reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

lazy_butterfly-my kolejna wizyte bioderek mamy 6 tygodni po czyli jak bezie miała 12 tygodni :)my też mielismy szczepionke ale 3 razy ją kłuli malo płakala dzielna dziewczynka :) gorzej płakala na początku przy kapieli :)

reklama
Lazy_butterfly nie wiem jak jest ze szczepionkami w Polsce (ja z uk) ale tutaj szczepionki ktore sa w programie szczepien dla dzieci nie zawieraja rteci tak wyczytalam na stronie nhs ( odpowiednik nfz) i wczoraj tez pytalam i powiedziano mi to samo uf jeszcze chce sie dowiedziec czy szepionke 5 w 1 mozna rozbic na kilka razy, mam nadzieje ze tak bo wydaje mi sie ze to jest przesada zeby tak obciazac organizm tak malutkiemu dziecku...

Konwalijka05 nie poddawaj sie ! Przystawiaj coreczke jak najczesciej do piersi. Ja karmie najpierw z jedenej piersi ide przewinac mala zeby ja troszke obudzic bo lubi zasypiac przy cycu a nastepnie daje jej druga piersi i nastepne karmienie zaczynam od tej piersi co karmilam ostatni raz. Mozesz jeszcze roZbujac laktakcje odciagajac pokarm pomiedzy karmieniami metoda 753 753 ale niestety to wymaga czasu i cierpliwosci.
Jak mam nadzieje ze bede karmic tak dlugo jak tylko sie da [emoji2]

Ja piję herbatę laktacyjna i tam poza koprem jest jeszcze killa innych ziolek. Ponoć jeszcze inka, piwo karmi i luska kakaowa pomaga :-) a tak to częste przystawianie :-)
My będziemy szczepić 5w1 tak jak starszaka.

konwalijka - a jaką miała wagę urodzeniową? Jeśli pisałaś gdzieś to przepraszam ;) Ale rzeczywiście chyba trochę mało. A w jakim tempie przybiera? Jak często się wysikuje i kupki robi?

m-s to mieliście te refundowane szczepionki tak?

kontra - teoretycznie teraz chyba już żadne tej rtęci mają nie zawierać. A w jaki sposób chcesz rozbić szczepionkę 5w1 na kilka razy. I tak przecież daje się dawki przypominające w kolejnych miesiącach. Nie do końca rozumiem :) Ja też bym chciała karmić długo, ale zobaczymy :) W herbatki laktacyjne średnio wierzę, przy Julce nie pomogły ;)

elutka - Julkę też szczepiliśmy 5w1 i było ok. Jak zaczęłam teraz czytać o tych szczepionkach i porównywać składy i częstość odczynów poszczepiennych to chyba zostaniemy przy tym samym.

Hej dziewczyny:-)
Ale mnie tu dawno nie było...a teraz tak bardzo zatęskniłam,że szybko musiałam wejść i zobaczyć co u Was. Widzę,że wszystko ok. karmienie idzie pełną parą ,dzieciaczki rosną zdrowo,a to najważniejsze.
U nas też ok. Mała już nie taka mała,w 8tyg przybrała 2300g:szok::-D i już waży ponad 5300! ciągle chce jeść ,patrzeć dookoła na świat a łóżeczko w dzień jest beee. Czyli wszystko w normie hahah
Myślę,że będę już tu częstszym gościem.

Witaj Różyczkowa:-)
Jasne,że możesz dołączyć do grudniówek:tak: Szkoda tylko,że tak późno się zdecydowałaś. Jak czytam Twoją opowieść o synku to jak bym czytała o mojej Oluni. Identyczna sytuacja. W dzień mi prawie wcale nie śpi i coraz częściej płacze ,zbawieniem jest spacer ,wtedy odpoczywamy:tak: Ale za to nocki są bajeranckie haha i tak sobie myślę,niech w dzień robi co chce byle w nocy spała. Więc nawet mi to odpowiada.
Ja też mam synka który chwilę temu skończył 5latek (12stycznia) a Olunia jest moim drugim dzieckiem. Termin miałam na 26 grudnia a urodziła się 4grudnia (36+6),tak jej się spieszyło na świat. Na szczęście zdrowa i silna i szybko nadgoniła te 3tyg.
Odzywaj się tak często jak Ci czas pozwoli:-)

reklama
Do góry