reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

venus mi położna która była przy porodzie powiedziała, że mam jeść wszystko ale z umiarem bo kobiety naczytają się o dietach i w strachu rezygnują z karmienia z piersią bo wiąże się to z wieloma wyżeczeniami (tak mi powiedziała) ja osobiście unikam wszystkiego co mi szkodziło bo może zaszkodzić też małemu...żadnych cięzkostrawnych dań typu grochówka bigos fasola brokuły itd. nie jem też na razie cytrusów bo wiem, że często uczulają i słodkiego...przede wszystkim staram się jeść z główą może po pierwszej wizycie u pediatry coś zmienie na razie idę tym trybem

reklama
mari88 aż się popłakałam przy opisie :) cieszę się że wszystko dobrze się skończyło i mały jest już bezpieczny :)

Ja już dzisiaj spakowałam porządnie torbę do szpitala, wyprasowałam małej pościele i ubrałam :) Na 17 idę do szkoły, dzisiaj mam test z norweskiego :) Później mam w planie się wyspać i rano zacząć rodzić :)
Takie jest moje marzenie :) Chciałabym aby się spełniło, ale chcieć, a móc :)
Ok, trzymajcie się :) Idę uczyć się dalej :) Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane jeszcze mamuśki, oby poszło gładko i bez problemów :) A rozpakowanym mamą gratuluję i jednocześnie zazdroszczę :)

Mła nie wiem dlaczego ale już kilka razy ktoś odpisywał na zadane pytanie przeze mnie kierując odpowiedź do Milvy... Nie wiem kogo miałaś na myśli, ale jeśli ta broszurka dla Milvy to ja i tak skorzystam, dzięki :-)

Venus,
nie potrafię racjonalnie tego wytłumaczyć, ale mogę obiecać poprawę :D
Link był głównie dla Ciebie :)

VENUS ja to jakoś wogule nie mam ochoty na jedzenie teraz po porodzie. Coś tam jem, miesko jak już to gotowane, jakieś kanapeczki. Ogólnie mało, wciskam w siebie by pokarm był ale robię to z niechęcią

Dorotar mnie się wydaje, ze u mnie też tak będzie..
Kasia powodzenia na teście i oby Twoje plany co do porodu się powiodły:-)
Mła widocznie ginę na forum ;p

Mój M. idzie niebawem na wieczór kawalerski. Wczoraj była o to wojna. Jego kolega do którego ma iść, zorganizował mojemu M. wieczór kawalerski dwa dni przed ślubem. Dzień przed slubem możecie sobie wyobrazić jak wyglądał...Byłam wk....na maksa. Wczoraj powiedziałam mojemu M. że może iść jeśli ten wieczór będzie 2 dni przed slubem jego kolegi ;p Nie wiem co się ze mną dzieje ale czasem czuję że kocham mojego M. na zabój a czasem mam ochotę go udusić!!!!!!! Hormony czy moja poryta psycha?? hehe

Milva miejmy nadzieję że nam tak nie zostanie, bo ja osobiście nie chciałabym mieć tak wrednej baby w domu(piszę o sobie oczywiście)...;p

Dziewczyny i ja dołączam do tych wrednych! Ale tłumaczę sobie ze to hormony, zniecierpliwienie i to ciagle czekanie aż coś się zacznie ;)
A jeszcze jak oglądam fotki maluszkow innych mam to dopiero mnie trafia- bo tak im zazdroszczę ze juz są razem! No ale nic, musimy czekać!

Inka ja też oglądam zdjęcia maluszków i nie mogę się napatrzeć!! Nie mogę uwierzyć że będę mieć takiego małego szkraba :-D
Dziewczyny przesłodkie są te Wasze maluszki :*

reklama
VENUS a ja uważam, że faceci są takimi stworzeniami, że nie można cały czas być dla nich dobrym. Ja już nie mam ciążowych humorów, a też kocham swojego K a czasami bym go udusiła albo z domu wyrzuciła. He he toż to istoty z innej planety

Do góry