reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Witajcie.
AGA co to podkrążonych piersiątek to tak to mogą być skutki Twoich hormonów która mała ma jeszcze w swoim ciałku, przeważnie mają tak dziewczynki. Moja Amelka jak była maleńka też miała powiększone i jak się lekko nacisneło to takie mleczko wychodziło, ale kurcze nie pamiętam czym jej to smarowaliśmy-jakąś maścią, zapytaj położnej lub lekarza. Co do spania, mój mały śpi z nami pół nocki. Usypia wieczorem, jest odkładany do łóżeczka i śpi 2 godz, potem go karmię-dalej do łóeżczka i po następnych 2 godz już nie mam siły go odkładać i wisi na cycu. Głodomor jest i w dzień już mniej śpi.

Dziś troszkę porzadków porobiłam, nie do końca bo mały nie dał ale trzeba trochę ogarnąć na święta. Zaraz po córcię do przedszkola i może małego na werandowanie zabiorę. Jejku jakie śliczne widoki za oknem, przymarźnięte drzewa i wszystko tak biało przez to, szkoda tylko że śniegu nie ma.

reklama
inka: ja rodzilam w swojej koszuli, więc wziełam taką "babciną" do ściaprania, żeby mi potem jej szkoda nie było jakby się z krwi nie oprala czy coś. Ale wszystko ładnie zeszło i znowu jest schowana na dnie szafy :D

Dagne: głowa do góry! Może szykuje się dla Was świąteczna niespodzianka?

gosia: zdrowiejcie wszyscy!

Venus: u mnie ktg wyglądało identycznie jak u Mły ;) nudzisz się podpięta do aparatury i tylko bicie serduszka bąbla ratuje wszystko :D

Dziewczyny! U nas wreszcie spadł śnieg! :-):-):-) jutro jedziemy na usg bioderek, dobrze, że M. wymieniło opony na zimowe ;) Miki - o dziwo - śpi, więc korzystam i robię kolejna porcje uszek.

cześć dziewczyny:)

u naspada śnieg!!!:):) mam nadzieję że chociaż się utrzyma do świąt nie ma jak to białe święta!:) czekamy na panią doktor bardzo się cieszę że udało mi się załatwić tą domową wizytę bo będę wiedzieć czy z Michaszkiem wszystko ok:)

dagne tulę cię kochana mam nadzieję że urodzisz lada moment i szczerzę trzymam za ciebie kciuki bo aż mnie serce boli jak czytam jak się męczysz;/

inka mnie skurcze krzyżowe męczyły ponad 12 godzin za nim pojechałam na IP ale czekałam tak długo bo były nie regularne chociaż pamiętam że co skurcz to silniejszy był:) partych też nie wspominam dobrze:)za ciebie również trzymam kciuki kochana!

Hej laseczki,

Dzis ciezki dzien ,troszke mialam sprzatania maly sie wiercil krecił chyba brzusio go bolal,dalam mu kropelki i wreszcie usnał.
Jutro tez troszkę załatwiania będę jezdzic z M po urzędach i musze odwiedzic ginka z zaswiadczeniem o becikowe:happy2:chce miec juz wszytko z głowy przed Nowym Rokiem.

Agapa - ja juz sie poddałam z tym karmieniem starcza mi wspomnienia ze szpitala:-Dteraz sie smieje ale wtedy nie bylo mi do smiechu.Zdrówka dla Maji - niestety pogoda sprzyja takim infekcjom.
Ej ty sobie chyba żarty robisz. Taka twarda babka i się poddałaś??? Nie rób tego. W domu możesz się drzeć do bólu i nikt ci pieluchy w zęby nie wsadzi:-D:-D:-D

Inka ja rodziłam w swojej koszuli i skarpetkach. Jak mnie przewozili na salę to dali mi szpitalną, ale dlatego że miałam ten krwotok i żeby nie brudziś swojej koszulki .

Ciężaróweczki życzę wam takich szybkich porodów jak miałam KUPINOSIA.

Ja dziś w nocy dostałam takiego nawalu pokarmu że w końcu jestem szczęśliwa narazie

Witam!!!
Dziewczyny maja Hania od kilku dni ma problem ze zrobieniem kupy, strasznie się pręży, stęka. Karmię ją MM z Gerbera i dokarmiam piersią. Może znacie jakiś sprawdzony sposób, aby jej się poprawiło. Może ja powinnam coś wdrożyć do swojej diety!!! Pomocy!!!

Witam i ja:) wczoraj niezle sie wystraszyłam tym katarkiem u Leny wiec zadzwoniłam do położnej a ta kazała sie skontaktowac z pediatra. Wiec zadzwonilam zeby sie umowic na wizyte lub zamówic domowa, i mi pani w rejestracji powiedziala ze nie ma takiej potrzeby, zeby oczyscic nosek malutkiej i przemywac sola fizjologiczna. Troche mnie to zdziwilo bo zółte smarki u takiego maluszka to raczej nic dobrego, ale powiedziala ze mam sie nie martwic, ze to normalne i jesli w czwartek polozenej na wizycie sie te smarki nie spodobaja, to w piatek mam przyjechac z mala do lekarza. Najwazniejsze ze Lenka nie ma goraczki i ma apetyt, to sie tak nie stresuje ale i tak wolala bym zeby ja jakis lekarz osłuchal....ahh sama nie wiem moze i panikuje ale ona jest jeszcze taka malutka...

Witam!!!
Dziewczyny maja Hania od kilku dni ma problem ze zrobieniem kupy, strasznie się pręży, stęka. Karmię ją MM z Gerbera i dokarmiam piersią. Może znacie jakiś sprawdzony sposób, aby jej się poprawiło. Może ja powinnam coś wdrożyć do swojej diety!!! Pomocy!!!

To podobno normalne że małe dzieci się prężą i stękają jakby chciały zrobić kupę a to podobno wcale nie oznacza że mają problem z jej zrobieniem. Usłyszałam już opinie że dziecko nawet jak nie robi kupy przez 7 dni to jest OK.

nikus u nas też smarki w nosie od 3 dni i narazie są aż ciężko małemu oddychać i takie same zalecenia dostaliśmy choć u nas to pewne że mały walczy z infekcjami jak my bo wszyscy zawirusowani:zawstydzona/y: często ściągamy a mały ma apetyt więc wszystko ok podobno:confused2:

witam Mamusie
ja właśnie wróciłam ze szpitala, zapis ktg w normie- tzn serce małego bije równo, ale pojawiły się też skurcze- co akurat mnie cieszy :-)
później gin mnie zbadał, powiedział, że szyjka jeszcze nie jest wygładzona ale mam rozwarcie na 1-1,5 palca! ale badanie bolało, to chyba był ten masaż szyjki...
pytał czy chcę się położyć na oddział i ewentualnie jak do piątku się nic nie ruszy to mnie wypiszą, no ale wolałam opcję, że jak coś się zacznie dziać to przyjadę! no i powiedział mi, że mogłam wczoraj przyjechać jak miałam te skurcze co 7 min.
M ma dziś na szczęście wolne więc mam zamiar wziąć go w obroty, bo wczoraj to właśnie to chyba zadziałało!!:-D

miłego dnia!

dorotar, gosia, malenstwo piękne są te wasze maleństwa!!

reklama
hej laseczki,
Pozałatwiałam troszkę spraw, mały już ma akt urodzenia,wnioski poskladane, jutro pediatra zobaczymy co tam powie.
Mimozami - u mnie tez sie prezy ,wlasnie zaraz zobacze czy nie zrobil kupy,nakarmilam go ale cosik nie moze zasnac kweczy i jeczy:eek:cos go gryzie chyba
nikuss- ja wczoraj swojemu malemu psiknelam sól morska i wyczyscilam frida ,odrazy lepiej:tak:spróbuj moze cos pomoze

Do góry