reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Papayka, dzięki za troskę... nawet jeśli podyktowaną ciekawością XD :*
Ja jeszcze funkcjonuję jako tako. Termin się zbliża, ale z USG wychodziła mi wigilia, albo nawet 27, więc jeszcze nie jestem na granicy wytrzymałości psychicznej ;)
Jutro idę do gina, więc mam nadzieję poznać jakieś konkrety co do rozwarcia i długości (albo braku) szyjki :)
Ciężko dźwigać ten słodki ciężar, ale wyboru nie mamy :) Wizyty w przybytku ulgi też mam ostatnio częstsze i intensywniejsze, staram się nie brać ich zbyt serio, żeby się nie rozczarować. Tak czy siak.. zbliża się ;)

Mam nadzieję, że Twój skarb wytrzyma aż M. do Ciebie dołączy! BTW, macie już imię czy dalej dylemat?

reklama
nikuss,podzielam Twoje zdanie, że jest cudownie po urodzeniu. Dziewczyny wyskakujcie z dwupaków!
Chociaż ja w ciąży czułam się super i tak jakos przebojowo:-D
Mła, wypróbowałam naszego navingtona na różnych podłożach i muszę przyznać, że przednie kółka trochę skaczą na kostce brukowej i musze małe kroki robic bo tam jest taka barierka na dole o która przy dużych krokach zawadzam, a bardzo długich nóg to ja raczej nie posiadam.

Czesc kochane mamusie
Próbuję już od poniedziałku coś napisać, ale czasu brak.. :tak: Jest mi jeszcze trochę cieżko, bo nie umiem siedzieć, a szwy ciągną jak nie wiem. Adaś teraz grzecznie śpi, a ja mam w planach zamówic wreszcie wózek.
Dziękuję wam za gratulacje i trzymanie kciuków ;-) Ja też trzymam mocno kciuki za wszystkie z was, szczególnie te które jeszcze czekają na narodzinki..

Tofika, ja zauważyłam tę poprzeczkę na dole (zresztą jest w każdym wózku), ale przy moim wzroście mam dość znacznie wysunięty uchwyt do pchania wózka (jest na to jakaś nazwa? bo dostałam zaćmienia ;)), więc jestem wystarczająco daleko i chodzę na swobodnie - w każdym razie tak było w sklepie ;)

Dzieki dziewczyny za info co do samopoczucia przed... i po!:-)
Mla, co do imienia - nacisk rodziny zelzal i mamy zielone swiatlo...:-) Tyle, ze ja teraz sie waham....:zawstydzona/y:czy to, ktore wybralam, czy jeszcze jakies inne...;-) ehh...
Inka, masz racje, nie ma co sie martwic na zapas, ja tez sie mam nadzieje dowiedziec wielu rzeczy dzis o 16... Powodzenia!:-)

Zaglądam do Was często ale jakoś nie mam weny... Miło czytać wypowiedzi mamuś że fajnie jest z tymi małymi łobuzami w domu:-) Nikuss tofika tylko Wam pozazdrościć:tak:
Inka koniecznie napisz co i jak, jak wrócisz od gin.Rozumiem Twój brak cierpliwości, bo ja mam wizytę za tydzień we wtorek i nie mogę już wytrzymać!! Gin ostatnio powiedział że mi powie jakie jest prawdopodobieństwo że urodzę w grudniu a jakie że wytrzymam do stycznia. Bardzo bym chciała wytrzymać do stycznia:-)

Mła hihi mi wozek tez odpowiadal przy "sklepowych krokach" niestety moje długie dolne grabie i tak.. obijają o poprzzeczkę dolną co mnie do tej pory irytuje zarówno w tako jumper x jak i parasolce którą mam dla Kamila, jak szybko chodzę to obijam non stop.
Papayka ciesze się że rodzinka trochę odpuściła, a niepewnościa narazie się nei przejmuj co do wybranego imienia, w najgorszym razie jak maluch se urodzi to samo Ci sie nasunie jak powinno się dzieciątko nazywać:)

Mam pytanie do karmiących mamuś: co jecie? mozecie coś powymieniać bo kompletnie nie mam pojęcia jak się odżywiać żeby nie zrobic krzywdy synusiowi...

reklama
Mła nie wiem dlaczego ale już kilka razy ktoś odpisywał na zadane pytanie przeze mnie kierując odpowiedź do Milvy... Nie wiem kogo miałaś na myśli, ale jeśli ta broszurka dla Milvy to ja i tak skorzystam, dzięki :-)

Do góry