reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

becia nie martw się:) z tego co ja się orientuje (mówił mi gin) to w trzecim trymestrze mogą pojawić się objawy pierwszego (nudności, senność, zmęczenie itd) nie wiem dlaczego ale tak jest:)

reklama
Becia, ja także może max 2 razy wymiotowałam w I trymestrze, a od tygodnia tak jakby pod wieczór też tak jak Tobie, podchodzi mi coś do gardła, także to chyba normalne, w końcu nasze żołądki mają coraz mniej miejsca :)

dziewczyny przeżyłam glukozę. Niedobrze mi było jak cholera ale dalo sie wytrzymac. Przy okazji zrobilam sobie morfologie, hormony tarczycy, i zestawieni przeiwcial (mamy z mezem konflikt serologiczny). Wróciłam do domu i padłam jak mucha - spałam aż do teraz:)
wieczorem ide z M. na bal od niego z pracy. Problem mam jeden - buty na 8 cm obcasie ale moze dam rade :)
u nas przed sexem trzyma nas psychika - jakoś tak przy małym? ta świadomość nas odstrasza ale zabawiamy sie od czasu do czasu. Z depilacja jakoś sobie jeszcze radze ale generalnie mnie lekarz nie pozwolił golić części intymnych - mam bardzo wrażliwą skórę i każde podrażnienie u mnie może zakończyć się nawet sepsą więc używam tylko trymerów niestety.

Asienka, dagne dzięki, czuję się jak z krzyża zdjęta. Odwołałam znajomych, którzy mieli nas odwiedzić za 2 godzinki, a ja pół żywa. M też coś słabo się czuje. Już rano mi mówił, że coś go chyba bierze i teraz śpi. Więc bez sensu jak dwa kapcie będą przyjmować gości. Rozwieszę pranie i też idę do łóżka. Buziole. Jak dam radę wpadnę później.

Dzieki dziewczyny za cieple przyjecie ;-)

Nie dam rady wszystkiego o was przeczytac wiec postram sie na bierzaco zagladac. Ja na razie caly czas pracuje na pol etatu, reszta dni z moim lobuzem wiec czasem to normalnie nic mi sie nie chce. Ja w skomplikowanym zwiazku jestem (deszcz i ciemne chmury zawily sobie gniazdko nad moja glowa heh), duzo stresu w ostatnich miesiacach wiec caly czas sie zastanawiam jak sie to na mlodym odbije no ale mam nadzieje, ze jest silny i da rady do 13-go :zawstydzona/y:

U mnie z depilacja tez ciezko, nogi nauczylam sie golic wkladajac je do miski z woda i siedzac na krzeselku albo na wannie i luz, z depilacja okolic intymnych to albo poomacku albo z lusterkiem miedzy nogami haha

Sex hmmmmm ja to mam ochote ciagle, przez cala ciaze w sumie :-D ale dzidzia bardzo nisko lezy i po napinaniu miesni zbyt dlugo wszystko mnie boli wiec ostatnio cichutko w sypialni :-( ogolnie to cos mnie cale spojenie lonowe boli jaj chodze, tak jakby ktos mnie kopnal w krocze i nie wiem czy to od ciezaru czy cos innego? Jakies takie wypuklenia mi tez wyskoczyly, tak jakby powiekszone zylki czy cos bo ciemniejszy kolor. Nie swedzi ani nic, tylko wypulke w kilku miejscach. Jedyne co mnie caly czas wkurza to uplawy :wściekła/y: nie mialam takich w pierwszej ciazy, bez wkladki sie nie obejdzie :-(

Gratulacje Aga z okazji pozytywnych wynikow! :-)

Dzieki dziewczyny:-)

Polecialam do sklepu i z tego wszystkiego to jakbym zapomniała że w ciąży jestem:zawstydzona/y: tyle nakupiłam że hej, do samochodu to jeszcze spoko podjechalam wozkiem z tymi zakupami ale do domu jak to wnieść, dzisiaj to jednak mam szczeście jak sąsiad zobaczył ile mam to zaofiarowal sie i zatargal mi to do domu.

Czy wy też tak macie że ludzi mowią Wam -ze chyba juz niedługo poród patrząc na Wasz brzuch? Mi sie to zdarzyło juz kilka razy-dzisiaj az 2- to prawda ze mam wielki brzuch ale nie myslałam ze az tak ze dla ludzi wyglądam jak w 9 m-cu.

O ja też ciągle słyszę "taki wielki brzuch, a jeszcze nie urodziłaś?", ale jak porównuję z innymi dziewczynami, które są na tym samym etapie co ja to mój brzuch jest normalny, ani za duży ani za mały, a takie komentarze odbieram po prostu jako złośliwe, bo najczęściej pochodzą od osób, które niezbyt lubię.

hejka dziewczyny

byłam dzisiaj na wizycie u mojej gin,ale nie będę opisywać o osobnym wątku, bo nie ma co. Byłam w przychodzni, czyli nie dałam kasiory zarobić pani doktor, więc mnie dalej olała. Sprawdziła tylko wyniki badań, spytała jak się czuję i wypisała recepte na żelazo, bo morfologie mam ponoć złą.
Byłam wkurzona, bo miała mi zrobić USG (nawet w karcie miała zapiosane "nastepna wizyta USG"), ale jak to ona powiedziała, że nie ma czasu teraz dla mnie:wściekła/y: A najlepsze było to, że już jedna dziewczyna czekała na USG więc mogłam iśc z nią, no ale...............
Także nie wiem czy ze mną, znaczy z moją szyjką wszystko oki, czy moja malutka prawidłowo rozwija się, nie wiem ile waży, no poprostu NIC nie wiem.
Zapisałam się na wizytę za cztery tygonie i mam nadzieje, że mnie dalej nie oleje!!!!!
Czasem tak sobię myślę, co mają zrobić ludzie którzy nie mają kasy na prywatne wizyty. Jeśli nie pójdziesz prywatnie, to każdy ma cię w du....e,a jak już pojdziesz prywatnie i dasz kasę, to jesteś na rękach noszona. Następnym razem pojdę jeszcze przez NFZ, ale jeśli dalej będzie taka ściema, to niestety będę musiała iść do jej prywatnego gabinetu i dać jej zarobić,ale szczerze to wolałabym dziecku kupić dodatkową rzecz. No ale cóż takie uroki naszego ukochanego kraju............................

A tak ogólnie, to u mnie wszystko oki, malutka ciągle fika i to mnie najbardziej cieszy:-). M poszedł na noc,a ja jestem u rodziców do jutra:-)

Teraz zmykam pogadać z mamuśką.
papa;-)

Witajcie brzuchate:tak:

Kurcze ale sie dzis rozpisałyście:szok: nie nadanżam za wami:-D
Glukoza zaliczona !!!W połowie jak pilam myslalam ze nie dam rady-ale cytrynka pomogła:confused2:od 9 rano nic nie jadlam do 16 przed lekarzem musielismy z M zalatwic troszke spraw:tak:wiec ledwo co żylam mialam 3 razy pobierna krew w tym na Toxo, CMV, morfo - ogólna i mocz wiec caly pakiet zrobiony:-)Jutro wyniki:-)
Tofika- ten kawał o pozycjach - mistrzostwo świata zaraz M przeczytam:-Dale sie uśmialam
Kotka- Jesli chodzi o golenie miejsc intymnych u mnie to samo przed wizyta u gina M musi zadziałać:-D
Mła - kochana,leci ten czas jak szalony dokładnie tak !!! To już 7 miesiac!!!
Milva - u mnie z seksem tez słabo ,powiem szczerze ze dla mnie mógłby teraz nie istnieć:baffled:ale nie chce katować M , wiec chociaz 2 razy w tyg:-D
Lysa_d - Witamy mamusie na Forum
aga7602- dobrze ze wszystko ok kochana , teraz to tylko z górki:tak:
Ogólnie dzis strasznie zgrzeszylam:angry:a pozniej mam pretensje skad te kg:wściekła/y:co z tego ze do 16 nic nie jadlam (glukoza) jak wracalismy do domku i zjadlam zestaw powiekszony Mc Donalda:szok::-(aż mi głupio pozniej doprawilam 4 czekoladkami z bombonierki i tak teraz leze i mam na sumieniu te dzisiejsze śmietki:zawstydzona/y:
2701... - Dlatego ja nie licze na NFZ jest mi szkoda kasy bo place 170zł za wizyte (bez USG) ale prosze ginka o skierowanie na USG i ide przez NFZ z tym nie ma problemu ale z tymi wizytami przez NFZ to napewno bym nie chodzila szkoda nerwów,Teraz mozesz zrobic USG 4d troche kosztuje ale jaka pamiatka:-) odrazu lekarz wszystko sprawdzi ,mysle ze raz na cala ciaze mozna zrobic sobie taka przyjemnosc:-)
Jesli chodzi o Pomoc przy zakupach M , dla niego wszystko co wybiore jest ladne ,tak mi mowi tylko mu tlumacze ze tez chce jego incjatywy w te cale przygotowania . Co tylko mu pokazuje "fajne" "kupuj" "ty bedziesz wiedziala najlapiej" - to takie gadki:eek:ale chyba wiekszosc facetów tak ma.

Ostatnia edycja:
reklama
Mi już trochę lepiej, ale szału nie ma. Nawet zjadłam bułkę i narazie nie "wyszła".

Gratuluję pozytywnego przejścia glukozy dziewczynom, które dzisiaj się z tym zmagały.

Witam też nową mamusię, bo wcześniej nie dałam rady nic wykrzesać, żeby się przywitać.

U mnie z goleniem też coraz weselej :) nogi jeszcze idą jako tako, a miejsca intymne no to już wyższa szkoła jazdy!

Do góry