reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

becia nie martw się:) z tego co ja się orientuje (mówił mi gin) to w trzecim trymestrze mogą pojawić się objawy pierwszego (nudności, senność, zmęczenie itd) nie wiem dlaczego ale tak jest:)

reklama
Becia, ja także może max 2 razy wymiotowałam w I trymestrze, a od tygodnia tak jakby pod wieczór też tak jak Tobie, podchodzi mi coś do gardła, także to chyba normalne, w końcu nasze żołądki mają coraz mniej miejsca :)

dziewczyny przeżyłam glukozę. Niedobrze mi było jak cholera ale dalo sie wytrzymac. Przy okazji zrobilam sobie morfologie, hormony tarczycy, i zestawieni przeiwcial (mamy z mezem konflikt serologiczny). Wróciłam do domu i padłam jak mucha - spałam aż do teraz:)
wieczorem ide z M. na bal od niego z pracy. Problem mam jeden - buty na 8 cm obcasie ale moze dam rade :)
u nas przed sexem trzyma nas psychika - jakoś tak przy małym? ta świadomość nas odstrasza ale zabawiamy sie od czasu do czasu. Z depilacja jakoś sobie jeszcze radze ale generalnie mnie lekarz nie pozwolił golić części intymnych - mam bardzo wrażliwą skórę i każde podrażnienie u mnie może zakończyć się nawet sepsą więc używam tylko trymerów niestety.

Asienka, dagne dzięki, czuję się jak z krzyża zdjęta. Odwołałam znajomych, którzy mieli nas odwiedzić za 2 godzinki, a ja pół żywa. M też coś słabo się czuje. Już rano mi mówił, że coś go chyba bierze i teraz śpi. Więc bez sensu jak dwa kapcie będą przyjmować gości. Rozwieszę pranie i też idę do łóżka. Buziole. Jak dam radę wpadnę później.

Dzieki dziewczyny za cieple przyjecie ;-)

Nie dam rady wszystkiego o was przeczytac wiec postram sie na bierzaco zagladac. Ja na razie caly czas pracuje na pol etatu, reszta dni z moim lobuzem wiec czasem to normalnie nic mi sie nie chce. Ja w skomplikowanym zwiazku jestem (deszcz i ciemne chmury zawily sobie gniazdko nad moja glowa heh), duzo stresu w ostatnich miesiacach wiec caly czas sie zastanawiam jak sie to na mlodym odbije no ale mam nadzieje, ze jest silny i da rady do 13-go :zawstydzona/y:

U mnie z depilacja tez ciezko, nogi nauczylam sie golic wkladajac je do miski z woda i siedzac na krzeselku albo na wannie i luz, z depilacja okolic intymnych to albo poomacku albo z lusterkiem miedzy nogami haha

Sex hmmmmm ja to mam ochote ciagle, przez cala ciaze w sumie :-D ale dzidzia bardzo nisko lezy i po napinaniu miesni zbyt dlugo wszystko mnie boli wiec ostatnio cichutko w sypialni :-( ogolnie to cos mnie cale spojenie lonowe boli jaj chodze, tak jakby ktos mnie kopnal w krocze i nie wiem czy to od ciezaru czy cos innego? Jakies takie wypuklenia mi tez wyskoczyly, tak jakby powiekszone zylki czy cos bo ciemniejszy kolor. Nie swedzi ani nic, tylko wypulke w kilku miejscach. Jedyne co mnie caly czas wkurza to uplawy :wściekła/y: nie mialam takich w pierwszej ciazy, bez wkladki sie nie obejdzie :-(

Gratulacje Aga z okazji pozytywnych wynikow! :-)

Dzieki dziewczyny:-)

Polecialam do sklepu i z tego wszystkiego to jakbym zapomniała że w ciąży jestem:zawstydzona/y: tyle nakupiłam że hej, do samochodu to jeszcze spoko podjechalam wozkiem z tymi zakupami ale do domu jak to wnieść, dzisiaj to jednak mam szczeście jak sąsiad zobaczył ile mam to zaofiarowal sie i zatargal mi to do domu.

Czy wy też tak macie że ludzi mowią Wam -ze chyba juz niedługo poród patrząc na Wasz brzuch? Mi sie to zdarzyło juz kilka razy-dzisiaj az 2- to prawda ze mam wielki brzuch ale nie myslałam ze az tak ze dla ludzi wyglądam jak w 9 m-cu.

O ja też ciągle słyszę "taki wielki brzuch, a jeszcze nie urodziłaś?", ale jak porównuję z innymi dziewczynami, które są na tym samym etapie co ja to mój brzuch jest normalny, ani za duży ani za mały, a takie komentarze odbieram po prostu jako złośliwe, bo najczęściej pochodzą od osób, które niezbyt lubię.

hejka dziewczyny

byłam dzisiaj na wizycie u mojej gin,ale nie będę opisywać o osobnym wątku, bo nie ma co. Byłam w przychodzni, czyli nie dałam kasiory zarobić pani doktor, więc mnie dalej olała. Sprawdziła tylko wyniki badań, spytała jak się czuję i wypisała recepte na żelazo, bo morfologie mam ponoć złą.
Byłam wkurzona, bo miała mi zrobić USG (nawet w karcie miała zapiosane "nastepna wizyta USG"), ale jak to ona powiedziała, że nie ma czasu teraz dla mnie:wściekła/y: A najlepsze było to, że już jedna dziewczyna czekała na USG więc mogłam iśc z nią, no ale...............
Także nie wiem czy ze mną, znaczy z moją szyjką wszystko oki, czy moja malutka prawidłowo rozwija się, nie wiem ile waży, no poprostu NIC nie wiem.
Zapisałam się na wizytę za cztery tygonie i mam nadzieje, że mnie dalej nie oleje!!!!!
Czasem tak sobię myślę, co mają zrobić ludzie którzy nie mają kasy na prywatne wizyty. Jeśli nie pójdziesz prywatnie, to każdy ma cię w du....e,a jak już pojdziesz prywatnie i dasz kasę, to jesteś na rękach noszona. Następnym razem pojdę jeszcze przez NFZ, ale jeśli dalej będzie taka ściema, to niestety będę musiała iść do jej prywatnego gabinetu i dać jej zarobić,ale szczerze to wolałabym dziecku kupić dodatkową rzecz. No ale cóż takie uroki naszego ukochanego kraju............................

A tak ogólnie, to u mnie wszystko oki, malutka ciągle fika i to mnie najbardziej cieszy:-). M poszedł na noc,a ja jestem u rodziców do jutra:-)

Teraz zmykam pogadać z mamuśką.
papa;-)

Witajcie brzuchate:tak:

Kurcze ale sie dzis rozpisałyście:szok: nie nadanżam za wami:-D
Glukoza zaliczona !!!W połowie jak pilam myslalam ze nie dam rady-ale cytrynka pomogła:confused2:od 9 rano nic nie jadlam do 16 przed lekarzem musielismy z M zalatwic troszke spraw:tak:wiec ledwo co żylam mialam 3 razy pobierna krew w tym na Toxo, CMV, morfo - ogólna i mocz wiec caly pakiet zrobiony:-)Jutro wyniki:-)
Tofika- ten kawał o pozycjach - mistrzostwo świata zaraz M przeczytam:-Dale sie uśmialam
Kotka- Jesli chodzi o golenie miejsc intymnych u mnie to samo przed wizyta u gina M musi zadziałać:-D
Mła - kochana,leci ten czas jak szalony dokładnie tak !!! To już 7 miesiac!!!
Milva - u mnie z seksem tez słabo ,powiem szczerze ze dla mnie mógłby teraz nie istnieć:baffled:ale nie chce katować M , wiec chociaz 2 razy w tyg:-D
Lysa_d - Witamy mamusie na Forum
aga7602- dobrze ze wszystko ok kochana , teraz to tylko z górki:tak:
Ogólnie dzis strasznie zgrzeszylam:angry:a pozniej mam pretensje skad te kg:wściekła/y:co z tego ze do 16 nic nie jadlam (glukoza) jak wracalismy do domku i zjadlam zestaw powiekszony Mc Donalda:szok::-(aż mi głupio pozniej doprawilam 4 czekoladkami z bombonierki i tak teraz leze i mam na sumieniu te dzisiejsze śmietki:zawstydzona/y:
2701... - Dlatego ja nie licze na NFZ jest mi szkoda kasy bo place 170zł za wizyte (bez USG) ale prosze ginka o skierowanie na USG i ide przez NFZ z tym nie ma problemu ale z tymi wizytami przez NFZ to napewno bym nie chodzila szkoda nerwów,Teraz mozesz zrobic USG 4d troche kosztuje ale jaka pamiatka:-) odrazu lekarz wszystko sprawdzi ,mysle ze raz na cala ciaze mozna zrobic sobie taka przyjemnosc:-)
Jesli chodzi o Pomoc przy zakupach M , dla niego wszystko co wybiore jest ladne ,tak mi mowi tylko mu tlumacze ze tez chce jego incjatywy w te cale przygotowania . Co tylko mu pokazuje "fajne" "kupuj" "ty bedziesz wiedziala najlapiej" - to takie gadki:eek:ale chyba wiekszosc facetów tak ma.

Ostatnia edycja:
reklama
Mi już trochę lepiej, ale szału nie ma. Nawet zjadłam bułkę i narazie nie "wyszła".

Gratuluję pozytywnego przejścia glukozy dziewczynom, które dzisiaj się z tym zmagały.

Witam też nową mamusię, bo wcześniej nie dałam rady nic wykrzesać, żeby się przywitać.

U mnie z goleniem też coraz weselej :) nogi jeszcze idą jako tako, a miejsca intymne no to już wyższa szkoła jazdy!

Do góry