reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dziewczyny normalnie w jakiś sen dziwny zapadam, cały dzień z przerwami spałam. Nic nie zrobione, ale cos czuję, że zaraz mnie weźmie na działania :)
Już zaspokoiłam moje parcie na czereśnie wtrąbiłam chyba ponad kilo :) Inne owoce też hurtem zajadam :) Już się pan w warzywniaczku uśmiecha jak mnie widzi :)

Hej ,
Co do badań moczu , ja najprawdopodobniej źle pobrałam próbkę i wyniki wyszły źle , lekarka przepisałam Femisept Uro i po dwóch tygodniach wszystko było już ok.
W przyszłym tygodniu ma aż dwie wizyty ginekologiczne , jedną u mojej pani doktor a drugą zaproponowano mi w celu przysłużeniu się nauce - znany krakowski lekarz specjalista w usg ( dr Wiecheć) robi szkolenie innym lekarzom wtedy też będę miała usg genetyczne .

Ten dr jakby miał mało chętnych, to ja się piszę :-p W końcu widzę kogoś z moich okolic. Femisept Uro też brałam i też po dwoch tygodniach nie ma śladu bakterii.

Co do basenu to ja pytałam swojego gina i pow. mi krótko: pewnie że możesz, ciąża to nie choroba. Byłam już raz i nic się nie dzieje. Niedługo wybieramy się znowu.

No ja przez to że z pęcherzem miałam już problem, to sie boję, że coś tam złapię niefajnego, ale może się przemogę :)

ja dziś odebrałam wyniki na cytomegalie... igg dodatnie 130, igm ujemne 0,59 nio i się zestresowałam mimo przeczytania prawie wszystkiego na ten temat, wogóle żałuje , że wykonałam ten test, bo i tak nic sie z tym nic nie zrobi teraz i tak ..a człowiek tylko do głowy sobie bierze i się nakręca

Wydaje mi się że IGG mówi o tym czy przechodziłaś, a IGM o tym, czy aktualnie przechodzisz. Więc nie martw się na zapas i nie czytaj doktora interneta, bo on to czasem namiesza i zrobi większe spustoszenie w naszych glowach i niepotrzebnie zdenerwuje.

Wrzucam link "Kalkulator Wagi w ciąży " nawet niezły ja juz troszke za bardzo przytylam o 2kg:zawstydzona/y:
Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl

No fajny jest gdzieś go chyba wklejałam. Na razie u mnie ok, ale że jestem z tych pulchnych to się boję co będzie dalej...

Mozecie moze polecic mi jakis dobry kalkulator, tzn chcialabym wiedziec dokladnie, w ktorym tygodniu i dniu ciazy jestem; na ostatnim usg (tydzien temu) napisali mi 8-9 tydzien..... Sprawdzalam kilka i pokazywaly roznie:crazy:
Milego weekendu wszytskim, a zwlaszcza pracujacym - zasluzonego odpoczynku!
PS. Sama nie pracuje;-)

Mi się zgodziło z ginekologiem to co ustaliłam według tego:
- Kalkulator ciąży i porodu

A jak u was z imionami? jestem bardzo ciekawa.

Leon i Anielka, na razie otoczenie nie może się z tym pogodzić, ale nasze dziecię już ma "robocze imię" Leon, bo kto się pyta to zawsze "jak tam Leon"

Hej dziewczyny ! ja już po wizycie młode ma 5,8 cm :) i strasznie fika nóżkami :)
Tylko znowu się martwię bo p.doktor mi powiedziała ,że mam za dużą macicę w stosunku do wieku ciąży ...w środę kolejna wizyta, wtedy mi przezierność zrobi i będzie szukać powodu tej dużej macicy, strasznie się boję....
Może któraś z was miała taki przypadek ???aż boję się szukać w necie bo nie wiem co mi tam wyskoczy ...

Dzidziora gratuluję :) Co do neta to jak ja wyżej pisałam doktor internet to jest nasza zguba - wiecej nas zdenerwuje niż racjonalnie wyjaśni. Poczekaj co Twój lekarz powie.

Hej kochane...miałam taki fajny dzień,a wróciłam do domu,odpaliłam kompa,weszłam na facebooka i straciłam chęci do czegokolwiek...Mój kolega zginął dzisiaj w wypadku,tragedia jak nie wiem,nawet na WP piszą o nim...taki młody 29 lat,zaczęło mu się w końcu układać,niegłupi i przystojny w dodatku...ehhh dosłownie ręce opadają...

No to są momenty z życiu naszej bezdradności. Przykre i uświadamia nam jak kruche jest życie. Trzeba to jakoś przetrwać i żyć myślą o tym nowym, co nam rośnie pod sercem.

reklama
Obraz 047.jpgtak laseczki aktywnie spędziłam dzisiejszy wieczór:) I tyski maraton zumby, a ja to kocham:)
Na szczęście póki co mam oficjalne pozwolenie lekarki:) ale rozsądek i troska o dzidzie też powstrzymują moją fobię do tego sportu:)(stoję z prawej)

Zyczę Wam wszystkim udanego i spokojnego weekendu.. i aż normalnie zazdroszczę dziewczynom które widziały znowu swojego maluszka.. ja muszę poczekać jeszcze całe 3 tyg:(

A właśnie dużo tutaj przeczytałam o snach.. kurde może któraś z Was wie ska u licha śnią nam się teraz takie głupoty.. wieczorem padam ze zmęczenia a w nocy budzę się ciągle przez jakiś niefajne sny.. a co najlepsze pamiętam o co w nich chodziło i niestety wcale mi się to nie podoba. Brrr.. pamiętam że przy Kamilu też tak miałam ale do tej pory nie wiem czy to podświadomość i strach o dzidzie czy co?? ktoś wie;p;p?? Z tego co wyczytałam tutaj to kilka z pośród was tez ma takie sny..

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane. U mnie masakra. Odebraliśmy wczoraj do końca mieszkanie od poprzedniego właściciela - gdy je kupowaliśmy "stan był idealny" - wejść i mieszkać.
Ale po wyczyszczeniu go z mebli okazuje się ze listew brakuje, że na jednej ścianie gdzie będzie pokoik dziecięcy lekka wilgoć,tam też trzeba wygruntować i pogipsować ściany i wógóle szkoda wymieniać. I tak samiast wczorak kupić pralke lodówke i kuchenkę i zorganizowac kartony do przeprowadzki- tak szukaliśmy malarza i jeździliśmy po produkty - a jeszcze dziś mój mąż wyjeżdża w delegacje i zostaje z tym sama wrrr!!!

Czesc dziewczyny!
rojku, dzieki, wyliczylam sobie wszystko;-)
dziewczyny, czy ktoras moze borykala sie z takimi problemem: pojawila mi sie wysypka, swedzace krostki od przegubu dloni do lokcia... nie wiem czy to za sprawa truskawek, czy mlodej kapusty.... czy jeszcze cos innego....:-( nie jest tego bardzo duzo, ale troche jest.... wypilam juz wapno dzis rano i zobaczymy..... prawde mowiac chyba pojwilo sie to w malutkiej ilosci wczesniej, ale zlekcewazylam....
Pozdrawiam serdecznie i milego dnia!

Cześć dziewczyny.. ;)
Z wielka radością dołączam do przyszłych, grudniowych mam ;) Właśnie kończę 12 tydzień, a maleństwo ma przyjść na świat 6 grudnia. Licze na wsprcie i pomoc, bo to moja pierwsza ciąża, poza tym od samego początku czuje się bardzo źle. Męczą mnie przede wszystkim całodniowe mdłości, wymioty i zaparcia. Ale lekarz mówi, że teraz poziom hormonu będzie spadał i powinnam poczuć się lepiej.
papayka, może rzeczywiście jakaś reakcja uczuleniowa. Ja też jestem alergiczką i teraz piję tylko wapno. Marna pomoc na mój katar alergiczny ale nawet czasem łagodzi jego intensywność.

Cześć :-)
Nastazja witamy w gronie Grudniowych Mamusiek :tak: :laugh2: Skąd jesteś? :-)
Firanka faktycznie, nosek ma zadarty! :-) Ale to cudowne uczucie zobaczyć takie Maleństwo już z profilem buźki :laugh2: U nas jeszcze kilka dni, w czwartek też mam już usg przezierności :tak: Śliczny Bobas! :-)
Papayka nie pomogę, niestety... :no: :-(
Asko_ ale laska z Ciebie :-) I jaka uśmiechnięta! :-) A co do dziwnych snów, mnie też się zdarzają, ale na szczęście niezbyt często :eek: Zazwyczaj śni mi się coś bardzo "wyraziście", ale nie są to koszmary... Uff... ;-)

Babeczki, ja mam takiego niesamowitego lenia... :zawstydzona/y: Wczoraj wzięłam się za porządkowanie w szafie z ubraniami, musiałam to robić na raty, bo jak posiedziałam nad ubraniami dłużej niż 10 minut to od razu mnie brało na spanie :szok: :zawstydzona/y: Do tego od kilku dni zaczęły mnie męczyć mdłości, nie mogę jeździć autem, autobusem... Odrzuciło mnie od kawy, nad czym ubolewam, bo bardzo lubię i teraz też piłam jedną dziennie (oczywiście z 1 łyżeczki i więcej tam mleka niż wody było no ale zawsze... ;-) ). I przede wszystkim - popołudniami i wieczorem czuję sie nie do życia :no: :sad: Nie było dnia w tym tygodniu, żebym nie wisiała wieczorem z głową nad kibelkiem... :sad:

Nastazja nic się nie martw pomożemy ;-) heh ja to jak lekarz jestem,znam większość leków dla dzieci na co są itp ;-)

Sergeevna no super uczucie,najbardziej na tym zwykłym usg podoba mi się ta rączka przy buzi,a na tym usg było widać jak się rusza mój mały kochany wariat ;-)

Ktoś pytał o imiona to ja mam już imiona Małgosia,albo Krzyś. Mam nadzieję,że Krzysio tam mi się kryje w tym brzuchu...

Firanka, mam nadzieję, że nasz Brzdąc też pofika koziołki jak będziemy je podglądać :tak: :-) Nie mogę się doczekać tego usg również z tego powodu, że mój G. - przyszły Tatusiek - po raz pierwszy zobaczy Brzdąca "na żywo", a nie tylko z fotografii ;-) Już czuję, jak się popłaczę... :zawstydzona/y: Generalnie, straszny "wyjec pospolity" ze mnie... Potrafię się rozpłakać w 3 sekundy z byle powodu. Ot, chwila wzruszenia i już oczka mi się pocą ;-) A najbardziej, kiedy widzę w telewizji reklamę Nivea z bobaskami i brzuszkiem ciążowym... :zawstydzona/y:

O, o... właśnie... już ryczę, wystarczy, że sobie przypomnę... :szok::zawstydzona/y::-D

reklama
Witajcie kochane,

Firanka - kluseczka niesamowita:-) i ten profil ahhhh...na patrzec sie nie moge niesamowite.
Nastazja-Witaj na forum Grudniowych mam:tak:

A ja kochane dzis w pracy do 17:eek: ehhh nie chce mi sie , i mam coraz wieksze obawy co do swojego USG:sorry:obawiam sie o swoja kluske, im blizej tym objawy mi mijaja:wściekła/y:Miałam sny ze dwa razy urodziłam chłopca:shocked2:Poród był idelany ,wszystko było zbyt idealne,a jak bedzie na odwrót i dzidzia w brzuszku sie nie rusza:sorry:Wy tez mialyscie takie obawy przed Usg Genetycznym?

Do góry