reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

dzien dobry :)
a ja dziś pospałam do 12, a z wesele wróciliśmy ok 3 więc się należało.
impreza w sumie udana, aaaa i do końca wytrzymałam na szpilkach choć tak naprawdę prawie w ogóle nie tańczyłam.
najgorsze co może jednak być to użeranie się z pijakami... no ale dzielna byłam i dałam radę!!
teraz się zbieramy i pojedziemy na chwilę na poprawiny i do domku odpoczywać.

miłęgo dnia życzę

reklama
witajcie Grudnióweczki!!!

mnie od rana chyba dopadł syndrom wicia gniazda, zasuwam ze szmatami i sprzątam każdy kąt :-) komoda na Kubusiowe rzeczy gotowa i zapełniona, choć jeszcze nie prałam nic, ale myślę, że od października i na pranie przyjdzie czas. mam znów mnóstwo energii, jak w 2 trymestrze, ale nauczona doświadczeniem wszystko robię kilka razy wolniej i ostrożniej i częściej odpoczywam. a ta energia to chyba z przeglądania i układania małych ciuszków, w sumie brakuje mi tylko kilku pajacy i ciepłych rękawiczek, uwielbiam moją mamę, że dokupiła nam brakujące ciuszki, naprawdę się cieszę z tego, że spytała co jeszcze trzeba kupić, a nie zrobiła nam zakupów niespodzianki. no i śliniaczki, które od niej dostaliśmy okazały się wielopakami hehe, miały być 3, a po odpakowaniu ich z folii niespodzianka, w każdej folii po 3 sztuki :-)

Milva, też mnie dręczy trochę ten cellulit ciążowy, inaczej nazwać się go nie da, koleżanki pocieszają, że na bank po porodzie zniknie wraz z dodatkowymi kg, wiadomo, że troszkę ruchu i kosmetyków na to trzeba będzie przeznaczyć, ale damy radę. ja nie używam nic antycellulitowego, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to wszelkie kosmetyki "wyszczuplające" oddałam siostrze, używam jedynie balsamów nawilżających i takich anty-rozstępowych z wit. E dla przyszłych mam.

u nas piekna, słoneczna pogoda, jutro wybieramy się do zoo! jeszcze nie wiem, do którego, może Chorzów, może czeska Ostrava, ale na pewno gdzieś jedziemy, trzeba korzystać z takich ładnych dni i spacerowac :-)

miłego dnia! ściskam Was!!

Hej mamuśki :-)

dzięki za dobre rady odnośnie mojej ostatniej wizyty. Co do innego lekarza, to oczywiście są,ale niestety ogromne kolejki i trzeba czekać po dwa, trzy miesiące,także odpada.Pociaszam się tym,że to już końcówka ciąży i zleci bardzo szybko. A do tej mojej gin pójdę, bo jest dobrym specjalistą, ale wkurza mnie to,że tak traktuję się ludzi. Najwyżej na kolejne wizyty pójdę prywatnie, przynajmiej będę wszystko wiedzieć.

M odsypia nocną zmianę,ja jestem u rodziców, później po mnie przyjedzie. Na pocieszenie robiłam z mamuśką gołąbki, które uwielbiam.
We wtorek, a może w środę jedziemy z M w Bieszczady, do jego kuzyna, więc trochę odpocznę od tej mojej "ukochanej" teściowej.

Zwróciłam uwagę, że moja malutka fika bardzo często i zadaje mocne kopniaki. Jeszce dwa tygodnie temu czułam ruchy tylko rano i wieczorem, a teraz to kilka razy dziennie, z czego bardzo się cieszę:-) Cudne uczucie i fajny widok, jak brzuch w pewnej chwili zaczyna falować i podskakiwać.
Kocham moją niunie najbardziej na świecie. M śmieje się,że teraz on będzie drugi w kolejce, bo malutka będzie naszym oczkiem w głowie.
Wczoraj zamówiłam na allegro posciel do łóżeczka i kilka ciuchów dla małej w komisie. Jak wieczorem będę u siebie, to postaram się wrzucić jakieś zdjęcia na zakupowym:-)

Teraz zmykam na obiadek. Miłego dnia kochane:-)

Witam Grudnióweczki!!!

Ja dzisiaj jakaś nie do życia jestem, czuję, że łapie mnie katar, boli mnie głowa i chce mi się spać. Wprawdzie od czwartku jestem w końcu na l4 ale i tak pobudka o 6.30 bo Alicję do mojej mamy zawożę, a mama odprowadza ją do przedszkola ( w którym pracuję i nie chcę się pokazywać odkąd jestem na zwolnieniu). Dzisiaj znowu na 9 szła na taniec, także też nie pospałyśmy.
INka 85 - dobrze, że impreza udana, ale podziwiam Cie za te szpilki. Ja mam tak nogi popuchnięte, że nadal chodzę w klapkach i martwię się jakie buty na jesień.
kota- zazdroszczę Ci dzisiaj tej energii, ale uważaj na siebie i maleństwo:))))
27012701- życzę udanej wyprawy w Bieszczady, ja też chętnie bym pojechała na jakiś weekend, ale mój M ma mnóstwo zleceń i nie ma go od rana do wieczora. Może w październiku pojedziemy do zakopanego.

Miłego popołudnia Mamuśki!!!

Ja też mam zaczątki cellulitu, ale nie stosuję żadnych kosmetyków na to, natomiast od dwóch m-cy stosuję krem przeciw rozstępom mustela na brzuszek, uda, posladki i piersi i wydaje mi sie, że skóra jest w o wiele lepszym stanie- gładziutka i spręzysta.
27012701, ja też czuję malutką w całym brzuchu i rusza się często. Uwielbiam to i mam wrażenie że będe tęsknić za tym uczuciem po porodzie. Moja mama ostatnio mi mówi , że po porodzie będę się czuła tak leciutko i będe szczęśliwa, że wskoczę w swoje ulubione dżnsy, a ja mówie że ja wcale nie chcę bo ja lubię swój brzuszek:-(...

Hej dziewczyny :-)

Ja dzisiaj dospałam tylko do 9-tej bo jak zwykle ktoś musiał z rana dzwonić a mieliśmy z M plan leniuchowania do południa, ale się nie udało wstaliśmy ja się ogranęłam i poszliśmy na zakupach teraz zjedliśmy ziemniaczki z kefirkiem i jak na razie leniu****emy :-)
Moje Maleństwo jakoś mniej aktywne kopie tak od czasu do czasu leniwie.

Nie wiecie może co się dzieje z niunią bo nie było Jej od 28 sierpnia, no i z Violett bo też długo się nie udziela od 1 września.

Pozdrówka miłego dnia :-)

Witan wszystkich! Zastanawiam sie czy moge sie przylaczyc? :) jestem mama prawie juz 2-letniej Zuzi i w drodze teraz chlopiec (prawdopodobnie;)). Termin mam na 13 Grudnia. Mam nadzieje, ze wszystkie mamuski dobrze znosza ciaze bo u mnie to roznie bywa :) pozdrawiam

Witamy w naszym gronie

Ja tak na szybko bo za chwilkę jedziemy na poprawiny. Ja dziś prawie zasłabłam, a potem bolało mnie... chyba serce albo coś k/o tego. Teraz jest już trochę lepiej bo wzięłam nospę.

Agunia cieszę się z twoich dobrych wiadomości:-D:-D:-D

Violett uprzedzała, że nie będzie miała dostępu do neta. Od czasu do czasu pisze na zamkniętym (ostatnio 13.09).

reklama
hej dziewczyny!:-)
u mnie tez ladna i sloneczna pogoda:-), wlasnie wrocilismy ze spaceru zakonczonego pizza....;-)
a poniewaz mialam jeszcze pewien niedosyt wrazen, zrobilam sobie lody z malinami na cieplo.... teraz jestem usatysfakcjonowana:-)
a mnie barkuje Nereidy - cos ostatnio tez jej nie slychac.... sprawdzalam w kontaktach - nie widze jej tam.....:-(
Inka i Agapa - udanej zabawy na poprawinach!
Kota, Milva - cieszylam sie jak glupia, ze nie robia mi sie rozstepy, a wczoraj jak przyjrzalam sie dokladniej moim udom i zobaczylam jaki cellulit sie tam wyhodowal, to mi szczeka opadla:wściekła/y:
Co do ruchow - to odczuwam, ale wydaje mi sie, ze kazdego dnia inaczej....
Leniu****my ile sie da!
Milego weekendu wszytskim!:-)

Do góry