reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
HEJ, WSZYSTKIM nie odpiszę ... czyli norma u mnie ale ale...
żabciu gratuluję synusia!!!!!!!!!
Sergi a Wam gratuluję domku:), super wieści i myślę że to nie ich koniec w tym roku:)
witam nową mamusię:)
Mła nie wiem czy ci ktoś już odpisał... bo przyznam szczerze czytałam wyrywkowo....
ale jesli chodzi o pranie to ja dodawałam płynu do płukania ale niewielka ilość i oczywiscie dziecięcego.. tak było przy młodym bo teraz poki co prałam w zwykłym proszku(dopiero teraz mam dziecięcy) i juz drugi raz nie mam zamiaru chyba ze okaze się że małą uczuli. Płyn stosuję też zwykły tylko sensitive:) ale oczywiście to nie jest wymagane sam proszek starczy.
jesli chodzi o ZUMBĘ to rodzaj fitnessu połączonego z tańcem (rytmy salsy, rumby, merenge-sorki za pisownie itp itd) tu masz przykład zresztą mój ulubiony kawalek tylko my go ciut inaczej tanczymy
Zumba® with Eriko - Pegate by Grupo Treo - Zumbathon® Zumba Charity Event - YouTube
i co najlepsze w tym że kazdy robi jak umie i jak chce w zwiazku z czym nawet w moim 30 tyg. jesli lekarz nie widzi przeciwwskazan mogę się trochę "pobujac" :):)

gratuluje udanych wizyt dziewczynki!
Ja czekam dalej niecierpliwie do poniedziałku. Mężol składa komodę, do której mam zapakować sobie rzeczy od Zuzi- sapie tu strasznie ale nic sie nie odzywam:rofl2:
Ide wziąć prysznic i położe sie - będe cierpliwie obserwować piękną komódkę...

Kurcze, ale dzisiaj wysyp wizyt:-)

Żabcia-gratuluje synka!!!, duzy niunius,ale ważne ze zdrowy
Papayko-gratuluje pozytywnej wizyty, Tobie też duzy chłopczyk rosnie,wazne ze zdrowy
Kota- i Tobie gratulacje, Kubuś ładnie Ci rośnie
Dagne-gratulacje udanej wizyty, ważne ze Kalinka zdrowo rośnie.
Witch- gratuluje, dobrze ze wszystko ok

Ja wrocilam wlasnie ze szkoly rodzenia, po raz pierwszy było ciekawie

papayka, mój ginek, kiedy miałam lekko hb obniżoną, proponował mi wątróbkę, ale ja nie lubię..., więc sie raczyłam barszczykiem czerwonym-u mnie niezawodny.
kota, trzymam kciuki za odczyt holtera. Swoją drogą też jestem zapisana na holtera na nfz na 12 grudnia:-), czyli w terminie porodu naturalnego:-), tak mnie babka zapisała mimo , ze mówiłam że wtedy moge byc bardzo zajęta:-D,no ale powiedziała, że zawsze moge sobie zrobic u nich prywatnie wcześniej, hm...nie skuszę się...Mi zaczęlo trochę od niedawna serce kuleć w pozycji na lewym boku, bije sobie bardzo niemiarowo, ale jakoś nie czuję się z tym źle. Może jest wtedy jakis ucisk-wystarczy, że zmienię pozycje i wraca do normy.Mam nadzieję, że sie to nie pogłębi.
ewka, ale się czepiasz, chlopak się stara, a Ci źle że sobie posapie nieco.:-) Wypozczyłam wczoraj fajna książkę-poradnik dla przyszlych ojcow "szkoła przetrwania dla przyszłych ojców", dowcipnie napisana i mam ubaw po pachy...

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt, mnie tez niebawem czeka...

Mła, okazało się wczoraj, że ktos kupił wózek w wybranym przeze mnie kolorze(chyba go tu aż tak bardzo nie reklamujemy mam nadzieję?:-) )i trzeba będzie go sprowadzać, a w innym sklepie jest ten kolor ale na wystawie, a takiego nie chcę, wrrrr....Zobaczymy dzisiaj ten "Twój" kolor, chociaz ja nie przepadam za brązem i beżami...

Wczoraj znowu sporo chodziliśmy i zaczęło mnie bolec coś w dole, chyba to sie nazywa spojenie łonowe:-). Wydaje mi się, że trochę przesadzam z tym chodzeniem, ale jakos nie potrafie usiedzieć na miejscu, czas mi szybciej płynie jak sie ruszam, a gin nie zabrania. Może lepsza byłaby np. ta zumba:confused:, tak mi to egzotycznie i erotycznie- bo pierwotnie brzmi...a sexu u nas ostatnio niet:-(...bo mi sie brzuch za barzo napina...Tylko, że jak oglądnęłam ten filmik na you tube to od patrzenia samego trochę słabo mi sie zrobilo,nie uważam żebym jakos słoniowato sie ruszala w ciązy,:-) ale patrząc na filmik jest to pojęcie baaardzo względne-nie moje tempo, na pewno nie teraz.:-)asko podziwiam i zazdroszczę

Ostatnia edycja:
Witam się z rana, pierwsza po nocnym dyżurze Tofiki ;-)

Myślałam, że mnie szlag trafi dzisiaj w nocy... Nie dość, że obudziłam się o 1:00 w nocy i spałam na raty wybudzana aktywnością KOCHANYCH TURECKICH SĄSIADÓW z piętra niżej, to nie uwierzycie, co mnie tak budziło... Normalnie dzisiaj to już przegięli ten cienki drucik i coś czuję, że wojna będzie... :angry::wściekła/y::angry:

Otóż wyobraźcie sobie, że szanowny Turecki Klub Mężczyzn Cierpiących Na Bezsenność zakupił sobie dla potrzeb rozrywki STÓŁ DO BILARDA i ustawił go - zgadnijcie gdzie?

Tak, DOKŁADNIE pod naszą sypialnią... :crazy::no::wściekła/y::angry::szok::angry:

Jakby ktoś z Was zapomniał, jakie dźwięki wydaje z siebie stół bilardowy w użytku, to ja dzisiaj w nocy zamierzam ustawić nagrywanie żeby udowodnić kochanej Właścicielce tego lokalu, że tych państwa należy wykopać na zbity pysk lub uciszyć...

Ostatnia edycja:
Tofika, spać nie możesz? ;)

Co do zumby to chyba trzeba trenować wcześniej tak, jak Asko_. Inaczej mogłoby się skończyć kłopotami ;) Ja już po ćwiczeniach w szkole rodzenia zawsze na drugi dzień mam różne dolegliwości, które nieodmiennie przypominają mi, że poród coraz bliżej.

Nie wiem, co za małpa kupiła TWÓJ wózek, ale strasznie nieładnie zrobiła. Teraz Ty idź do innego sklepu i podkup komuś innemu ;))) Kiedy będziesz oglądała kolor India, zwróć uwagę na takie detale, jak zakończenie przy daszku - ta ostatnia doszyta warstwa, którą można wywinąć na wierzch, albo dać dziecku trochę więcej cienia. W tym kolorze jest ona brązowa, a nie jasna, jak w większości. Myślę, że to bardzo praktyczne, bo to będzie najczęściej dotykana część budki, a przez to najbardziej brudząca. Wspominałaś też o adapterach do gondoli i spacerówki, tych podwyższających. Mnie w sklepie informowano, że służą wyłącznie do gondoli. Spacerówkę wpina się bezpośrednio, bo po pierwsze jest wtedy na właściwej wysokości, a po drugie na przedłużce jest niestabilna!

Mój lekarz, odkąd powiedziałam mu, że mam skurcze przepowiadające, za każdym razem pyta, czy drętwieją mi rano łydki, z przekonaniem, że "tak". Odpowiadałam na to, że nie, ale się skończyło to dobre. Od wczoraj mam to codziennie rano. Zdaje się, że to kolejny etap przygotowywania się mojego ciała do WIELKIEGO DNIA. :)

Sergi, spokojnie! Już prawie masz ich z bańki ;)

Ostatnia edycja:
Mła tylko gdzie tu zastosować słynne: "wyśpij się teraz, bo jak urodzisz..." - skoro spać nie można? Ja to jeszcze pal sześć, nadrobię w ciągu dnia... Ale G. przecież na rano do pracy! :wściekła/y::angry:

Jak czytam "wózkowe" porady, to mi normalnie szczęka opada z wrażenia... Zwracanie uwagi na szczegóły (i to ISTOTNE!) masz Kochana opanowane do perfekcji! :-):rofl2: Aż się za głowę łapię jak czytam i próbuję sobie przypomnieć, co ma a czego nie ma nasz wózek, kiedy tak wymieniasz... :zawstydzona/y:;-):-D

Cześć brzuchatki z rana:-)
A myśmy wczoraj wieczorem zrobili zamianę łóżeczek. Marysi zabraliśmy jej drewniane, a daliśmy turystyczne. Oczywiście nowy materac kupiliśmy..Chcieliśmy zobaczyć, czy będzie nam spała w nim, czy jednak będzie trzeba kupić drugie drewniane. Na szczęście mała super przespała noc
biggrin.gif
biggrin.gif
. Drewniane więc czeka na maleństwo..

Tofika, może Ci podesłać fluidki do spania..za dużo ich nie mam, ale się troszkę mogę podzielić:-p A w ogóle, uważaj z tym chodzeniem..dzidzia ma jeszcze trochę czasu do wyjścia:-)
Sergi, współczuję głupoty sąsiadów..ale jeszcze tylko troszkę i będą mogli Ci nagwizdać..Będziecie w swoim domku szaleć;-)
Mła - skurcze łydek jako objaw zbliżania się godziny zero? nie słyszałam..ale w sumie są rożne teorie..
Asko_ -ta Zumba też mi się podoba, a te mięśnie brzuszka pani ćwiczącej - wow;-):-)

reklama
Witajcie dziewczyny!!
Jaki tu ruch z rana:-)Widzę, że nie tylko ja mam problemy ze snem:-)
Mnie własnie mężulek przywiózł wyniki badań, bo dzisiaj wizyta u lekarza i masakra jakaś:szok: Myślałam, że mnie plecy bolą bo to już normalne na tym etapie ciąży ale to chyba nerki bo wynikach wyszły bakterie i to liczne, hmm... ciekawe czemu:crazy:
No i krew, chyba mam anemię, morfologia 9,6 . Chyba nie jest aż tak tragicznie ale mam nadzieję, że to nie zaszkodzi mojemu skarbowi:crazy:
Sergi współczuję:crazy: ale wiesz zawsze możesz zrobić tak jak na jednej reklamie, choć podejrzewam, że mogłaś nie widzieć.
nawet nie wiem czego to reklama, ale wpadasz tam, robisz demolkę bo pączków nie było:-D

Jak tak czytam te Wasze posty na temat wózków to mam coraz więcej wątpliwości, czy dokonałam dobrego zakupu:crazy:
Zwracacie uwagę na detale na które ja nie wpadłam:crazy: Nawet nie mówię o moich wątpliwościach mojej drugiej połowie bo źle by się to dla mnie skończyło:-)
Zerknijcie i oceńcie proszę co myślicie na temat tego wózka Bebe Beni wózek spacerowo głęboki 4Runner + samochodowy fotelik Rider + adapter - sklep dla dzieci – 2o2.pl

Do góry