reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Carmen, czop śluzowy to taka wydzielina o konsystencji galaretki, która przez krew zabarwiona jest na kolor różowy bądź ciemny róż z brązem. Z tego co piszesz to masz tylko zwiększona ilość wydzieliny która naormalnie występuje w pochwie a w ostatnim miesiącu jej ilość może się zwiększyć.

Mnie czop odszedł w zeszły czwartek i uwierz, na pewno nie pomylisz go ze zwykłą wydzieliną;-)

reklama
Hey dziewczyny..pisalam juz Tu kiedys z wami ale niestety byl okres ze znalazlam sie w szpitalu na podtrzymaniu..wiec bylo troszke problemow..pozniej zgubilam haslo I nie wchodzilam...teraz na nowo postanowilam pisac z Wami poniewaz wiem,ze tutaj jest zawsze ktos-kto zrozumie:) chce zapytac dziewczyny ktore juz urodzily: czy wy tez gubilyscie 2 tyg przed wyznaczona data porodu czop? Pierwszy tydzien w ktorym go gubilam byl bardzo gesty I zolty teraz od dwoch dni czop zmienil konsystencje I jest przezroczysty I bardzo wodnisty.Co mam myslec na ten temat? Powiedzcie mi czy porod jest juz blisko?

U mnie czop był przeźroczysty, a czasem lekko żółty jak galaretka. Zaczął odchodzić od 32 tc, a urodziłam w 37tc 1 dz - ostatnie 3 tygodnie leżałam plackiem i się nie ruszałam.

Witajcie
Mam co prawda termin na styczeń 2012 ale ostatnio po pobycie w szpitalu lekarz powiedział mi że nie doczekam tego terminu, główka bardzo nisko a łożysko już stare. Mam do was pytanie o ilośc płynu owodniowego w 36 tyg. lek w usg stwierdził AFI 4 i dopisał że ilośc wód zmniejszona, miała któraś z was podobny problem?:szok:

Witam!!!
Dziewczyny maja Hania od kilku dni ma problem ze zrobieniem kupy, strasznie się pręży, stęka. Karmię ją MM z Gerbera i dokarmiam piersią. Może znacie jakiś sprawdzony sposób, aby jej się poprawiło. Może ja powinnam coś wdrożyć do swojej diety!!! Pomocy!!!

podobno pomaga herbatka z kopru włoskiego ( jeśli karmisz piersia to sama możesz ją pić), ale tak jak piszą dziewczyny- tydzień bez kupy to też normalna rzecz. Ewentualnie możesz posmarować Hani pupkę odrobiną wazeliny, żeby latwiej jej bylo ją robić.

mamoOskarka: Tak, u mnie też była przed porodem, a potem 3 razy po. Widocznie chciała sobie te wizyty na większe raty rozłożyć

M. wrócił z pracy padnięty i teraz oba moje chłopy chrapią w pokoju! :D Cos chyba senna atmosfera dzisiaj u nas panuje:)
wiecie może co z Mirabelką?

mamcia taka przeźroczysta lub żółta galaretka zaczęła mi odchodzić około 33 tygodnia, lecz wydawało mi się że to nie jest czop:szok: Oj muszę małemu powiedzieć, żeby się nie wygłupiał i poczekał jednak do tego stycznia już.

Maja Magdalena ja byłam od 32tc pod obserwacją w kierunku małowodzia z AFI granicznym 5cm (czasami wzrastało do 6-7cm). Myślę, że lekarz powinien zalecić Ci kontrolowanie ilości wód bo norma zaczyna się od 5cm właśnie. U mnie dzień przed porodem było 4cm, ale wtedy i tak była już decyzja o indukcji porodu więc nic to nie zmieniało.

i znowu pustkiiiii

moja córka dziś wszystkim pokazuje nogi;p, a w ciągu dnia negocjowała wyjście na świat z braciszkiem, ale żeby dla mnie byla to niespodzianka... to wszystko było na uszko:)

hihi pierwszy raz Kamil mi się tak tulił do brzucha i słuchał, do tej pory tylko odkrywał brzuch mówił że dzidzia i pukał lub głaskał:), fajny widok:) DSC00063.jpg
plany na wieczór ... film na polsacie mam nadzieję że będzie fajny:D hihi a jutro na zakupy po produkty na ciasta i zabieram się powoli za pieczenie, no i karpie jutro będziemy mieli mniam mniam:)

a jak u Was przygotowania do świat????

hehe fajny widok Asko :-)
Widzę, że Ty znowu na pełnych obrotach, i cos mi się wydaje, że urodzisz na święta wielkanocne bo wcześniej to Ty na pewno nie znajdziesz czasu :-D

mam pytanko kobitki :) Odczuwam takie dziwne mrowienie pod biustem (o ile tak go można nazwać:eek:)
tak jakbym sobie pas wibrujący zamiast na tyłek to na cycki założyła, czy któraś z Was ma takie uczucie?

reklama
mamaOskarka ja miałam podobne objawy ale nazywałam to prądami pod cyckami na żebrach z tego co pamiętam to inne dziewczyny też o tym pisały, mi mały napierał tyłkiem na żebra i miałam taki rozpierający prądowy ból ja to odczuwałam w ten sposób nie wiem czy masz tak podobnie??????

Do góry