reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Nastazja – zdrowia dla Twojego M.
Sergeevna – zazdroszczę przeprowadzki.
Od kiedy mój M. siedzi ze mna w domu na L4 śpię suchajcie po 10 godzin dziennie :) 8 w nocy i 2 w dzień, a jak M. nie ma w domu to śpię po 6 godzin. Czemu tak? Tłumacze sobie to poczuciem bezpieczeństwa?
Przed chwilą w tvn Fakty pokazywali małego misia który chodził po warzywach w sklepie na alasce. Biedny przyszedł sobie coś zjeść :) Cudo.
Moja koleżanka urodziła CC w zeszłym tygodniu i ciągle oglądam zdjęcia jej maleństwa. Patrze i patrze i się wzruszam - taki śliczny! Zaczynają mnie wzruszać takie rzeczy teraz. Nawet to że Carla Bruni dzisiaj w szpitalu wylądowała i ma rodzić! Normalnie obca mi baba a ja sie ciesze że rodzi :D

reklama
Kuzynka mojego M ma termin porodu na 22 października w niedziele odszedł jej całkowicie czop śluzowy, ale innych objawów porodowych brak, także wszyscy siedzą i czekają aż coś się zacznie.

Gosia ja odpuściłam sobie filmik za dużo wrażeń.
Nastazja - szybkiego powrotu do zdrowia dla męża.
Sergeevna- super wieści, co dom to dom i to jeszcze z ogródkiem, my jak na razie mamy kupiliśmy działkę mamy 5 letni plan do wybudowania się.
Co do oczekiwania ja się chyba tylko tym stresuje, czy jak już mi odejdzie czop i wody czy wszystko się rozpocznie czy dalej będzie cisz.

Mla, co do watrobki - lekarz w PL mowil, zeby unikac,a z kolei w UA kazali jesc, gdy okazalo sie sie, ze mam slabsze wyniki morfologii... Powiem szczerze, ze w trakcie calej ciazy jadlam watrobke 2, moze 3 razy....

cześć dziewczyny,

kurcze, ale naprodukowałyście stron!
Żabcia, gratuluję synka, taki "okruszek" z niego, hehe, nasz grudniowy mały rekordzista :tak:

Sergi, super z tą przeprowadzką!

ja znów byłam w Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu, zdjęli mi Holtera, za 2 dni wyniki. mam nadzieję, że wszystko ok. wróciłam też przed chwilą z wizyty u gina, zaraz opiszę w odpowiednim wątku, raczej będę mogła rodzić SN, ale jeszcze nie zapeszam :-)

jestem dziś bardzo szczęśliwa!!!! i wysyłam Wam pozytywne prądy :-)
no i witam nowe Mamusie!!!!

Nastazja - dużo zdrówka dla Twojego mężczyzny!!
Mła - wątróbka..raz na jakiś czas wydaje mi się, że nie zaszkodzi, a tym bardziej że ja żelaza dodatkowego nie jem:zawstydzona/y:;-). A w ogóle to trzeba zachować złoty środek, natomiast bezwzględnie trzeba się stosować do zakazu picia alkoholu, palenia papierosów, stosowania leków na własną rękę (no i jedzenia surowego mięsa ze względu na toxo).
MamaOskara - a skąd jesteś dokładnie?:-) Tu mamy dużo dziewczyn ze Śląska!!:-)
A co do tych podpasek - to mój mówi to samo,że będzie musiał się zadłużyć, żeby kupować nam podpaski, hihi..on sam i trzy baby w domu będą:-D
Dagne - super, że po wizycie wszystko oki!!:-)
Gosia- ja też jestem za "miękka" na takie filmiki..:zawstydzona/y:
Kota, byłaś w Zabrzu?? I nie dałaś znać??Oj Ty niedobra..:-) Od Centrum Zdrowia do mnie jest jakieś 1,5 km..
2701..- to nie kłamstwo, tylko lekkie naciągnięcie faktów, a może wtedy faktycznie bardziej przyłożyłaby się do Twojego badania!;-)

wow jakie fajne wieści na wizytowym wątku!!1 Dobrze dziewczyny, ze u was OK. A Żabci gratuluję synka!!! Czyli teraz mamy statystyki po równo...34 dziewczynki i 34 chłopców:)

No Kota mam nadzieję;-):-)..super, że po wizycie wszystko ok u Kubusia!! No i u Ciebie także;-) Wg USG 34 tc? To może faktycznie spotkamy się na porodówce, jeśli się zdecydujesz jednak na Rybnik..:-)
Klariss, a Ty jak się czujesz?

reklama
Kotka - az musze napisac foteczka Kubusia jest niesamowita:-Dniunio naprawde sie nudzil:tak:
Same dobre wiadomosci oby tak dalej:tak:
Maxwell80- masz racje z ta watróbka ,raz na jakis czas mozna sobie pozwolic tym bardziej tak jak i u mnie jest brak żelaza:baffled:

Dziewczyny wlasnie przed chwilka ogladalam fotki dzieciaczkow Pazdziernikówek - jakie słodziaki juz nie moge sie doczekac kiedy ujrze Alanka:-)

Ostatnia edycja:
Do góry