reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

majka to skąd wiedzą, że to bakteria?
lazy no u nas był super stały plan dnia, drzemki jak Ci już pisałam, a karmienia o 6, 9, 12, 15, 18 i nocne między 1 a 3, czyli w dzień co 3h, aż tu nagle zaczął mi odmawiać jedzenia w takich odstępach czasu i raz chce co 3,5 a nawet 4h, a teraz zjadł mi po 1,5h. W życiu bym nie pomyślała, że głodny, a jednak, no i wszystkie stałe pory poszły w zapomnienie, a tak było fajnie, nie wiem jak to teraz na nowo poustawiać, może samo się to poukłada.

reklama
Nie wiem, tak mi powiedzieli. Skoro dziecko po kp jest senne, ma brzydka zielona kupke i ostre rozwolnienie a po mm jest wszystko ok to jednak cos z tym mlekiem matki jest nie tak.. tyle wiem.. tylko nikt nie chce mi pomoc zebym mogla go kp a sama na wlasna reke sie boje mu dawac swoje mleko bo znowu w szpitalu Synek wyladuje.. nie wiem co robic, plakac mi sie chce jak widze Synusia szukajacego cyca.. patrzy tak na mnie smutno.. a tu butla z mlekiem.. tragedia.. :banghead:

majka jeśli Ci bardzo zależy na kp to może warto poszukać jakoś pomocy, są chyba jacyś specjaliści od tego, choć przyznam, że moja wiedza o kp jest dość znikoma to za wiele nie podpowiem...

A ja dziś otrzymałam paczuszkę z bobovity - próbka kaszki, słoiczek pierwsza marchewka czy jakoś tak i poradnik. Zainteresowanych odsyłam na stronę bobovity;)Pozdrawiam!

Majka przeczytałam tylko ostatnie posty bo produkujecie jak szalone i tak myślę że może coś w twojej diecie jest nie tak? Jesz dużo nabiału? Zrób na własną rękę jakieś podstawowe badania bo jeśli rzekomo w mleku coś jest to i w twoim organizmie...tak mi się wydaje. Wiem ci czujesz z tum szukaniem cycusia... :-( i jie bój nic bo laktacje da się przywrócić :-) idz może z maluchem do innego lekarza i powiedz że zależy ci na kp, może coś wymyśli i da jakieś skierowania

Zrobie krew i mocz. Wiem ze to moze byc od choroby jakiejs. Ale raczej nic mi nie jest, bynajmniej tak mi sie wydaje. Nie jadam nic co mogloby zaszkodzic malemu. kurcze naprawde zal mi Synka.. nie wiem co robic jeszcze.. w szpitalu robia badania pokarmu ale tylko w przypadku kiedy matka z dzieckiem w nim lezy. A nie bede ryzykowala zdrowia maluszka zeby znowu trafic do szpitala.. bo gdybym teraz kp to napewno bysmy tam trafili.. :( jesli badanie krwi i moczu nic nie wykaze to juz nie wiem co zrobie.. :confused:

Hm...a jakbyś na własną rękę zrobiła badanie pokarmu? Bardzo drogie ono jest?
Teraz doczytalam jeszcze twoje posty. Jaka bakterie wykryli w twoim mleku? Coś A szybko się poddali na mój gust..

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

Różyczkowa u nas tak samo z jedzeniem,Victoria też na mm,z reguły karmię co 3 h ale bywa że jest głodna już po 2h..to zależy ile pośpi jak długo itp,np karmieni pokąpielowe wypada ok 21 i wtedy po tej butli mała śpi do 3.30-4 rano więc to taka dłuzsza przerwa,potem je o 7-7.30 jak sie obudzi.. mam te butle Avent natural i są super,mam porównanie z TT i zdecydowanie lepsze są Avent,TT-czasami sklejał mi sie ten zaworek w środku:no: i troche niewygodna była dla mnie do trzymania .. przy Avent natural wszystko gra-system odpowietrzania jest super ,poręczna lekka łatwo sie trzyma i łatwo myje:tak: powiedz mi czy ty masz większa pojemność niz 260? bo ja planuje zamówic sobie pojemność 330ml i jedną 260 ale różową widziałam takie na allegro..ile masz wogole butelek do karmienia?

Maja karmiłam piersią swoich chłopców ,dwójke pierwszych najdlużej 7 m,Victorię krótko bo sie nie najadala i wolala butelkę i tak zostało..było mi łatwiej poprostu bo ona za cyckiem nie tesknila,ale karmiłam 6 tyg piersią..jesli naprawde ci zalezy to karm i nie patrz na jąkąs bakterię..szczerze mówiac nie słyszalam aby w mleku matki były bakterie..mleko matki podobno jest najlepsze:tak:

Do góry