reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Firanka - zdjęcia super naprawde -aż się swoich nie mogę doczekać:)
Zazdroszczę Wam jeśli chodzi o zachcianki na warzywa i owoce - mi się chce mięcha!!! To chyba facet będzie....
Z tej okazji dziś odwiedziłam ciocię i był mały grilik:zawstydzona/y:
Dziewczynki padam na ryjek także przyznaję że nawet nie zdążyłam przeczytać wszystkiego. Życzę wszystkim miłego wieczoru i poranka.;-)

reklama
czesc dziewczyny!!!

widze, ze kolejne z Was już mają USG za sobą! firanka, grauluję dużej i zdrowej dzidzi :-)

izi85, ja też dziś mam wizytę, o 18.30 i nie mogę się już doczekać! siedzę w pracy, jak na szpilkach haha
z tego, co pamiętam, jeszcze kilka dziewczyn dziś będzie zdawało wieczorem relacje z USG :-) będzie co czytać!

u mnie skończyło się dzienne spanie, chyba mam więcej energii, piersi mnie zaczęły nieco mocniej pobolewać, są twardsze, ale zauważyłam, że mają takie fazy, raz są twarde i bolące, później jakby "odpoczywają". a ze smakó, to u mnie również owoce są na pierwszym planie, zupy, hmm ciasta.... kurcze zmaki takie raczej typowo na dziewczynkę, wszyscy mi chłopaka przepowiadają, ale ja w głębi serca chcę córeczkę chyba :-D zobaczymy co będzie.
byłoby idealnie gdyby nie te popołudniowe mdłości.. :dry:

No i widzę, że temat imion się już pojawia. My mamy jedynie imę dla dziewczyni wybrane - Hania. Dla chłopca jest problem, bo ciężko nam się zdecydować na jakiekolwiek imię, na pewno byśmy chcieli coś prostego i klasycznego, Igor, Adam.. Ale to tylko takie gdybanie sobie, będziemy się zastanawiać, jak już kluska pokaże nam na USG, czy jest chłopcem, czy dziewczynką.

Hej dziewczyny, chwilę mnie nie było :) od piątku weekendowałam u mamci z mężem :)
Powiem Wam, że zazdroszczę tych usg ;/ ja będę mieć dopiero wizytę 8 czerwca, czkałam na nią miesiąc, będzie to 2 wizyta, mam nadzieję, że zrobi mi usg, chociaż moja szwagierka postraszyła, że robi się tylko 3 razy przez całą ciążę... A czuję się tak o, czasem ciązowo, czasem nie, i wtedy macam piersi i sprawdzam czy jeszcze bolą... matko jak się boje.

Mam Aleksandre, więc siostra może mieć na imię Zuzanna (jeszcze nie wiem) a jak braciszek to Mateuszek.
Ostatnio źle sie czuje. Skończył mi sie Mamarin pare dni temu i podejrzewam że wit B5 brakuje w organiźmie.
Wczoraj ostatni raz kąpałam sie z Olą :-:)-( Oparła mi sie ręką o brzuch, ucisk był taki że ledwo wyszłam z wanny i musiałam troche leżeć w łóżku. Musze bardziej uważać.
Czy pod koniec I trym można brać już NO- SPA ?
firanka- fajne masz te fotki
agapa- i jak poszedł mężowi egzamin ?

Kupinosia, mój gin mi kazał brać no-spę już na początku ciąży, jak miałam dośc silne bóle brzucha, więc myślę, że jak weźmiesz teraz to nie zaszkodiz maluszkowi. najlepiej zadzwoń do swojego gina i spytaj, będziesz spokojniejsza :tak:

Nereida nie martw się...ja na początku szłam na mięso,teraz mogłoby dla mnie nie istnieć,za to owoce owszem,zwłaszcza jabłka. Nie wiadomo,takie gadanie na co masz ochote to będziesz miała to i to jest nieprawdą...

Chciałam się tylko przywitać!Dziś przedostatni dzień w pracy, więc sajgon na maksa. muszę dużo spraw pozakańczać. a już oczy mi lecą do spania. już niedługo. pozdrawiam ciężarówki moje:)!
Czekam z niecierpliwością na dzisiejsze relacje z USG. trzymam kciuki!paaa

Ostatnia edycja:
Ja też się tylko przywitam i lecę z Marysią na spacerek - ciepło, że uff..:-)
Potem poczytam relacje dziewczyn z ich wizyt no i trzymam kciukasy za te wizyty:-)

reklama
Dziewczyny- wszystkim które są już po usg gratulacje:-)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze i jutrzejsze-będzię dobrze-musi być i wieczorkiem dużo pozytywnych wieści będzie.

Ja mam pojutrze- mam nadzieje że 1 czerwiec będzie szczęsliwy-co prawda byłam na usg jakieś półtora tyg temu i miałam pomiary przyzierności ale pojutrze mam takie planowe w szpitalu medicover z konsultacją profesora.
Bardzo się boje ze względu ze cały czas biorą maść antybiotykowa i sterydową na to moje zakażenie oka.
Konsultowałam się u kilku lekarzy odnośnie tej maści wszyscy mowią ze nie powino to wpłynąć na maluszka ale nikt mi gwarancji nie da, dlatego sie tak boje:-(

Trzymam kciuki za wszystkie:-)

Do góry