R
rojku
Gość
Dziewczyny normalnie w jakiś sen dziwny zapadam, cały dzień z przerwami spałam. Nic nie zrobione, ale cos czuję, że zaraz mnie weźmie na działania
Już zaspokoiłam moje parcie na czereśnie wtrąbiłam chyba ponad kilo Inne owoce też hurtem zajadam Już się pan w warzywniaczku uśmiecha jak mnie widzi
Ten dr jakby miał mało chętnych, to ja się piszę W końcu widzę kogoś z moich okolic. Femisept Uro też brałam i też po dwoch tygodniach nie ma śladu bakterii.
No ja przez to że z pęcherzem miałam już problem, to sie boję, że coś tam złapię niefajnego, ale może się przemogę
Wydaje mi się że IGG mówi o tym czy przechodziłaś, a IGM o tym, czy aktualnie przechodzisz. Więc nie martw się na zapas i nie czytaj doktora interneta, bo on to czasem namiesza i zrobi większe spustoszenie w naszych glowach i niepotrzebnie zdenerwuje.
No fajny jest gdzieś go chyba wklejałam. Na razie u mnie ok, ale że jestem z tych pulchnych to się boję co będzie dalej...
Mi się zgodziło z ginekologiem to co ustaliłam według tego:
- Kalkulator ciąży i porodu
Leon i Anielka, na razie otoczenie nie może się z tym pogodzić, ale nasze dziecię już ma "robocze imię" Leon, bo kto się pyta to zawsze "jak tam Leon"
Dzidziora gratuluję Co do neta to jak ja wyżej pisałam doktor internet to jest nasza zguba - wiecej nas zdenerwuje niż racjonalnie wyjaśni. Poczekaj co Twój lekarz powie.
No to są momenty z życiu naszej bezdradności. Przykre i uświadamia nam jak kruche jest życie. Trzeba to jakoś przetrwać i żyć myślą o tym nowym, co nam rośnie pod sercem.
Już zaspokoiłam moje parcie na czereśnie wtrąbiłam chyba ponad kilo Inne owoce też hurtem zajadam Już się pan w warzywniaczku uśmiecha jak mnie widzi
Hej ,
Co do badań moczu , ja najprawdopodobniej źle pobrałam próbkę i wyniki wyszły źle , lekarka przepisałam Femisept Uro i po dwóch tygodniach wszystko było już ok.
W przyszłym tygodniu ma aż dwie wizyty ginekologiczne , jedną u mojej pani doktor a drugą zaproponowano mi w celu przysłużeniu się nauce - znany krakowski lekarz specjalista w usg ( dr Wiecheć) robi szkolenie innym lekarzom wtedy też będę miała usg genetyczne .
Ten dr jakby miał mało chętnych, to ja się piszę W końcu widzę kogoś z moich okolic. Femisept Uro też brałam i też po dwoch tygodniach nie ma śladu bakterii.
Co do basenu to ja pytałam swojego gina i pow. mi krótko: pewnie że możesz, ciąża to nie choroba. Byłam już raz i nic się nie dzieje. Niedługo wybieramy się znowu.
No ja przez to że z pęcherzem miałam już problem, to sie boję, że coś tam złapię niefajnego, ale może się przemogę
ja dziś odebrałam wyniki na cytomegalie... igg dodatnie 130, igm ujemne 0,59 nio i się zestresowałam mimo przeczytania prawie wszystkiego na ten temat, wogóle żałuje , że wykonałam ten test, bo i tak nic sie z tym nic nie zrobi teraz i tak ..a człowiek tylko do głowy sobie bierze i się nakręca
Wydaje mi się że IGG mówi o tym czy przechodziłaś, a IGM o tym, czy aktualnie przechodzisz. Więc nie martw się na zapas i nie czytaj doktora interneta, bo on to czasem namiesza i zrobi większe spustoszenie w naszych glowach i niepotrzebnie zdenerwuje.
Wrzucam link "Kalkulator Wagi w ciąży " nawet niezły ja juz troszke za bardzo przytylam o 2kg
Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl
No fajny jest gdzieś go chyba wklejałam. Na razie u mnie ok, ale że jestem z tych pulchnych to się boję co będzie dalej...
Mozecie moze polecic mi jakis dobry kalkulator, tzn chcialabym wiedziec dokladnie, w ktorym tygodniu i dniu ciazy jestem; na ostatnim usg (tydzien temu) napisali mi 8-9 tydzien..... Sprawdzalam kilka i pokazywaly roznie
Milego weekendu wszytskim, a zwlaszcza pracujacym - zasluzonego odpoczynku!
PS. Sama nie pracuje;-)
Mi się zgodziło z ginekologiem to co ustaliłam według tego:
- Kalkulator ciąży i porodu
A jak u was z imionami? jestem bardzo ciekawa.
Leon i Anielka, na razie otoczenie nie może się z tym pogodzić, ale nasze dziecię już ma "robocze imię" Leon, bo kto się pyta to zawsze "jak tam Leon"
Hej dziewczyny ! ja już po wizycie młode ma 5,8 cm i strasznie fika nóżkami
Tylko znowu się martwię bo p.doktor mi powiedziała ,że mam za dużą macicę w stosunku do wieku ciąży ...w środę kolejna wizyta, wtedy mi przezierność zrobi i będzie szukać powodu tej dużej macicy, strasznie się boję....
Może któraś z was miała taki przypadek ???aż boję się szukać w necie bo nie wiem co mi tam wyskoczy ...
Dzidziora gratuluję Co do neta to jak ja wyżej pisałam doktor internet to jest nasza zguba - wiecej nas zdenerwuje niż racjonalnie wyjaśni. Poczekaj co Twój lekarz powie.
Hej kochane...miałam taki fajny dzień,a wróciłam do domu,odpaliłam kompa,weszłam na facebooka i straciłam chęci do czegokolwiek...Mój kolega zginął dzisiaj w wypadku,tragedia jak nie wiem,nawet na WP piszą o nim...taki młody 29 lat,zaczęło mu się w końcu układać,niegłupi i przystojny w dodatku...ehhh dosłownie ręce opadają...
No to są momenty z życiu naszej bezdradności. Przykre i uświadamia nam jak kruche jest życie. Trzeba to jakoś przetrwać i żyć myślą o tym nowym, co nam rośnie pod sercem.