reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Sergeevna, jestem ze śląska.
Firanka, widze, że już nawet imiona wybrane :) Może to śmieszne, ale ja wiem, że będę miała synka. Nie wiem skąd ta pewność, ale już tak mocno się w tym utwierdzam, że mówię o nim Adaś :) Na tą chwilę, jesteśmy zdecydowani na to imię. Z imion dla dziewczynki bardzo podoba mi się Anastazja, a tatusiowi Karolina. Mam jednak nadzieje, że będzie zdrowy chłopak.

reklama
Phelania, gdyby nie te mdłości wieczorowe, to bym kręćka dostała z nerwów... Brzuszek już nie pobolewa, piersi nie takie wrażliwe, sutki mniej bolą, brzuszek jakby w ogóle nie rośnie... Koszmar :baffled::baffled::baffled: Mam nadzieję, że czwartkowe usg rozwieje wszystkie moje obawy... Czekam na nie z utęsknieniem... Mnie też się śniło parę razy, że nosiłam na rękach naszego synka, raz jeden jedyny śniła mi się córeczka... Porodu na szczęście jeszcze nie przeżywam ;-)

Nastazja ja też mam cały czas od początku ciąży przeczucie, że to Synuś jednak tam w środku siedzi :tak: Imiona też mamy jakieś już wybrane, ale jak znam siebie i G. to jeszcze z 5 razy ulegną zmianie ;-) Mnie też podoba się Anastazja, znam nawet jedną dziewczynę co ma tak na imię :-) A ja jestem Karolina ;-) Karoliny to odważne dziewczyny! I gaduły straszne ;-)

Ostatnia edycja:
A ja bym chciała malutką córeczkę :) ale na razie nie przeczuwam co będzie :)Zresztą wszyscy mówią mały więc ciężko powiedzieć ....Co do imion to będzie Inga , lub Tymek chociaż pewnie mi się jeszcze pozmienia bo Gabriel mi się jeszcze zaczął podobać ostatnio :p)

Cześć dziewczyny.. ;)
Z wielka radością dołączam do przyszłych, grudniowych mam ;) Właśnie kończę 12 tydzień, a maleństwo ma przyjść na świat 6 grudnia. Licze na wsprcie i pomoc, bo to moja pierwsza ciąża, poza tym od samego początku czuje się bardzo źle. Męczą mnie przede wszystkim całodniowe mdłości, wymioty i zaparcia. Ale lekarz mówi, że teraz poziom hormonu będzie spadał i powinnam poczuć się lepiej.
papayka, może rzeczywiście jakaś reakcja uczuleniowa. Ja też jestem alergiczką i teraz piję tylko wapno. Marna pomoc na mój katar alergiczny ale nawet czasem łagodzi jego intensywność.

Witamy :) Moja ma się pojawić 4 grudnia. Jak liczysz wiek ciąży? Bo ja teraz skończyłam 13 tydzień, a jutro jak będzie 13t1d liczę, że zaczynam tydzień, 14 czyli drugi trymestr. Więc jak terminy mamy podobne to inaczej liczymy :)
Ale w sumie czy to ważne? Dobrze, że dzidziory mają się ok :-)

Firanka, mam nadzieję, że nasz Brzdąc też pofika koziołki jak będziemy je podglądać :tak: :-) Nie mogę się doczekać tego usg również z tego powodu, że mój G. - przyszły Tatusiek - po raz pierwszy zobaczy Brzdąca "na żywo", a nie tylko z fotografii ;-) Już czuję, jak się popłaczę... :zawstydzona/y: Generalnie, straszny "wyjec pospolity" ze mnie... Potrafię się rozpłakać w 3 sekundy z byle powodu. Ot, chwila wzruszenia i już oczka mi się pocą ;-) A najbardziej, kiedy widzę w telewizji reklamę Nivea z bobaskami i brzuszkiem ciążowym... :zawstydzona/y:

O, o... właśnie... już ryczę, wystarczy, że sobie przypomnę... :szok::zawstydzona/y::-D

Ja też bardzo emocjonalnie reaguję na wszystko. Jak coś mnie zmartwi to od razu ryczę, chociaż się okazuje zazwyczaj, że nie ma o co :)

Witajcie kochane,

Firanka - kluseczka niesamowita:-) i ten profil ahhhh...na patrzec sie nie moge niesamowite.
Nastazja-Witaj na forum Grudniowych mam:tak:

A ja kochane dzis w pracy do 17:eek: ehhh nie chce mi sie , i mam coraz wieksze obawy co do swojego USG:sorry:obawiam sie o swoja kluske, im blizej tym objawy mi mijaja:wściekła/y:Miałam sny ze dwa razy urodziłam chłopca:shocked2:Poród był idelany ,wszystko było zbyt idealne,a jak bedzie na odwrót i dzidzia w brzuszku sie nie rusza:sorry:Wy tez mialyscie takie obawy przed Usg Genetycznym?

Te same obawy chyba u każdej :sorry: Ja zresztą się boję przed każdym USG, czy wszystko ok.

Cześć dziewczyny. Dawno nie było mnie tu na forum, ale tak jak wspominałam wychodzę niedługo za mąż, dokładnie 2 lipca i przez ostatni tydzień mam tyle spraw do załatwienia, że nie wiem w co mam ręce włożyć. Narzeczony chodzi do pracy na same nocki w dzień odsypia, więc wszystko sama załatwiam, no i mama mi w tym troszeczkę pomaga.
Przełożyłam wizytę u gina z 20 czerwca na 9 czerwca. Ja czuję się codziennie inaczej, raz w ogóle nie czuję jestem w ciąży, a już drugiego dnia mam okropne mdłości i jest mi słabo. A tak ogólnie to wszystko oki.
Pozdrawiam :) papa:-)

Witajcie kochane,

Firanka - kluseczka niesamowita:-) i ten profil ahhhh...na patrzec sie nie moge niesamowite.
Nastazja-Witaj na forum Grudniowych mam:tak:

A ja kochane dzis w pracy do 17:eek: ehhh nie chce mi sie , i mam coraz wieksze obawy co do swojego USG:sorry:obawiam sie o swoja kluske, im blizej tym objawy mi mijaja:wściekła/y:Miałam sny ze dwa razy urodziłam chłopca:shocked2:Poród był idelany ,wszystko było zbyt idealne,a jak bedzie na odwrót i dzidzia w brzuszku sie nie rusza:sorry:Wy tez mialyscie takie obawy przed Usg Genetycznym?

Ja miałam sny o porodznie poprzenio, było w nich wszystko ok, na szczęście w rzeczywistości też, ale jeśli chodzi o obawy to też mam przed każdym badaniem itp a prenatalne miałam 2 etapowe usg i pobranie krwi.. na wyniki czekało się 2 tyg1! to dopiero stres i wydaje mi się że nawet największe doświadczenie związane z ciążą tego nie zmieni.. takie już chyba jesteśmy:)

Cześć :-)
Nastazja witamy w gronie Grudniowych Mamusiek :tak: :laugh2: Skąd jesteś? :-)
Firanka faktycznie, nosek ma zadarty! :-) Ale to cudowne uczucie zobaczyć takie Maleństwo już z profilem buźki :laugh2: U nas jeszcze kilka dni, w czwartek też mam już usg przezierności :tak: Śliczny Bobas! :-)
Papayka nie pomogę, niestety... :no: :-(
Asko_ ale laska z Ciebie :-) I jaka uśmiechnięta! :-) A co do dziwnych snów, mnie też się zdarzają, ale na szczęście niezbyt często :eek: Zazwyczaj śni mi się coś bardzo "wyraziście", ale nie są to koszmary... Uff... ;-)

Babeczki, ja mam takiego niesamowitego lenia... :zawstydzona/y: Wczoraj wzięłam się za porządkowanie w szafie z ubraniami, musiałam to robić na raty, bo jak posiedziałam nad ubraniami dłużej niż 10 minut to od razu mnie brało na spanie :szok: :zawstydzona/y: Do tego od kilku dni zaczęły mnie męczyć mdłości, nie mogę jeździć autem, autobusem... Odrzuciło mnie od kawy, nad czym ubolewam, bo bardzo lubię i teraz też piłam jedną dziennie (oczywiście z 1 łyżeczki i więcej tam mleka niż wody było no ale zawsze... ;-) ). I przede wszystkim - popołudniami i wieczorem czuję sie nie do życia :no: :sad: Nie było dnia w tym tygodniu, żebym nie wisiała wieczorem z głową nad kibelkiem... :sad:

Dziękuje za komplementy:) chociaż wcale laska nie jestem.. hihi na szczęsciejestem wysoka to się uzupełnia;p;p

Oj z tą kawą to kijowo, chociaż żyć bez niej się da dla dziecka wszystko.. no ale rozumiem Cię w zupełności, podobnie jak z tym "leniem" i sennością... pocieszam się że poprzednio mi przeszło jak ręką odjął w 16 tyg. brrr to jeszcze 6:(
Cześć dziewczyny.. ;)
Z wielka radością dołączam do przyszłych, grudniowych mam ;) Właśnie kończę 12 tydzień, a maleństwo ma przyjść na świat 6 grudnia. Licze na wsprcie i pomoc, bo to moja pierwsza ciąża, poza tym od samego początku czuje się bardzo źle. Męczą mnie przede wszystkim całodniowe mdłości, wymioty i zaparcia. Ale lekarz mówi, że teraz poziom hormonu będzie spadał i powinnam poczuć się lepiej.
papayka, może rzeczywiście jakaś reakcja uczuleniowa. Ja też jestem alergiczką i teraz piję tylko wapno. Marna pomoc na mój katar alergiczny ale nawet czasem łagodzi jego intensywność.

Witamy witamy:) a skąd dokładniej jeśli można wiedzieć, ja jestem z Tychów:)
Obiecane zdjęcia z przezierności karkowej:

Zdjęcia mojej ślicznoty,widać,że ma zadarty nosek tak jak ja:
100_2454.jpg

100_2455.jpg

100_2461.jpg

Ojej ale Ci zazdroszczę tego widoku:) ja dopiero 17 mam wizyte u ginki a 21 prenatalne ale to juz będzie 13 tydzien wiec licze na fajne widoki:) Kamil na tym etapie był leniuch musiałąm chodzic po klinice pic wode itp zeby cokolwiek się obrocil do badan a potem.. wariatek mały i tak mu zostało:) Piękny nosiu i jaka klata:D

Ostatnia edycja:
Witamy :) Moja ma się pojawić 4 grudnia. Jak liczysz wiek ciąży? Bo ja teraz skończyłam 13 tydzień, a jutro jak będzie 13t1d liczę, że zaczynam tydzień, 14 czyli drugi trymestr. Więc jak terminy mamy podobne to inaczej liczymy :)
Rojku, Ja miałam bardzo długie i bardzo nieregularne cykle, więc lekarz powiedział, że będziemy się kierowali tym co mówi USG. Więc nie wiem jak on to policzył ;)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny!
troche mnie nie bylo bo Malz byl w delegacji i wziął kompa:(
ale czytania i czytania:):)
jak widze Wasze zdjecia USG supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!!!
my jutro o 20 idziemy::):):):)) do lekarzaaaaaa..huuurrrraaaa:)
takze dam znac co i jka:)

odnosnie uczulenia,to moze byc jak najbardziej od truskawek!!

Firanka który to tydzien ze tak ślicznie juz widac dzidziusia??wiesz juz nie pamietam jak to bylo:)

reklama
Milva podziel się ciastem...dawno nie jadłam takiego własnoręcznie robionego...w styczniu chyba...

Izi 12 tydzień ;-) cieszę się,że chociaż nosek ma na pewno mój bo Nicole to mały tatuś.

My dzisiaj jak wybyłyśmy o 13 to dopiero wróciliśmy. Na Ostrowie Tumskim co roku jest super festyn dla dzieciaczków z okazji dnia dziecka i pojechałyśmy mafią matek. Heh 5 mam,2 ojców,jedna babcia i 10 dzieci. Było co pilnować w tym tłumie,ale było miło,zresztą jak co roku.

Do góry