reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

dziuneczka mam dwie butelki,myślę, że to wystarczająca ilość,myję na bieżąco i styka. Te co mam są o pojemności 260ml i aktualnie nie mam w planie kupować większych, pamiętam, że starszy syn zjadał mi max 220-230ml w pewnym momencie, a jak miał 9msc w ogóle odrzucił butelkę, więc na tą chwilę jak nie wiem jak będzie nam przebiegać to dalsze karmienie zostanę przy tych co mam. Mam też niby dwie o pojemności 125ml ale z nich to korzystałam chyba tylko w pierwszym miesiącu, może z czasem przydadzą się do jakiegoś picia, ale w tej chwili to tyle, że są.

No dobra dziewczyny to ja się już nie chwalę tu mega spaniem mojego synusia bo już dwie noce z rzędu obudził mi się dwa razy, tj ok 1 i ok 4. Nie wiem co on taki głodny...A na noc wypił 175ml,potem o tej 1 też 160ml...skok czy co..., ale dla odmiany chwalę się, że od kilku dni chłopaczek obraca się na bok, a wczoraj pierwszy raz zrobił obrót na brzuszek:)
Dobra,uciekam na kawkę, miłej soboty Wam życzę:)

reklama
Dziuneczka ale moj maly ma po moim mleku rozwolnienie i kupka jest brudno zielona z duza iloscia sluzu. A sam od jest wesoly kp ale strasznie blady. Ilosc kup byla tez duza bo ok 12 kup na dobe.. byl przez to odwodniony i trafilismy do szpitala.. wiec boje sie na wlasna reke go karmic..

Majka. Skontaktuj się najlepiej z doradcą laktacyjnym - w necie jest ich lista , ewentualnie potem mogę ci podesłać. Jeśli masz fb to zapisz się do grupy "karmienie piersią" i tam zapytaj. Są tam administratorki otrzaskane w laktacji. Koniecznie idź do innego lekarza, bo podejście twojego woła o pomstę bo jak tak może was zostawić bez pomocy? Nawet jak teraz nie karmisz a znajdziesz przyczynę to jest możliwość powrotu jeśli ci zależy, a widzę że tak.
I jeszcze przeczytaj koniecznie to bo wszystko wskazuje na alergię a z nią da się karmić.
Dieta eliminacyjna mamy alergika | mleczne wsparcie

Ostatnia edycja:
Majka popieram w 100% lazy! Też należę do tej grupy na fb i mamuśki tam wiedzę mają naprawdę sporą nt.temat :-)

Dziekuje dziewczyny przeczytam wszystko i dolacze do grupy.. :confused: moze akurat sie dowiem co jest. Chociaz dzis po mm tez 2 razy zrobil zolta ale wodnista kupke ze sluzem.. hmm.. :what:

Dziewczyny macie racje, przeczytalam artykul i wyglada na to ze moze to byc alergia. Zainteresowal mnie tekst o tym ze mm daje poprawe tylko na chwile. Bo tak jak wczesniej pisalam dzis wrocilo rozwolnienie i sluz.. fakt uzywam duzo masla i wczesniej tesciowa zrobila na obiad gzik, a ja jadlam czekolade.. a ja glupia zapomnialam.. :mad: udam sie do lekarza alergologa z Synkiem. Ale najpierw pojde do pediatry i zapytam czy kazdego tak z kwitkiem odsyla zamiast pomagac. :mad:

Ostatnia edycja:
majka dziewczyny Ci dobrze radzą. Fajnie, że masz jakiś punkt zaczepienia już, zatem działaj i powodzenia. Trzymam kciuki!

reklama
Do góry