reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Dobry wieczór Mamuśki!!
Z góry melduję, że nie nadrobię Was dzisiaj!!! U mnie pobudka o 4.30 bo jechaliśmy z m po towar na hurtownię, bo jutro otwieramy drugi sklepik:)))) Przed chwilą wróciłam do domu i od razu wpadłam na BB, żeby zobaczyć co nowego u WAs.

aga 7602- ja też mam bardzo popuchnięte stopy, a zresztą wszystko bo ledwo zdjęłam obrączkę kilka tg wstecz. Ale teraz i tak lepiej wyglądam i się czuję niż w I ciąży, wtedy byłam jak wieloryb, rozmiar buta nosiłam 41, a normalnie 39 bo nie mogłam włożyć stopy. Także nie martw się, nie jesteś sama!!

Witam nową Mamuśkę - Grudnióweczkę!!!

Aaaaa, dzisiaj na hurtowni m kupił mi śliczny płaszczyk - bombka, super, 150 zł i co najgorsze rozmiar XXL - a normalnie miałam L. Brzuchol się zmieścił i to jest najważniejsze..
Miłego wieczoru!!!

reklama
Żabcia - te kosze to świetna sprawa:-)u mnie tez byly;-)i tez sama robilam mozna fajnie pokombinowac, i jak sama robisz to jest takie fajne uczucie ze dajesz te kosze z serduszka a nie ot tak kupione w sklepie:-)
Agapa , Aga7602- super napewno jakos sie zlapiemy na porodówce :-D
Gosia8005 - ty sie nie zastanawiaj tylko dawaj na Kasprzaka:-)
Kota - ta lekarka to jakas chora baba wrrrrr ...niedziwne ze sie wkurzylas wstretne babsko:wściekła/y:
Sosnowiczanka - u mnie bakterie w moczu sa niestety na porzadku dziennym:zawstydzona/y::-(ale w ciazy to sie zdarza dosc czesto ,najwazniejsze ze z cukrem ok.
Maxwell - oj tak w tym koszu sammmme pysznosci cukier to by mi poszedł w góre do 250:-D
Asko - dobry pomysł z tym oszczedzaniem ,ja myslalam jeszcze o lokacie dla malego ,zeby czasem nie kusiło:tak:róznie to bywa

Witam nowa Grudnióweczke

Ide dziewczynki mojemu M zrobic Obiado-kolacje bo zaraz leci do pracy, a pozniej znów allegro no i oczywiscie BB:-):-):-)

Zjawie sie pozniej

Dobry wieczór Grudnióweczki :)
Kurczę staram się śledzić wasze posty, ale czasem tak szybko się pojawiają, że nie daję rady :)
Dziś zaliczyłam ostatni dzień praktyk medialnych i tym samym zostaje mi tylko uczelnia 2 razy w tygodniu (pon i pt), także myślę, że do grudnia damy radę, chyba że coś nam stanie na przeszkodzie, ale oby nie :)
Mi nogi puchną, ale w kolanach :szok: i tak bolą, że hej. Kurcze a dziś odwiedziłam sklep z bielizną, bo już nie wchodzę w figi m/l, tzn wcisnę się ale uwierają mnie, więc siłą rzeczy pasowało kupić kilka nowych sztuk, o zgrozo xl :tak:
Pobieżnie czytając zwróciłam uwagę na lekarkę z postu Koty - normalnie aż się włos na głowie jeży!!
Mimozami- gratuluję nowego zakupu :) Boziu ja też chciałabym coś ładnego na zimę, ale niestety... koszty gonią. Całe szczęście moja kurtka powinna dać jeszcze radę, bo zeszłej zimy kupiłam o rozmiar większą :) dzięki Twojemu postowi zmuszę się do odnalezienia jej w szafie na strychu ;p
Kurczę coś jeszcze miałam na myśli, ale wybaczcie ... ostatnio łapie się na zapominaniu wielu rzeczy, jak nie ustawię przypomnienia w telefonie, to normalnie ucieka mi z pamięci:no:

Dzieki mimozami79-zrobie tak jak mi gin kazał badanie moczu-zeby sprawdzić czy czasem nie ma białkomoczu, jesli bedzie ok to oznacza ze to puchniecie to taki urok 3 trymestru:-(, bo cisnienie mam ok

Widze ze duzo dziewczyn juz ma poprane ciuszki a co niektore spakowane torby do szpitala:szok:, kurcze moj M jest dzisiaj na nocy w pracy to lece chyba wstawiac pranie ciuszkow mojej krolewny i robic ostatnie zakupy na allegro, bo dla siebie tez jeszcze nie mam koszul i innych potrzebnych rzeczy

Papayko-a Ty chyba na dniach lecisz do Polski?, miłej i spokojnej podrózy życze Ci kochana

agapa a co z tą twoją szyją bo wiem że cię boli ale co kark źle skałaś czy co bo nie zarejestrowałam a i dzięki za info o Kasprzaka ja się tam przejadę

u mnie pogoda pod psem pada zimno 10 stopni masakra a ja jeszcze po wynik wr muszę jechać bo to podobno osobiście trzeba a dziś na wizytę muszę mieć komplet

A jeszcze co do oszczędzania to ja mam skarbonkę dla zu i uwieżcie mi że to fajna sprawa jest przezroczysta więc widać wszystko i nie da się wyciągnąć nic trzeba ją rozbić i jest cała na maxa wypchana a Zu ma 2,5 roku i jak ktoś daje kaskę to odrazu w skarbonce londuje a jest tam z 1500 min fajna sprawa

Nie wiem co z moją szyją. Albo źle spałam albo mnie przewiało. Ale boli jak cho....ra. Już nawet głowa mnie od tego boli . Apap nie pomaga. Nie mogę się ruszyć. Aż się boję nocy. Może jutro będzie lepiej albo gorzej.:-:)-:)-(

O kurcze nie mam siły spędziłam 3 h przy żelazku i troszeczkę się wkurzałam na początku bo żelazko zaczęło mi lać wodę z jakimś syfkiem rdzą wrrr normalnie :wściekła/y: ale na szczęście zawsze zaczynam na jakiejś ściereczce a tym razem na pieluszce i nic nie zniszczyłam z ciuszków ufff.
Jeszcze jedno prasowanko i uwolnię się na miesiąc co najmniej od żelazka ale powiem szczerze że się wprawiłam w prasowanie tych małych ciuszków heh.

Teraz sobie siedzę oglądam "Na dobre i na złe" i popijam jogurcik :-)
Gadałam z M na temat kosza dla rodziców i Jego stwierdzenie było takie jak uważasz skoro takie coś się nadaje i Tobie się podoba to może być i że ja lepiej wiem co ładne heh :-) czyli morał taki jak zwykle zwalił wszystko na mnie :-D

Żabcia, też chciałam napisać o koszach, ale widzę, że 2701... już mnie wyprzedziła ;) Moi znajomi dali takie kosze rodzicom, przy czym postarali się i zgromadzili takie fajne tradycyjne polskie produkty - śliwowicę, jakieś wędliny suszone, grzyby marynowane z najwyższej półki, wypasiony smalec w słoiku itp. Kosze były super :)

gosia cieszę się,że u Was wszystko ok, a faktycznie do porodu Mała jeszcze się może przekręcić główką w dół!!
ja właśnie wróciłam do domku, muszę dziś wcześnie zasnąć- najlepiej 22-23, bo o 2 q nocy pobudka i wyjazd po moją mamę. niestety M w pracy więc czeka mnie samotna podróż.niby nie daleko bo tylko 70km w jedną stronę ale po nocach nie lubię samej jeździć!!

spokojnej i przespanej nocki życzę!!

ps. agapa na takie bóle karku stosuję starą metodę- albo termofor z gorącą wodą a jak nie mam to wlewam wodę do słoika, butelki, owijam w ręcznik i przykładam w bolące miejsce. mi zazwyczaj pomaga

reklama
Dziewczyny, nadrobiłam te kilkanaście ostatnich stron, bo w końcu znalazlam dłuższa chwilę na BB.

Ostatni tydzień by dla mojej rodziny pechowy i wyjątkowo wredny! Błażej chorował, ale na szczęście już prawie pożegnaliśmy katar, mnie też sie udało wykurowac domowymi sposobami, mój małż całe szczęście nie uciął sobie palca całkowicie i skończyo sie na szyciu, wspólnik M. miał mega stłuczkę firmowym samochodem i firma M. i wspólnika musiała wylozyć sporą kasę na nowy wóz, więc z wypłatą w tym miesiącu bedzie lipa, no i wisieńka na torcie, czyli ZUS tymczasowo nie wypłaci mi kasy za L4, bo prowadzą wobec mnie i mojego pracodawcy postępowanie o zasadności zatrudnienia i zgłoszenia do ubezpieczeń...
MA-SA-KRA!!!

aga7602 te spuchnięte nogi to częsta dolegliwość, ja teraz jeszcze nie puchnę, ale w poprzedniej ciązy na 2 ostatnie miesiące moje nogi, a szczególnie stopy zamienily sie w dwa mega balerony ! Zeszło po porodzie ;) Także lekarz moze przepisze Ci jakis lek na to, ja miałam coś takiego jak Cyklo3...

kota z tej lekarki jakaś psychopatka chyba...bez komentarza:baffled:

agapa szybiej poprawy Twojej szyi zyczę :) takie dolegliwości sa okropne !

zabcia..ja polecam kosze delikatesowe, ale najlepiej rzeczywiście zrobić je samej wtedy masz pewnosc, że produkty będa dobrej jakości...a kosze wiklinowe może uda Ci sie kupić juz na miejscu w Polsce w jakiejś hurtowni kwiatów ciętych lub coś w tym stylu...to jest banalne do zrobienia. kosz na dnie wykładasz jakąs ładną ozdobną flizelina lub innym materiałem(cos takiego kupisz w każdej kwiaciarni) układasz na to produkty, cały kosz pakujesz w duży przeźroczysty celofan i zawiązujesz ozdobnie nad uchwytem kosza...możesz do tego przymocować jakies ozdobne elementy, papierowe kwiaty, perelki ozdobne, jakaś ładna wstążkę... na pewno udałoby Ci sie zrobić cos ładnego ! A jaka satysfakcja ze swojej pracy wtedy jest :)
a pomysł Mła też super z tymi tradycyjnymi produktami!

Ostatnia edycja:
Do góry