reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudzień 2011

czesc dziewczynki,ja juz po wizycie opisalam tam gdzie ma byc:)
teraz troche poczytam bb i spadam bo kolezanka wpada z corcia na kawke to dzien zleci...
Patryk spi obiad juz mam..takze dzis luzik..
Do kawki kupilam seromak i powiem Wam ze jest mega dobry:p w tej ciazy moge jesc 3 razy dziennie slodycze!!!!

Uciekam i czekam na kolejna rozpakowana Mamusie:)

inka daj znac co u lakarza!

reklama
Śliczne są te grudniowe maleństwa! Agapa, Mikołaj jest taki... męski :D Gratulacje :D
Czy wiecie, że mamy już 40 z 77 dzieciaczków? :)

Śliczne są te grudniowe maleństwa! Agapa, Mikołaj jest taki... męski :D Gratulacje :D
Czy wiecie, że mamy już 40 z 77 dzieciaczków? :)

ale to poleciało!

dzisiaj u nas ciężki dzień- mielismy podpisać umowę, ale okazało się, że to dopiero po wpłacie kaucji za mieszkanie ;/ jak sie zapytaliśmy kiedy zostanie wyznaczona to babeczka ołówkiem [!] napisała na piśmie, które dostalismy sume i powiedziała, że mamy około dwoch miesięcy na zaplacenie. nawet daty konkretnej nie podała :szok: masakra jakaś. Ale bym już chciała, zeby wszystko było załatwione...

Mła to teraz juz wiem dlaczego tu taka cisza,bo wszystkie rozpisane mamuski sie rozpakowaly:):)

Ankubator zycze zeby sprawy sie pospieszyly i wszystko poszlo sprawnie tak jak sobie zyczysz:)

U Was tez taka brzydka pogoda??Wieje,pada brrr ale zimno...brzydko...
Boli mnie glowa i cos kiepsko sie czuje,ale moze jak kumpela przyjedzie to mi przejdzie:)

Papayka, no to Cię pięknie gin zestresował! :( Zdążysz ściągnąć M. do Polski? Wchodzi w ogóle w grę jego wcześniejszy przyjazd?

hej!
wizyte opisalam w odpowiednim watku.... no coz chyba dzis caly wieczor bede w szoku, jutro rano mam dzwonic do lekarza, czy bedzie jeszcze chcial mnie zobaczyc, czy ustalamy nowy, wczesniejszy termin na cc, prawdopodobnie na przyszly tydzien.:szok:
Okazalo sie rowniez, ze termin porodu wyliczony wczesniej jest nie do konca adekwatny, a mianowicie moj termin wg om to 26.12.:zawstydzona/y:
Chyba zaczynam sie naprawde bac....:szok:
M. w razie czego przyleci na porod i potem chyba wroci do pracy i przyjedzie znow na swieta.... :-(
Inka, to tez niezla niespodzianka..., ale wazne, ze Aleksy ma sie dobrze!:-)
Izi, gratulacje udanej wizyty!:-)
Z tego wszystkiego zgrzeszylam w McDonalds - zestaw i lody z polewa.....:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
dobry wieczór
dopiero co dotarłam do domku i normalnie dojść do siebie nie mogę, opisałam wizytę w odpowiednim wątku!!

izi więc u mnie podobnie jak u Ciebie zapowiada się "mały" klocuszek do wypchnięcia!! szczerze jestem przerażona :szok:
papayko pewnie też jesteś w szoku ale ja tam bym np wolała o te kilka dni wcześniej urodzić więc szczerze zazdroszczę, choć wiem, że strach coraz większy!!

jakoś ochota na cokolwiek mi przeszła i szczerze się przyznam, że wypiłabym teraz lampkę wina na ukojenie nerwów...:zawstydzona/y:
jutro fryzjer i babski dzień więc może trochę odetchnę, póki co uciekam i zabieram się za robienie aniołków!!

PYTANIE DO MAM, KTÓRE JUŻ URODZIŁY:
czy orientacyjna waga Waszych dzieci wg ostatniego USG była raczej trafna czy zdarza się, że są duże różnice ???

Ostatnia edycja:
kurcze wy dziewczyny chociaż mniej więcej po dzisiejszych wizytach wiecie na czym stoicie +/- a ja??? ostatnią wizytę miałam 23 listopada... teraz dopiero 21 grudnia, oczywiście o ile będzie nam dane, a z tego co widzę to chyba jeszcze osobiście złoże życzenia świąteczne mojej gince...
Ani nie wiem jak wody, ani łożysko.. a tym bardziej ile dzidzia już waży... a z drugiej strony z doświadczenia z poprzedniej ciąży wiem że jak nic mnie nie niepokoi to nei ma sensu przekładac, przyśpieszać itp wizyty.

reklama
Ani nie wiem jak wody, ani łożysko.. a tym bardziej ile dzidzia już waży... a z drugiej strony z doświadczenia z poprzedniej ciąży wiem że jak nic mnie nie niepokoi to nei ma sensu przekładac, przyśpieszać itp wizyty.

U mnie podobnie, chociaż wizyty mam całkiem częste i ginka ma usg w gabinecie ale wg OM mam termin na 19go więc mówi że mamy jeszcze czas, no i nic mi sie nie sączy

Do góry