reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Carmen, czop śluzowy to taka wydzielina o konsystencji galaretki, która przez krew zabarwiona jest na kolor różowy bądź ciemny róż z brązem. Z tego co piszesz to masz tylko zwiększona ilość wydzieliny która naormalnie występuje w pochwie a w ostatnim miesiącu jej ilość może się zwiększyć.

Mnie czop odszedł w zeszły czwartek i uwierz, na pewno nie pomylisz go ze zwykłą wydzieliną;-)

reklama
Hey dziewczyny..pisalam juz Tu kiedys z wami ale niestety byl okres ze znalazlam sie w szpitalu na podtrzymaniu..wiec bylo troszke problemow..pozniej zgubilam haslo I nie wchodzilam...teraz na nowo postanowilam pisac z Wami poniewaz wiem,ze tutaj jest zawsze ktos-kto zrozumie:) chce zapytac dziewczyny ktore juz urodzily: czy wy tez gubilyscie 2 tyg przed wyznaczona data porodu czop? Pierwszy tydzien w ktorym go gubilam byl bardzo gesty I zolty teraz od dwoch dni czop zmienil konsystencje I jest przezroczysty I bardzo wodnisty.Co mam myslec na ten temat? Powiedzcie mi czy porod jest juz blisko?

U mnie czop był przeźroczysty, a czasem lekko żółty jak galaretka. Zaczął odchodzić od 32 tc, a urodziłam w 37tc 1 dz - ostatnie 3 tygodnie leżałam plackiem i się nie ruszałam.

Witajcie
Mam co prawda termin na styczeń 2012 ale ostatnio po pobycie w szpitalu lekarz powiedział mi że nie doczekam tego terminu, główka bardzo nisko a łożysko już stare. Mam do was pytanie o ilośc płynu owodniowego w 36 tyg. lek w usg stwierdził AFI 4 i dopisał że ilośc wód zmniejszona, miała któraś z was podobny problem?:szok:

Witam!!!
Dziewczyny maja Hania od kilku dni ma problem ze zrobieniem kupy, strasznie się pręży, stęka. Karmię ją MM z Gerbera i dokarmiam piersią. Może znacie jakiś sprawdzony sposób, aby jej się poprawiło. Może ja powinnam coś wdrożyć do swojej diety!!! Pomocy!!!

podobno pomaga herbatka z kopru włoskiego ( jeśli karmisz piersia to sama możesz ją pić), ale tak jak piszą dziewczyny- tydzień bez kupy to też normalna rzecz. Ewentualnie możesz posmarować Hani pupkę odrobiną wazeliny, żeby latwiej jej bylo ją robić.

mamoOskarka: Tak, u mnie też była przed porodem, a potem 3 razy po. Widocznie chciała sobie te wizyty na większe raty rozłożyć

M. wrócił z pracy padnięty i teraz oba moje chłopy chrapią w pokoju! :D Cos chyba senna atmosfera dzisiaj u nas panuje:)
wiecie może co z Mirabelką?

mamcia taka przeźroczysta lub żółta galaretka zaczęła mi odchodzić około 33 tygodnia, lecz wydawało mi się że to nie jest czop:szok: Oj muszę małemu powiedzieć, żeby się nie wygłupiał i poczekał jednak do tego stycznia już.

Maja Magdalena ja byłam od 32tc pod obserwacją w kierunku małowodzia z AFI granicznym 5cm (czasami wzrastało do 6-7cm). Myślę, że lekarz powinien zalecić Ci kontrolowanie ilości wód bo norma zaczyna się od 5cm właśnie. U mnie dzień przed porodem było 4cm, ale wtedy i tak była już decyzja o indukcji porodu więc nic to nie zmieniało.

i znowu pustkiiiii

moja córka dziś wszystkim pokazuje nogi;p, a w ciągu dnia negocjowała wyjście na świat z braciszkiem, ale żeby dla mnie byla to niespodzianka... to wszystko było na uszko:)

hihi pierwszy raz Kamil mi się tak tulił do brzucha i słuchał, do tej pory tylko odkrywał brzuch mówił że dzidzia i pukał lub głaskał:), fajny widok:) DSC00063.jpg
plany na wieczór ... film na polsacie mam nadzieję że będzie fajny:D hihi a jutro na zakupy po produkty na ciasta i zabieram się powoli za pieczenie, no i karpie jutro będziemy mieli mniam mniam:)

a jak u Was przygotowania do świat????

hehe fajny widok Asko :-)
Widzę, że Ty znowu na pełnych obrotach, i cos mi się wydaje, że urodzisz na święta wielkanocne bo wcześniej to Ty na pewno nie znajdziesz czasu :-D

mam pytanko kobitki :) Odczuwam takie dziwne mrowienie pod biustem (o ile tak go można nazwać:eek:)
tak jakbym sobie pas wibrujący zamiast na tyłek to na cycki założyła, czy któraś z Was ma takie uczucie?

reklama
mamaOskarka ja miałam podobne objawy ale nazywałam to prądami pod cyckami na żebrach z tego co pamiętam to inne dziewczyny też o tym pisały, mi mały napierał tyłkiem na żebra i miałam taki rozpierający prądowy ból ja to odczuwałam w ten sposób nie wiem czy masz tak podobnie??????

Do góry