reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

No nie umiem z tym zdjęciem :-(Wchodzi mi z tym "dodaj zdjęcie w sygnaturce" ale wtedy jest takie duże na górze, a nie w suwaczku... Nie chce mi się zrobić tak:

Clipboard01.jpg

Nikuss my dajemy od dziś czyli od 8 doby Wit. D+K

reklama
Dziewczyny macie rację, że u nas porody lecą falami. Cisza, cisza i jak któraś zacznie to leci kilka po kolei. Mam nadzieję, że załapię się na tą turę, najlepiej dziś :-) O sobie nie piszę, bo nie ma co, cisza...:wściekła/y:

kota zazdroszczę śniegu, u nas 14 stopni, wiosna przyszła :p a tak bym chciała chociaż jeden dzień śniegu dla młodej :-)

No nie umiem z tym zdjęciem :-(Wchodzi mi z tym "dodaj zdjęcie w sygnaturce" ale wtedy jest takie duże na górze, a nie w suwaczku... Nie chce mi się zrobić tak:

Zobacz załącznik 418483

Nikuss my dajemy od dziś czyli od 8 doby Wit. D+K
a wgrywasz zdjecie tam na stronie suwaczkow normalnie??? a pozniej w zmien sygnature wklejasz tylko linka?

U mnie nocka wyśmienita, zero skurczybyków, tylko dwa razy wstawałam na siku. Moja malutka ma pozwolenie wyjśc dzisiaj w nocy, albo dopiero po świętach np. 27 grudnia.

Asko
- też chciałam przetrzymać do stycznia, ale w moim szpitalu właśnie w styczniu jest oddział zamknięty, więc muszę się sprężyć i urodzić jeszcze w grudniu, byle nie 30-31:-)

Tak ogólnie, to humorek dzisiaj u mnie dopisuje, ponieważ mój mężuś dostanie z pracy dodatkowe pieniążki na święta, co mnie bardzo cieszy :-):-):-)

Moja mała siedzi bardzo nisko i przy chodzeniu mam dziwne uczucie, że zaraz ze mnie wypadnie :-D

Zapomniałam napisać, że jutro(22.12) mija pierwszy termin porodu wyliczony z ostatniej miesiączki, lecz niestety bardziej zwracam uwagę na drugi termin czyli 31.12

Ostatnia edycja:
nikuss mojemu Michutkowi położne w drugiej dobie zaczęły dawać wit. D i do tego doszła nam od 8 doby wit. K ale żeby go nie męczyć kupiłam w jednej kapsułce DiK z tym że D daje się dużo dużo dłużej a K do trzeciego miesiąca...

była już u nas już pani doktor jutro muszę iść z małym na badanie krwi bo stwierdziła że wydaje jej się żółty, jak poziom bilirubiny będzie za wysoki to przepiszę nam czopki...dostaliśmy też polecenie zrobienia USG bioderek do 6 tyg życia mego syna:) mam nadzieję że będzie wszystko ok bo już mnie denerwuje ta żółtaczka;/

nikuss mojemu Michutkowi położne w drugiej dobie zaczęły dawać wit. D i do tego doszła nam od 8 doby wit. K ale żeby go nie męczyć kupiłam w jednej kapsułce DiK z tym że D daje się dużo dużo dłużej a K do trzeciego miesiąca...

\/

ja tez zakupilam d i k w jedym i podaje podczas karmienia. My 1 wizyte mamy umowiona na 29 grudnia z pedniatra i mam nadzieje, ze nie bedzie potrzeby predzej, ze katarek przejdzie.

Hey dziewczyny..pisalam juz Tu kiedys z wami ale niestety byl okres ze znalazlam sie w szpitalu na podtrzymaniu..wiec bylo troszke problemow..pozniej zgubilam haslo I nie wchodzilam...teraz na nowo postanowilam pisac z Wami poniewaz wiem,ze tutaj jest zawsze ktos-kto zrozumie:) chce zapytac dziewczyny ktore juz urodzily: czy wy tez gubilyscie 2 tyg przed wyznaczona data porodu czop? Pierwszy tydzien w ktorym go gubilam byl bardzo gesty I zolty teraz od dwoch dni czop zmienil konsystencje I jest przezroczysty I bardzo wodnisty.Co mam myslec na ten temat? Powiedzcie mi czy porod jest juz blisko?

reklama
Carmen, moim zdaniem to nie czop śluzowy, a zwykłe upławy. Wpisz do google "czop śluzowy" i wybierz opcję "Grafika" - tam są zdjęcia, na których zobaczysz jak zwykle wygląda odchodzący czop.

Do góry