reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Mała śpi to wpadam na BB na chwilę :) Była u nas dziś położna, ale szczerze mówiąc nie bardzo mi się podobała :no: Może i dobrze, że przyszła i obejrzała małą, nie umiem powiedzieć co mi nie pasuje, ale jakoś tak nie jestem zadowolona.

Emilka ma dopiero 8 dni, a już jest rozpuszczona jak dziadowski bicz! :szok: A wszystko przez M, który jak tylko przychodzi z pracy to kładzie ją sobie na brzuchu i przytula, a ona potem w nocy nie chce spać w łóżeczku tylko z nami! :rofl2:

reklama
aga7602;, nie boję się, bo jak mam malucha obok siebie to mój sen jest raczej czuwaniem.

inka, ja jechałam na IP z bólami co 4-5 minut i w sumie tak na styk dojechaliśmy, ale u mnie akcja jakoś mega szybko się rozwinęła.

dziewczyny, u mnie dziś BIAŁO :)

Phelania- my mamy sol fizjologiczna to leje na patyczek do ucha i podaje malutkiej do noska, zeby lepiej jej sie oddychalo. Dzisiaj nie ma tak kataru jak wczoraj. Wczoraj czyscilam jej nosek frida to miała naprawde spore kulki zielonkawe gdzies z tyłu noska, ale na szczescie udalo mi sie wyciagnac (az bylam w szoku skad u niej takie smarki). Nie wychodzilysmy jeszcze na dwor- bo czekalam zeby pelne 2 tygodnie minely. No nie wiem zobaczymy co polozna jutro powie (mam nadzieje, ze uda mi sie ja oczyscic do konca).

Kurka kombinuję z suwaczkiem bo chciałam też mieć ze zdjęciem Emilki po lewej stronie i jak go tworzę to mi pokazuje ze zdjęciem a jak przeklejam kod na BB to nie ma tego zdjęcia :-( Ktoś wie dlaczego tak może być?

Nikuss- mój maly tez ma lekki katarek i chyba z 5x dziennie kicha:-)w szpitalu internistka mi powiedziala ze nie ma sie co przejmowac bo maly w ten sposób oczyszcza wszystkie śluzówki ,i to jest normalne.I tak bedzie przez jakis czas ,jak nie ma goraczki to wszystko ok:tak:
freiya - pod sygnaturka wgrywasz zdjecia małej i po prawej stronie na górze masz "dodaj zdjecie w sygnaturce" i zapisujesz

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczynki :-)

Ja nadal w dwupaku, ale umówiłam się z moim dziecięciem, ża ma się urodzić 4 stycznia bo wtedy dyżur ma mój gin :)
Samopoczucie nie najgorsze choć bywało lepiej ;-)

Własnie czekam na położną, bo u nas przychodzi również przed porodem teraz, nie wiem dlaczego:confused:
Czy do Was też przychodziła przed godziną zero??

Jak już ją odprawię, to zabieram się za robienie kutii na święta, bo mój M woli taką przemrożoną, ciort jeden wie dlaczego:-D

Miłego dnia wszystkim matrioszkom i tym które już tulą swoje kochaniutkie malaństwa:tak:
A trzeba przyznać, że udały się nam grudniaczki :tak::-)

hihi mamaOskarka a własnie się zastanawiałam jak wy się macie, wchodzę i tu info:) co do porodu w styczniu już jest nas kilka... Izi tez zaciska nogi, Venus tez hihi :) a ja kurcze mimo ze brykałam, szalałam.. to klops uczepiła się w srodku i koniec.

hihi zastanawiam się własnie jak oznajmić mojemu mężowi jak przyjedzie w piątek. że żeby ja juz teraz zatrzymac do nowego roku w brzuchu będzie poscił;p;p hihi ale nie na talerzuuu, moze smakołyki mu to wynagrodzą:) Bo jak juz do teraz mała nei chciała wyjsc to juz mogłaby poczekac te 10 dni:)

ja jak sie dowiedzialam, ze mam termin w same swieta (25.12) tez od poczatku mowilam, ze chciala bym przetrzymac do stycznia:)
Kurde ziewczyny u mnie w domu jest tak zimni, ze musze dogrzewac farelka grr a za ogrzewanie sie płaci normalnie;//

Od ktorego dnia zycia podajecie dzieciaczkowi witaminy?? w szpitalu mowili mi ze od 8 a polozna zeby od 10, wiec jej posluchalam.

reklama
Witam! U nas też biało i od razu korki na drogach się zaczęły. Wieczór i noc skurczowa i to by było na tyle-nic konkretnego.
Dzisiaj boli mnie całe podbrzusze. Brzuch mi się spina ale wszystko idzie wytrzymać.

Do góry