jestem moje kohane Grudnióweczki:-)
jestem po 2 wizytach jak juz wiecie
Cukrzyca jest na bank , juz nie ma zadnej nadzieji ;-)Pogodzilam sie z tym , sa plusy i minusy ale mysle ze wiecej plusów:-)Dostalam Glukometr i od jutra zaczynam mierzenie
4x dziennie.
Zjadłam kolacje i za 20 min Moj M zrobi mi pierwszy pomiar tak dla próby
troszke sie denerwuje ,bo nie wiem jakie to jest uczucie
Ale za nie długo sie dowiem i wam napisze.Dziekuje za wsparcie - na was zawsze mozna liczyc :*:-)
Raz w tyg mam chodzic na wizyte do diabetologa z dzienniczkiem w którym wszystko zapisuje.
Jesli chodzi o ginusia ,to powiedzial mi ze ze jest coraz wiecej kobiet w ciazy z cukrzyca i rodza zdrowe dzieci czasem i po terminie:-)Wystraczy sie pilnowac!!! Im wczesniej wykryja cukrzyce tym lepiej .
Tofika - ja beczałam cały weekend myslalam ze zwariuje , jak czytalam w necie o tym wszystkim to mnie przerazalo!!! dobrze bedzie jaka masz Glukoze?Jesli masz jakiekolwiek pytania pisz na PW.
Cukrzyca to nie koniec świata!!!
Człowiek sie przyzwyczaja ,ale po pewnym czasie czujesz sie lekka ,nie masz zgagi waga nie rosnie tylko stoi w miejscu,pozniej jak zaczniesz karmic bedzie Ci latwiej ,bo troszke trzeba zrezygnowac z niektórych rzeczy a ty bedziesz juz przyzwyczajona i dla Ciebie takie jedzonko bedzie normalne
Pamietaj ze majac cukrzyce dostarczasz malenstwu samych minerałów a nie pustych kalorii!!!!
To na tyle :-)
Jutro dam znac czy bolalo
Spokojnej nocki.