowiem co jest. Chociaz dzis po mm tez 2 razy zrobil zolta ale wodnista kupke ze sluzem.. hmm.. :what:

Dziewczyny macie racje, przeczytalam artykul i wyglada na to ze moze to byc alergia. Zainteresowal mnie tekst o tym ze mm daje poprawe tylko na chwile. Bo tak jak wczesniej pisalam dzis wrocilo rozwolnienie i sluz.. fakt uzywam duzo masla i wczesniej tesciowa zrobila na obiad gzik, a ja jadlam czekolade.. a ja glupia zapomnialam.. :mad: udam sie do lekarza alergologa z Synkiem. Ale najpierw pojde do pediatry i zapytam czy kazdego tak z kwitkiem odsyla zamiast pomagac. :mad:

Ostatnia edycja:
majka dziewczyny Ci dobrze radzą. Fajnie, że masz jakiś punkt zaczepienia już, zatem działaj i powodzenia. Trzymam kciuki!

reklama
Do góry