reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
270... ta twoja ginka to faktycznie pożal się Boże, podziwiam Cię bo ja bym nie wytrzymała psychicznie ciągłej niewiedzy dlatego wolę zapłacić i mieć USG na każdej wizycie i dokładne pomiary maluszka inaczej sobie tego nie wyobrażam...a nie ma u Ciebie innego lekarza na NFZ żebyś mogła pójść?

Aga76, cudowne wieści! Cieszę się, że to nie to, czego się obawiałaś :)

2701, masz rację, ten kraj jest powalony. Ale z drugiej strony dziewczyny w UK czy IRL nawet wizyt u lekarza nie mają. To też jest bez sensu. Ja się bardzo cieszę, że mogę sobie pozwolić na prywatne badania, choć nie powiem, żeby mój portfel nie skrzypiał za każdym razem ;)

Phelanio, trudno. Człowiek jest słaby i czasem nie ma sensu z tym walczyć ;) Poza tym po tej wstrętnej glukozie na pewno miałaś zapotrzebowanie na coś słonego ;) Jestem wyrozumiała, bo dzisiaj nie dałam rady nic ugotować (ryba złowiona przez M czeka w lodówce) i zamówiłam… pizzę ;) Nie robię tego prawie nigdy, ale co zrobić kiedy sił brakuje?

Przynajmniej nasza Becia nie ma wyrzutów sumienia, bo bidulka nie przyjmuje pokarmów. Trzymaj się, Słońce, wiesz, każda sytuacja ma jakiś plus. Przynajmniej nie przybędzie Ci na wadze ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie!
AGUŚ ciesze sie razem z Tobą-super wieści
Witam nową mamuśkę!
Umnie z goleniem jak u większosci z Was czyli lusterko a gdy trzeba dokładnie to pytam mężolka.
Z seksem licho bo ja u mamy, a mężolek albo delegacje albo targi no i ten remont był, a teraz sprzątanie.
W niedzielę "powrót"o domu:-p i już się mnie pytał mężuś czy jakieś powitanie zrobie. Moje libido raczej marne, przy Kami też tak było.

WItajcie!!
No i witam nowa Mamke:)

Co do seksu to nie mam ochoty!!!moglby nie istniec teraz oczywiscie...co do golenia do nogi oki...ale pod brzuszkiem na pamiec:):p
dzis Tesciowka wleciala i wziela mlodego na spacerek to skoczylam do leroyh merlin po zakupki dotyczace remontu...juz mam dosc ;p
ale sypialnia skonczona teraz tylko elewacja i koniec huura:p
czyli jakies 2 dni...uffff..
a ja musze skubnac buleczke na kolacje do lozeczka prasoweczka i spac:):)pappaaaa dobranoicka!

Czyżbym była dzisiaj pierwsza?? :)
Witam nową mamusię :)
Obudziłam się, stwierdziłam, że nawet ok już z moim samopoczuciem, po czym puściłam 5 minutową salwę z kichania! ;p nosz kurczaczek... ale sądzę, że jest lepiej niż było, no ale.

Martwię się, bo mój mąż jest coraz bardziej przeziębiony:-(, pojechał do lekarza i dostal antybiotyk. Ma temperaturę podwyższoną, mam stres żeby mnie nie zaraził, bo ja ciężko przechodzę infekcje ze względu na problemy z sercem.
Wkurzyłam się dzisiaj, bo teściowa dzwoniła, że odebrała moje skierowanie na badania, które sobie zamówiłam u internistki w przychodni. Pierwszy raz taka sytuacja mi sie zdarzyła. W tej samej przychodni miałam sobie robic te badania, więc po kiego je brała.... teraz będziemy musieli jeździc do nich po to, a mieszkają spory kawałek od nas. Najbardziej dziwi mnie to że teściowa wcześniej sie tak nie zachowywała i nie wiem czy to oznacza jakieś zmiany...:szok:
2701, ja bym nie poszła do tej baby prywatnie tylko do kogos innego. To by była tylko nagroda za jej nieprofesjonalne zachowanie i manipulowanie pacjentem. Nie ufałabym jej jako lekarzowi. Jak ona mogła Ci powiedzieć, że nie ma dla Ciebie czasu. W szoku jestem. Ja mimo że chodze prywatnie do gina to chodzę tez na nfz żeby chociaż badania krwi sobie robić bezpłatnie, ale nigdy nie spotkałam się z taką postawą lekarki wręcz odwrotnie-zawsze jest bardzi miła, troskliwa, wizyta trwa krótko ale rzeczowo i na temat i mnie to satysfakcjonuje, a pacjentki w ciąży wchodzą do niej bez kolejki.

Ostatnia edycja:
Witajcie laseczki:-)

Też już wstałam ,kawka jest wiec moge zaczac dzien;-)
Troszke sie zmartwilam, dzis rano musialam zjesc 2 kostki czekolady ,bo rece drzały:szok:zjadlam i przestały, obawiam sie ze mi brak cukrów i moze to byc cukrzyca dzis mam odbiór wyników ,bardzo sie tego obawiam:sorry:zdarzylo mi sie o juz kilka razy.
Na 17 jade do znajomej ,bo jej synek konczy dzis 3 latka i robia urodzinki ,to troszke sie rozerwe:-D chłopczyk jest wczesniakiem z 28t.c:tak:ale niestety nie ma prawej raczki od łokcia w dół ,(pępowina mu sie owinela)i było niedoltlenienie:eek:ale za to jest bardzo pocieszny, i rozpieszczony strasznieeee przez mamusie:-D
o 14.00 budze M zjemy jakies lekkostrawne jedzonko i lecimy ,bo jeszcze prezent musimy kupic:cool:
Wieczorkiem sie zjawie i napisze wam co z tymi wynikami , trzymajcie kciuki zeby chociaz z ta cukrzyca bylo ok:tak:
Tofika- moze teściówka specjalnie wziela te wyniki bo za rzadko do niej przyjezdzasz i chce Cie zobaczyc:laugh2:Uwazaj na to przeziebienie ,pamietaj domowe sposoby!!!! lepiej chuchać na zimne:-)

Ostatnia edycja:
Z tym przeziębieniem to trzeba uważać-połozna wczorajw szkole mówiła, że urodził się osttanio u nich maluszek , którego mama dwa razy była przeziębiona w ciąży. Mały miał problemy z oddychaniem. Takich rzeczy wczesniej nie da rady wykryć . Oczywiście już z małym wszytsko ok, ale nery nerwami...tak więc uważajcie dziewczyny !!

Zastanawiam się czy możemy stosować balsamy antycellulitowe, ale tylko na nogi - uda>? Od tego tycia widzę , że mi się robi taki brzydki , cholera...

reklama
Dziewczyny ja tak szybko :)
Życzę Wam udanej soboty, ja lecę, bo mam dużo rzeczy jeszcze do zrobienia :) A potem świętowanie z rodzinką hehe :) ciekawe co teściowie wymyślą ;p od 4 będę zupełnie niedostępna, mam tylko nadzieję, że choć na chwilę mi katar albo ból głowy ustanie.
Także do jutra mamusie :)

Do góry