reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

O mamo! Maxwell! Opowieść jak z najgorszego macierzyńskiego horroru. Aż mnie wszystko zaczęło boleć. Współczuję Ci cierpienia, a sama chyba kupię sobie stanik z futerka, żeby nie pójść w Twoje ślady ;)
Co do wagi Marysi, wcale nie była jakaś duża - w sam raz.

reklama
Właśnie dowiedziałam się że moje wyniki testu na glukozę wskazują na cukrzyce ciążową. Siedze i ryczę:-( i nie mam pojęcia co robić.

Tofika! Nie rycz, proszę Cię :( Po pierwsze wyniki trzeba skonsultować z lekarzem, a skoro "właśnie się dowiedziałaś" o godz. 21 to konsultowałaś je raczej z wujkiem google ;)
Po drugie wydaje mi się, że przed stwierdzeniem cukrzycy należałoby wysłać pacjentkę na powtórne badanie!
A po trzecie, nawet jeśli, to nie jest koniec świata. Już nam tak niewiele tej ciąży zostało. Na pewno dasz radę.
Nie smutaj się, bo i nam smutno :(

Witam jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo wiem jak się poruszać po forum. Jestem mamusią z brzuszkiem czekam na rozdwojenie, planowany termin 21 grudnia.

Tofika-spokojnie, najpierw skosultuj to ze swoim ginem, pozniej pewnie z diabetologiem, jesli to cukrzyca to diabetolog powie ci co i jak jesc dostaniesz ksiązeczki i takie tam, zwykle dieta pomaga zeby utrzymac cukier na odpwiednim poziomie, tylko w razie czego glukometrem bedzesz musiala sprawdzac cukier- wiem co mowie bo u mnie jest cukrzyca, spoko bez paniki.
Jaki mialas poziom cukru po 2h?

Witaj Melani! Na pewno szybko się zorientujesz co i jak :)
Cieszymy się kiedy dołączają do nas nowe grudniowe Mamusie. Pisz, kiedy tylko będziesz miała ochotę :)
A tak btw, to pierwszy dzidziuś?

Tofika spokojnie nie płacz tylko skonsultuj się z lekarzem.

Melani witaj na forum, napisz coś więcej o sobie i swoim Maluszku czy znasz płeć ??

Przespałam 3 h w ciągu dnia a później cały czas leżałam nawet palcem dzisiaj nie kiwnęłam w domu i aż nie mogę patrzeć na ten bajzel ale zdrowie ważniejsze. Ciśnienie po podniesieniu się teraz z łóżka mam 133/78 i puls 75 zaraz znowu wracam do łóżka bo naczytałam się na necie jakie niebezpieczne może być ciśnienie w ciąży ... myślałam że zagraża tylko mi ale jednak zagraża i Maluszkowi ...
A mój Maluszek dzisiaj jakiś bardziej aktywny ... to chyba żeby mnie uspokajać że wszystko z nim w porządku.

Dobranoc zmykam do łóżeczka spać ... pewnie się pojawię jeszcze po 23 bo M wróci z pracy także wstanę.

Asko_ temat kołderki jak najbardziej aktualny. Przy okazji intryguje mnie jaki powinna mieć rozmiar do łóżeczka 120x60.
A kiedy czytam o kłopotach z interesem Kamilka mam ciarki. Dzięki Bogu, że będę mieć dziewczynkę! Bądź dzielna i zdaj się na lekarzy.

Sergi, mam nadzieję, że Twoje kłopoty rodzinne sa przejściowe. Głowa do góry!

Phelanio, dasz radę! Wierzę w Ciebie :)

Tofika, no to pozostaje Wam szklanka wody zamiast ;)

A tak w ogóle dzięki wszystkim za trzymanie kciuków. Pani laryngolog zdiagnozowała u mnie zapalenie ucha, a właściwie obu, przy czym jedno słabsze, drugie mocniejsze. Niestety powiedziała, że nie bardzo jest to czym leczyć ze względu na ciążę. Dostałam jakieś krople homeopatyczne i jeszcze dodatkowe cuda (tabletki pod język itp.). Zobaczymy co będzie. Swoją drogą powinnam pójść do ogólnego, żeby osłuchał moje oskrzela. No i nie wiem, czy zdążę jutro, bo akurat na jutro mam okulistę :/ Ja nie wiem jakbym wyrobiła z tymi lekarzami, gdybym musiała chodzić do pracy...

ja mam takie samo lozeczko i kupilam kolderke 100 na 135 i poduszke 50 na 60 do Patryczka,a teraz do Malej kupie tylko kolderke bo poduszka mi dlugo lezala w szafie..bo Mlody spal bardzo dlugo bez..

hej dziewczyny:) mnie dopadła chyba rwa kulszowa czy jak to sie pisze, wsumie nie wiem czy to jest to ale czuje takki bol promieniujacy do posladkow masakra;/
ja mam takie bóle.najczesciej jak za duzo chodze.masakra,przy pierwszej ciazy tak samo!!

Witam jestem tu nowa i jeszcze nie bardzo wiem jak się poruszać po forum. Jestem mamusią z brzuszkiem czekam na rozdwojenie, planowany termin 21 grudnia.

witaj!napisz cos wiecej o sobie...ile masz lat skad jestes co bedziesz miec ??:)
pisz,pisz:)

maxwell wspolczuje,kurde to sie nacierpialas biedaczko!!!
dlatego ja mam mega grube pizamki;P a jak jest dekolt to proponuje pieluszke tetrowa na dekolt!!!!

jestem moje kohane Grudnióweczki:-)
jestem po 2 wizytach jak juz wiecie:tak:Cukrzyca jest na bank , juz nie ma zadnej nadzieji ;-)Pogodzilam sie z tym , sa plusy i minusy ale mysle ze wiecej plusów:-)Dostalam Glukometr i od jutra zaczynam mierzenie :szok:4x dziennie.
Zjadłam kolacje i za 20 min Moj M zrobi mi pierwszy pomiar tak dla próby:szok:troszke sie denerwuje ,bo nie wiem jakie to jest uczucie:baffled:Ale za nie długo sie dowiem i wam napisze.Dziekuje za wsparcie - na was zawsze mozna liczyc :*:-)
Raz w tyg mam chodzic na wizyte do diabetologa z dzienniczkiem w którym wszystko zapisuje.
Jesli chodzi o ginusia ,to powiedzial mi ze ze jest coraz wiecej kobiet w ciazy z cukrzyca i rodza zdrowe dzieci czasem i po terminie:-)Wystraczy sie pilnowac!!! Im wczesniej wykryja cukrzyce tym lepiej .
Tofika - ja beczałam cały weekend myslalam ze zwariuje , jak czytalam w necie o tym wszystkim to mnie przerazalo!!! dobrze bedzie jaka masz Glukoze?Jesli masz jakiekolwiek pytania pisz na PW.
Cukrzyca to nie koniec świata!!!:tak:
Człowiek sie przyzwyczaja ,ale po pewnym czasie czujesz sie lekka ,nie masz zgagi waga nie rosnie tylko stoi w miejscu,pozniej jak zaczniesz karmic bedzie Ci latwiej ,bo troszke trzeba zrezygnowac z niektórych rzeczy a ty bedziesz juz przyzwyczajona i dla Ciebie takie jedzonko bedzie normalne:happy2:Pamietaj ze majac cukrzyce dostarczasz malenstwu samych minerałów a nie pustych kalorii!!!!

To na tyle :-)
Jutro dam znac czy bolalo :szok:
Spokojnej nocki.

Ostatnia edycja:
reklama
jestem moje kohane Grudnióweczki:-)
jestem po 2 wizytach jak juz wiecie:tak:Cukrzyca jest na bank , juz nie ma zadnej nadzieji ;-)Pogodzilam sie z tym , sa plusy i minusy ale mysle ze wiecej plusów:-)Dostalam Glukometr i od jutra zaczynam mierzenie :szok:4x dziennie.
Zjadłam kolacje i za 20 min Moj M zrobi mi pierwszy pomiar tak dla próby:szok:troszke sie denerwuje ,bo nie wiem jakie to jest uczucie:baffled:Ale za nie długo sie dowiem i wam napisze.Dziekuje za wsparcie - na was zawsze mozna liczyc :*:-)
Raz w tyg mam chodzic na wizyte do diabetologa z dzienniczkiem w którym wszystko zapisuje.
Jesli chodzi o ginusia ,to powiedzial mi ze ze jest coraz wiecej kobiet w ciazy z cukrzyca i rodza zdrowe dzieci czasem i po terminie:-)Wystraczy sie pilnowac!!! Im wczesniej wykryja cukrzyce tym lepiej .
Tofika - ja beczałam cały weekend myslalam ze zwariuje , jak czytalam w necie o tym wszystkim to mnie przerazalo!!! dobrze bedzie jaka masz Glukoze?Jesli masz jakiekolwiek pytania pisz na PW.
Cukrzyca to nie koniec świata!!!:tak:
Człowiek sie przyzwyczaja ,ale po pewnym czasie czujesz sie lekka ,nie masz zgagi waga nie rosnie tylko stoi w miejscu,pozniej jak zaczniesz karmic bedzie Ci latwiej ,bo troszke trzeba zrezygnowac z niektórych rzeczy a ty bedziesz juz przyzwyczajona i dla Ciebie takie jedzonko bedzie normalne:happy2:Pamietaj ze majac cukrzyce dostarczasz malenstwu samych minerałów a nie pustych kalorii!!!!

To na tyle :-)
Jutro dam znac czy bolalo :szok:
Spokojnej nocki.
phelania tak jak piszesz sa plusy i minusy ale czego sie nie robi dla dzidziusia!!!
bedzie dobrze z tego co slyszalam to te pomiary nie sa zle!!!
dawaj znac!!!:)
dobranoc grudniowwwwwy:)

Do góry